Πώς να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα στα έγγραφά σας

Πολλές φορές είναι απαραίτητο να βάζετε ζωτικές πληροφορίες για το έγγραφό σας είτε στο επάνω μέρος της σελίδας, στο κάτω μέρος της σελίδας είτε σε συνδυασμό των δύο. Ενώ μπορείτε να εισάγετε εύκολα πράγματα όπως τον τίτλο του εγγράφου, τους αριθμούς σελίδων, την ημερομηνία δημιουργίας, τον συγγραφέα κ.λπ. στο επάνω ή το κάτω μέρος του σώματος του εγγράφου, αν τα τοποθετήσετε σε μια κεφαλίδα ή υποσέλιδο έξω από το σώμα του εγγράφου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτές οι πληροφορίες θα διατηρούν πάντα τη σωστή τοποθέτηση, ανεξάρτητα από το πόσο επεξεργάζεστε το περιεχόμενο του εγγράφου σας.

Το Microsoft Word περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό προηγμένων επιλογών για εργασία με κεφαλίδες και υποσέλιδα. μπορείτε να εισαγάγετε καταχωρήσεις του Αυτόματου κειμένου, όπως όνομα αρχείου και διαδρομή, ημερομηνίες και αριθμούς σελίδων που θα ενημερώνονται αυτόματα καθώς αλλάζει το έγγραφό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε ότι η πρώτη σελίδα ή / και οι μονές σελίδες έχουν διαφορετικές επικεφαλίδες ή / και υποσέλιδα. μόλις καταλάβετε πώς λειτουργούν και πως χειρίζονται τις επιλογές εκμεταλλευόμενοι τα διαλείμματα ενότητας, μπορείτε ακόμη να δώσετε σε κάθε σελίδα διαφορετική κεφαλίδα και υποσέλιδο!

Συνεχίστε να διαβάζετε αν χρησιμοποιείτε το Word 2003. Ή, μάθετε πώς να εισάγετε κεφαλίδες και υποσέλιδα στο Microsoft Word 2007 . Πριν βρεθούμε όμως σε προχωρημένες επιλογές για κεφαλίδες και υποσέλιδα, θα μάθουμε τα βασικά: Πώς να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε κεφαλίδες και υποσέλιδα για τα έγγραφά σας του Word.

  1. Από το μενού Προβολή, επιλέξτε Κεφαλίδα και Υποσέλιδο
  2. Ένα περίγραμμα που φέρει την ένδειξη Header θα εμφανιστεί στην κορυφή του εγγράφου σας, μαζί με τη γραμμή εργαλείων κεφαλίδας και υποσέλιδου. Αυτό το περίγραμμα καλύπτει την περιοχή κεφαλίδας.
  3. Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως την πληκτρολόγηση των πληροφοριών που θέλετε να συμπεριλάβετε στην κεφαλίδα. Για να μεταβείτε στο υποσέλιδο, κάντε κλικ στο κουμπί Μετακίνηση μεταξύ κεφαλίδας και υποσέλιδου.
  4. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία της κεφαλίδας και / ή του υποσέλιδου σας, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να κλείσετε την κεφαλίδα και το υποσέλιδο και να επιστρέψετε στο έγγραφό σας. Θα δείτε την κεφαλίδα και / ή το υποσέλιδο σας με μια γκρι ανοιχτή γραμματοσειρά στο επάνω και το κάτω μέρος της σελίδας, αντίστοιχα όταν βρίσκεστε στην προβολή διάταξης εκτύπωσης. σε οποιαδήποτε από τις άλλες προβολές εγγράφων, οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα σας δεν θα είναι ορατά.

Σημειώσεις σχετικά με τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα

Μπορείτε να εργαστείτε με τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα με τον ίδιο τρόπο που εργάζεστε με κείμενο στο σώμα του εγγράφου: Τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων είναι ακόμα διαθέσιμα για χρήση, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, να προσθέσετε διαφορετικές μορφές σε αυτήν και να ορίσετε επιλογές παραγράφου. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε πληροφορίες από το σώμα του εγγράφου σας και να τις επικολλήσετε στις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα ή αντίστροφα.

Ενώ θα εμφανίζονται στη σελίδα στην προβολή διάταξης εκτύπωσης, δεν θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τις κεφαλίδες ή τα υποσέλιδά σας όπως θα κάνατε και στο υπόλοιπο έγγραφο. Πρέπει πρώτα να τα ανοίξετε για επεξεργασία από το μενού Προβολή. κάνοντας διπλό κλικ στο κείμενο εντός του κεφαλίδας / υποσέλιδου, θα ανοίξουν και αυτά για επεξεργασία. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σώμα του εγγράφου σας επιλέγοντας Κλείσιμο από τη γραμμή εργαλείων ή κάνοντας κλικ μέσα στο σώμα του εγγράφου.