Πώς να δημιουργήσετε μια μάσκα κειμένου στο Adobe Illustrator CC

01 από 04

Πώς να δημιουργήσετε μια μάσκα κειμένου στο Adobe Illustrator CC

Ανάλογα με την πρόθεσή σας, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το κείμενο ως μάσκα στο Adobe Illustrator CC.

Οι τεχνικές για τη χρήση του κειμένου ως μάσκα είναι αξιοσημείωτα παρόμοιες στα διάφορα προγράμματα της Adobe. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιο κείμενο και μια εικόνα και όταν επιλέγετε και τα δύο αντικείμενα, ένα μόνο κλικ δημιουργεί τη μάσκα και η εικόνα προβάλλεται μέσω του κειμένου.

Όντας μια διανυσματική εφαρμογή και γνωρίζοντας το κείμενο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σειρά φορέων, θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια μάσκα κειμένου στο Illustrator.

Σε αυτόν τον τρόπο, θα σας παρουσιάσω τρεις τρόπους δημιουργίας της μάσκας κειμένου στο Illustrator. Ας αρχίσουμε.

02 από 04

Πώς να δημιουργήσετε μια μη καταστροφική μάσκα Clipping

Η εφαρμογή μιας μάσκας περικοπής και η επεξεργασία των περιεχομένων είναι ένα στοιχείο μενού.

Η πιο γρήγορη μέθοδος χρήσης κειμένου ως μάσκα στο Illustrator είναι να δημιουργήσετε μια μάσκα αποκοπής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο Shift και να κάνετε κλικ στο Text και στο Layer της εικόνας ή απλά πατήστε Command / Ctrl-A για να επιλέξετε τα δύο στοιχεία του Artboard.

Με τα επιλεγμένα επιπέδου επιλέξτε Αντικείμενο> Αποκοπή μάσκας> Πραγματοποίηση . Όταν αφήνετε το ποντίκι, το κείμενο μετατρέπεται σε μάσκα και η εικόνα εμφανίζεται.

Αυτό που κάνει αυτό το "μη καταστρεπτικό" είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κειμένου για να επισημάνετε το κείμενο και να διορθώσετε τυπογραφικά λάθη ή να εισάγετε νέο κείμενο χωρίς να διαταραχθεί η μάσκα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κείμενο και να το μετακινήσετε για να αναζητήσετε ένα διαφορετικό "look". Αντίστροφα, μπορείτε να επιλέξετε το αντικείμενο στον πίνακα γραφικών και, επιλέγοντας Αντικείμενο> Κοπή μάσκας> Επεξεργασία περιεχομένων , μετακινήστε είτε την εικόνα είτε το κείμενο γύρω.

03 του 04

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε διανύσματα στο Adobe Illustrator

Η μετατροπή κειμένου σε περιγράμματα ανοίγει δημιουργικές δυνατότητες αλλά είναι "καταστροφική".

Αυτή η τεχνική είναι αυτή που αναφέρεται ως "καταστροφική". Με αυτό εννοώ ότι το κείμενο γίνεται φορείς και δεν είναι πλέον επεξεργάσιμο. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν οι φορείς που δημιουργούν το κείμενο πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να επιλέξετε το μπλοκ κειμένου με το εργαλείο επιλογής και να επιλέξετε Τύπος> Δημιουργία περιγραμμάτων . Όταν αφήνετε το ποντίκι θα δείτε ότι κάθε γράμμα είναι τώρα ένα σχήμα με χρώμα γεμίσματος και χωρίς χτύπημα.

Τώρα που το κείμενο είναι μια σειρά σχημάτων μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάσκα αποκοπής και η εικόνα φόντου θα γεμίσει τα σχήματα. Λόγω του γεγονότος ότι τα γράμματα είναι τώρα σχήματα, μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως οποιοδήποτε σχήμα φορέα. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε Αντικείμενο> Αποκοπή μάσκας> Επεξεργασία περιεχομένου, μπορείτε να προσθέσετε μια διαδρομή γύρω από τα σχήματα. Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε την μάσκα περικοπής στους πίνακες Layer και να επιλέξετε Effect> Distort & Transform> Pucker και Bloat από το μενού. Μετακινώντας το ρυθμιστικό, παραμορφώνετε το κείμενο και δημιουργείτε μια αρκετά ενδιαφέρουσα παραλλαγή.

04 του 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα διαφάνειας του Adobe Illustrator για να δημιουργήσετε μια μάσκα κειμένου

Οι μάσκες αδιαφάνειας δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τον πίνακα Διαφάνεια Adobe Illustrator.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κείμενο ως μάσκα χωρίς να μετατρέψετε το κείμενο σε φορείς ή να εφαρμόσετε μια μάσκα αποκοπής. Με μια μάσκα περικοπής θα πρέπει να ασχοληθείς με μια κατάσταση " τώρα-που-βλέπε-αυτό-τώρα-που-δεν " κατάσταση. Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κάλυψης του πίνακα διαφάνειας για να δημιουργήσετε μια μάσκα αδιαφάνειας. Οι διαδρομές αποκοπής λειτουργούν με μονοπάτια. Οι μάσκες αδιαφάνειας δουλεύουν με χρώμα, ειδικά αποχρώσεις του γκρι.

Σε αυτό το παράδειγμα, έχω ρυθμίσει το χρώμα του κειμένου σε λευκό και έπειτα εφάρμοσε ένα Gaussian Blur στο κείμενο χρησιμοποιώντας Effect> Blur> Gaussian Blur . Τι θα κάνει αυτό είναι να ξεθωριάσει το κείμενο στις άκρες. Στη συνέχεια, επιλέξα το Παράθυρο> Διαφάνεια για να ανοίξει ο πίνακας Διαφάνεια . Όταν ανοίξει, θα δείτε ένα κουμπί Δημιουργία μάσκας . Εάν κάνετε κλικ σε αυτό το φόντο εξαφανίζεται και η μάσκα φαίνεται θολή. Αν επρόκειτο απλώς να εφαρμόσετε μια μάσκα αποκοπής, οι άκρες των γραμμάτων θα ήταν τραγανές και αιχμηρές.