Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες του Photoshop στο Photoshop Elements

Χρησιμοποιώντας τις ενέργειες Photoshop στο Photoshop Elements

Ορισμένες ενέργειες Photoshop μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Photoshop Elements, αλλά έχουν πρόσβαση με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την έκδοση του Photoshop Elements. Οι οδηγίες για τη δημιουργία ενεργειών που λειτουργούν στο Photoshop Elements δεν έχουν τεκμηριωθεί από την Adobe, αλλά αρκετοί συγγραφείς και με τα δύο προγράμματα το έχουν καταλάβει και έχουν δημοσιεύσει ενέργειες συμβατές με Elements στον Ιστό.

Χρησιμοποιώντας Ενέργειες στο Photoshop Elements 1 και 2

Στο Photoshop Elements 1 και 2, οι δράσεις του Photoshop μπορούν να προσεγγιστούν μέσω της παλέτας How To / Recipes, αλλά χρειάζεστε ένα πρόσθετο πρόσθετο για να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες Photoshop σε Elements με αυτόν τον τρόπο.

Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν δύο τέτοια πρόσθετα και τα δύο είναι δωρεάν:
• Κρυφό Ηλεκτρικά Εργαλεία από τον Richard Lynch
• snapActions από Ling Nero
• Τα μελλοντικά πρόσθετα αυτής της φύσης θα συνδέονται από την κατηγορία πρόσθετων Photoshop Elements.

Χρησιμοποιώντας Ενέργειες στο Photoshop Elements 1 έως 4

Στο Photoshop Elements 1 έως 4, οι ενέργειες μπορούν επίσης να προσεγγιστούν μέσω της παλέτας Styles and Effects. Δεν χρειάζεστε ένα πρόσθετο για να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες του Photoshop σε Elements με αυτόν τον τρόπο, αλλά τα αρχεία πρέπει να προετοιμάζονται ειδικά με κάποιο τρόπο (συνήθως από κάποιον με Photoshop) προτού να μπορέσουν να εργαστούν μέσα στα στοιχεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν δράσεις συμβατές με Elements στο Photoshop θα πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις απαιτήσεις:

• Οι ενέργειες δεν μπορούν να καλέσουν άλλη ενέργεια.

• Τα σύνολα δράσης ενδέχεται να περιέχουν μόνο μία ενέργεια.

• Ορισμένες λειτουργίες και λειτουργίες Photoshop απλά δεν είναι διαθέσιμες στα στοιχεία και οι ενέργειες που αναφέρονται σε αυτά δεν θα λειτουργήσουν στα στοιχεία.

Προτού να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μια ενέργεια του Photoshop στα στοιχεία, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Για όλες τις εκδόσεις:
• Πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο PSD 64x64 pixel και να το τοποθετήσετε στον ίδιο φάκελο με μια ομάδα ενεργειών. Για κάθε ενέργεια που θέλετε να καλέσετε, πρέπει να δημιουργήσετε ένα στρώμα στο αρχείο PSD με μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει τη δράση. Αυτή είναι η εικόνα που θα εμφανίζεται στην παλέτα στυλ και επιδράσεων των στοιχείων. Κάθε στρώμα στο αρχείο PSD θα πρέπει να ονομάζεται έτσι ώστε να αντιστοιχεί στη δράση που καλεί.

Για Photoshop 4 και κάτω:
• Ο φάκελος που περιέχει τις ενέργειες σας και τα αρχεία PSD πρέπει να τοποθετηθεί σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Photoshop Elements X \ Προεπισκοπήσεις \ Εφέ
όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης του Photoshop Elements.

• Πριν να εμφανιστούν οι ενέργειες στην παλέτα Στυλ και εφέ, ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στο φάκελο Προγράμματα αρχείων \ Adobe \ Photoshop Elements \ Previews \ Cache \ Effects Cache και να διαγράψει τα ακόλουθα τρία αρχεία πριν την επανεκκίνηση του Photoshop Elements:
CatagoryCache.che
ListCache.che
ThumbNailCache.che

Αυτό αναγκάζει το Photoshop Elements να αναδημιουργήσει την προσωρινή μνήμη αποτελεσμάτων, η οποία καθιστά τις ενέργειες διαθέσιμες στον χρήστη από την παλέτα στυλ και εφέ.

Χρησιμοποιώντας Ενέργειες στο Photoshop Elements 5 και 6

Για το Photoshop Elements 5 ή 6, οι ενέργειες πρέπει να προετοιμαστούν χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες, ωστόσο τα αρχεία ATN πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα φάκελο κάτω από:
XP: C: \ Documents and Settings \ Όλοι οι χρήστες \ Δεδομένα εφαρμογών \ Adobe \ Photoshop Elements \ 5.0 \ Δημιουργία φωτογραφιών \ ειδικά εφέ
Vista: C: \ ProgramData \ Adobe \ Photoshop Elements \ 5.0 \ Δημιουργία φωτογραφιών \ ειδικά εφέ
(αντικαταστήστε το 5.0 με το 6.0 αν αυτή είναι η έκδοση σας)

Το όνομα του φακέλου είναι αυτό που θα εμφανιστεί στο μενού Ειδικά εφέ της παλέτας Έργα και εφέ στο Photoshop Elements 5 και ο φάκελος μπορεί να περιέχει πολλά αρχεία ATN. Όπως περιγράφεται στην παραπάνω ενότητα, ένα αρχείο PSD που περιέχει μικρογραφίες για κάθε ενέργεια πρέπει επίσης να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί στον ίδιο φάκελο. Για το Photoshop Elements 5, αυτό το αρχείο πρέπει να ονομάζεται thumbs.psd . Δεν χρειάζεται να διαγραφούν αρχεία προσωρινής μνήμης για τα στοιχεία 5, καθώς η προσωρινή μνήμη της παλέτας έργων τέχνης και επιδράσεων ανοικοδομείται κάθε φορά που ανοίγει το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας περιεχομένου για το Photoshop Elements 5, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να δημιουργήσετε τυπωμένο περιεχόμενο δημιουργίας για το Photoshop Elements 5 και να κατεβάσετε το αρχείο PDF από τον Wayne Jiang, σχεδιαστή περιεχομένου της Adobe για το Photoshop Elements 5.

Χρήση ενεργειών στο Photoshop Elements 7

Το Photoshop Elements 7 εισήγαγε το πρόγραμμα αναπαραγωγής δράσης το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ενέργειες τρίτου μέρους στο Photoshop Elements.


Εγκατάσταση ενεργειών στο Action Player στο Photoshop Elements 7

Συμπερασματικά

Στοιχεία Οι χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις ενέργειες Photoshop που έχουν αποκτήσει online ή αλλού μπορούν να δοκιμάσουν αυτές τις ενέργειες ακολουθώντας τα παραπάνω τρία βήματα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ενέργειες του Photoshop συμβατές με το Photoshop Elements. Ο Richard Lynch έχει κάποιες προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων στο λεπτομερές άρθρο του σχετικά με το πώς να εκτελέσει ενέργειες στο Photoshop Elements, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να επεξεργαστούν στο Photoshop για να γίνουν συμβατές με τα στοιχεία.

Περισσότεροι πόροι ενέργειας του Photoshop
• Δωρεάν ενέργειες του Adobe Photoshop
• Συμβουλές για τη δημιουργία και την εργασία με τις ενέργειες του Photoshop