Πώς να σχεδιάσετε μια επαγγελματική κάρτα γραφικών

Είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας είτε είστε ιδιοκτήτης της δικής σας εταιρίας σχεδιασμού, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε επαγγελματικές κάρτες για τη γραφιστική σας επιχείρηση. Πρώτον, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα της κατοχής μιας κάρτας και, στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στις αποφάσεις που πρέπει να γίνουν και στην πραγματική διαδικασία σχεδιασμού.

Look Professional

Ο πιο προφανής λόγος για την κατοχή μιας επαγγελματικής κάρτας γραφικού σχεδιασμού είναι να είναι σε θέση να παρέχει εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε δυνητικούς πελάτες και εργοδότες. Δεν θέλετε να μείνετε σε μια κατάσταση όπου προωθείτε την επιχείρησή σας και, στη συνέχεια, αναζητάτε ένα παλιό χαρτί για να σημειώσετε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας. Η κατοχή της κάρτας σας ανά πάσα στιγμή θα διασφαλίσει ότι παρέχετε στους ανθρώπους σαφή και ακριβή στοιχεία. Είναι σημαντικό να φαίνεστε επαγγελματικά και νόμιμα και μια επαγγελματική κάρτα είναι το πρώτο βήμα.

Εμφάνιση του έργου σας

Μια επαγγελματική κάρτα χρησιμεύει ως μίνι χαρτοφυλάκιο ... το πρώτο παράδειγμα της δουλειάς σας στο σχεδιασμό που παρουσιάζετε δυνητικούς πελάτες. Ο σχεδιασμός και το μήνυμα της ίδιας της κάρτας μπορεί να το κάνει να παραμείνει στο μυαλό των ανθρώπων και να τους πείσει να επικοινωνήσουν μαζί σας για το επόμενο μεγάλο έργο τους. Η κάρτα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το δικό σας προσωπικό στυλ, έτσι οι άνθρωποι έχουν μια μικροσκοπική ματιά στο έργο σας που τους κάνει να θέλουν να δουν περισσότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια απλή κάρτα δεν μπορεί να κάνει το τέχνασμα, αλλά ακόμη και ένας βασικός σχεδιασμός μπορεί να έχει τις μικρές πινελιές που εντυπωσιάζουν τον επόμενο πελάτη σας.

Τι να συμπεριλάβετε

Πριν από την εργασία σχετικά με τον πραγματικό σχεδιασμό της κάρτας, αποφασίστε τι θέλετε να συμπεριλάβετε σε αυτήν. Συνήθως, μια επαγγελματική κάρτα γραφικών θα περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα παρακάτω:

Έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία περιεχομένου στην κάρτα σας θα είναι πιθανότατα συντριπτική και γεμάτη στο μικρό χώρο μιας κάρτας. Περιλάβετε μόνο τα απαραίτητα. Μαζί με αυτά τα αντικείμενα, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε ένα μήνυμα που θα μιλήσει στο κοινό-στόχο σας.

Βρείτε έναν εκτυπωτή

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξετε έναν εκτυπωτή προτού σχεδιάσετε την κάρτα. Εντούτοις, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το μέγεθος, το χαρτί και άλλες επιλογές εκτύπωσης νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού. Ποιοι εκτυπωτές επιλέγετε μπορεί να βασίζονται στο κόστος ή τις επιλογές τους, όπως χαρτιά και μεγέθη (που συζητούνται στη συνέχεια). Ίσως μια από τις πιο απλές επιλογές είναι να πάτε με έναν ηλεκτρονικό εκτυπωτή. Οι εκτυπωτές σε απευθείας σύνδεση προσφέρουν συχνά επιλογές χαμηλού κόστους για εκτύπωση επαγγελματικών καρτών. Οι περισσότεροι θα στείλουν δωρεάν δείγματα κατόπιν αιτήματός σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα είναι αυτό που ψάχνετε στον προϋπολογισμό σας. Οι περισσότεροι θα παρέχουν επίσης πρότυπα για το δημοφιλές λογισμικό γραφικών, όπως το Illustrator, καθιστώντας τη διαδικασία σχεδιασμού ευκολότερη.

Επιλέξτε το μέγεθος, σχήμα & amp; Χαρτί

Η τυπική επαγγελματική κάρτα είναι 2 ίντσες ψηλότερη κατά 3,5 ίντσες. Αυτή είναι συχνά η καλύτερη επιλογή, καθώς θα ταιριάζει με τους κατόχους των επαγγελματικών καρτών και θα ταιριάζει με άλλες επαγγελματικές κάρτες και συχνά θα έχει το χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης. Ίσως έχετε ένα σχέδιο στο μυαλό ότι θα λειτουργήσει καλύτερα σε μια πλατεία ή στρογγυλή κάρτα. Οι περισσότεροι εκτυπωτές παρέχουν μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, καθώς και προσαρμοσμένες διατρήσεις. Απλά να θυμάστε ότι, ενώ μπορεί να θέλετε να κάνετε μια δήλωση με ένα φανταχτερό σχήμα, μια κάρτα θα πρέπει να είναι βολική, τόσο για να μπορείτε να φέρει και για τους άλλους να λάβει, και ελπίζω να κρατήσει. Μην κάνετε το λάθος να επιλέξετε τη μορφή πάνω από τη λειτουργία. Επιλέγοντας το κανονικό μέγεθος αλλά με στρογγυλεμένες ή γωνιακές γωνίες μπορεί να είναι μια ωραία αφή και συμβιβασμός. Σε αυτό το σημείο, πρέπει επίσης να αποφασίσετε εάν η κάρτα θα είναι μονόπλευρη ή διπλής όψης. Με το χαμηλό κόστος των εκτυπωτών σε απευθείας σύνδεση, είναι δυνατό να αποκτήσετε μια πλήρη έγχρωμη κάρτα διπλής όψης σε καλή τιμή.

Πριν ολοκληρώσετε το έργο της επαγγελματικής σας κάρτας, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα χαρτί. Η απόφαση αυτή συχνά περιορίζεται από το τι προσφέρει ο εκτυπωτής σας. Οι κοινές επιλογές είναι γυαλιστερό και ματ φινίρισμα σε διαφορετικά βάρη όπως 14pt. Και πάλι, η λήψη δειγμάτων από τους εκτυπωτές μπορεί να βοηθήσει στην απόφαση αυτή.

Σχεδιάστε την κάρτα

Αντιμετωπίστε αυτό το σχέδιο όπως θα κάνατε ένα έργο για τον κορυφαίο πελάτη σας. Τώρα που συλλέξατε το περιεχόμενό σας και καθορίσατε το μέγεθος του εγγράφου, προχωρήστε σε ορισμένα προκαταρκτικά σκίτσα. Καταλάβετε πού θα εμφανιστεί κάθε στοιχείο στην κάρτα. Θέλετε μία πλευρά να είναι μόνο το λογότυπό σας, με πληροφορίες επικοινωνίας στην πλάτη; Θέλετε ένα έξυπνο μήνυμα μάρκετινγκ από τη μια πλευρά και όλες τις πληροφορίες της εταιρείας από την άλλη; Σχεδιάστε τις ιδέες σας για να βοηθήσετε να λάβετε αυτές τις σημαντικές αποφάσεις.

Μόλις έχετε μια ιδέα ή δύο που σας αρέσει, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τον πραγματικό σχεδιασμό. Το Adobe Illustrator είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία λογισμικού για το σχεδιασμό των επαγγελματικών καρτών, εξαιτίας του πόσο καλά χειρίζεται τον τύπο και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία. Ελέγξτε με τον εκτυπωτή σας για να δείτε ποιες μορφές αρχείων δέχονται και χρησιμοποιήστε τα πρότυπα τους, όποτε είναι δυνατόν, για να διασφαλίσετε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Βεβαιωθείτε ότι η διάταξη του εγγράφου είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για εκτύπωση . Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, τα αρχεία πρέπει να παραδοθούν στον εκτυπωτή σας. Ενώ μπορεί να υπάρξει επιπλέον κόστος, μπορεί να πληρώσει για να πάρει μια απόδειξη του σχεδιασμού σας, η οποία σας επιτρέπει να δείτε τη διάταξη και την ποιότητα πριν προχωρήσετε με την πλήρη εργασία εκτύπωσης.

Πάντα έχετε σε σας

Τώρα που έχετε βάλει όλη αυτή την ώρα στην επαγγελματική σας κάρτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μερικούς από σας! Μην διστάσετε να το παραδώσετε, και στη συνέχεια αφήστε τη σκληρή δουλειά και το σχεδιασμό σας να κάνουν τα υπόλοιπα.