Εργασία με τον Διαχειριστή Ομάδας AutoCAD

Αυτοματοποίηση της διαδικασίας ρύθμισης του έργου

Χρησιμοποιώντας τον Διαχειριστή σετ φύλλων για τη ρύθμιση έργων

Ένα από τα πιο χρονοβόρα μέρη κάθε έργου είναι η αρχική ρύθμιση των αρχείων. Όταν ξεκινάτε μια νέα εργασία, πρέπει να καθορίσετε το κατάλληλο μέγεθος φύλλου, κλίμακα και προσανατολισμό των σχεδίων σας προτού να μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τα πραγματικά σχέδια, να δημιουργήσετε και να εισαγάγετε μπλοκ τίτλου για κάθε ένα, να προσθέσετε παράθυρα προβολής, γενικές σημειώσεις, ζυγαριές μπαρ, θρύλους και άλλα μισά άλλα στοιχεία για κάθε ξεχωριστό τύπο σχεδίου. Αυτό είναι όλο το χρεώσιμο χρόνο από τότε που το κάνετε για το έργο σας, αλλά δεν είναι οικονομικά αποδοτική χρήση των χρεωστικών ωρών σας. Η αρχική εγκατάσταση ενός έργου με είκοσι σχέδια μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα του χρόνου του προσωπικού της CAD. Κάθε επόμενο σχέδιο που προσθέτετε μπορεί να διαρκέσει μια επιπλέον ώρα ή περισσότερο. Κάνετε τον αγώνα στο κόστος για να δημιουργήσετε ένα σετ σχεδίων 100+ και μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα μπορούν να μασήσουν οι προϋπολογισμοί και ακόμα δεν έχετε αρχίσει ακόμη το σχέδιο.

Δεν θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος απλοποίησης και αυτοματοποίησης της διαδικασίας εγκατάστασης; Αυτός είναι ο χώρος όπου ο οδηγός συνόλων (SSM) του AutoCAD εισέρχεται. Το SSM είναι εδώ και πολύ καιρό, αλλά όχι πολλές επιχειρήσεις κάνουν χρήση του και εκείνοι που κάνουν δεν αξιοποιούν πλήρως τη λειτουργικότητά του. Θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το SSM για να εξοικονομήσετε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε ένα από τα έργα σας.

Πώς λειτουργεί ο Διαχειριστής σετ φύλλων

Η ιδέα πίσω από το SSM είναι απλή. δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια παλέτα εργαλείων που βρίσκεται στο πλάι της οθόνης σας με συνδέσμους σε όλα τα σχέδια του σετ σας. Κάθε σύνδεσμος στην παλέτα SSM σάς επιτρέπει να ανοίγετε, να σχεδιάζετε, να αλλάζετε ιδιότητες, ακόμα και να μετονομάζετε και να επαναριθμείτε όλα τα σχέδια στο σύνολο σας. Κάθε σύνδεσμος συνδέεται με το χώρο διάταξης ενός μεμονωμένου σχεδίου που έχει αποθηκευτεί στο έργο σας. Το SSM μπορεί να συνδέσει σε πολλαπλές καρτέλες διάταξης μέσα σε ένα μόνο σχέδιο, αλλά δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για να δουλέψετε. Ο απλούστερος και πιο ευέλικτος τρόπος εργασίας με το SSM είναι να διαχωρίσετε το μοντέλο σχεδιασμού και να σχεδιάσετε τα φύλλα σε ξεχωριστά σχέδια. Ουσιαστικά, χωρίζετε το χώρο μοντέλου και το χώρο χαρτιού σε ξεχωριστά αρχεία. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε έναν επεξεργαστή που χρησιμοποιεί το μοντέλο σχεδιασμού, ενώ άλλος τροποποιεί τη διάταξη φύλλου.

Στο παραπάνω παράδειγμα, έκανα δεξί κλικ και επέλεξα την επιλογή ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ στο κορυφαίο επίπεδο του SSM (όπου λέει: Colts Neck Crossing.) Το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται σάς δίνει πλήρη έλεγχο των ιδιοτήτων του τίτλου για ολόκληρο το σύνολο. Για παράδειγμα, εάν προσθέσετε τρία φύλλα λεπτομερειών στο σετ σας, δεν χρειάζεται να εισέλθετε σε καθένα και να ενημερώσετε τον συνολικό αριθμό φύλλου, μπορείτε απλά να αλλάξετε το "9" σε "12" στις ιδιότητες SSM και να ενημερώνει όλα τα σχέδια στο σετ. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για όλες τις ιδιότητες που αναφέρονται παραπάνω. Προσθέτετε νέους συνδέσμους με δεξί κλικ, επιλέγοντας είτε ένα εντελώς νέο σχέδιο είτε συνδέοντας τη διάταξη ενός υπάρχοντος αρχείου. Η λίστα SSM παραπάνω δημιουργήθηκε από το μηδέν σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Πρωτότυπα έργου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SSM για να προσθέσετε φύλλα χειροκίνητα στο σύνολο σας, αλλά αυτό δεν σας δίνει πραγματικά τις εξοικονομήσεις χρόνου που υποσχέθηκα. Αντ 'αυτού, αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε ένα πρωτότυπο έργου, με όλους τους φακέλους, τα αρχεία, τα xrefs και τα αρχεία ελέγχου SSM να υπάρχουν ήδη, ώστε να μπορείτε απλώς να αντιγράψετε το πρωτότυπο στο φάκελο εργασίας σας, να το μετονομάσετε και η εγκατάσταση είναι εντελώς Έγινε. Τώρα, υπάρχουν οι εξοικονομήσεις!

Αυτό που έχω κάνει στο γραφείο μου είναι να δημιουργήσω ένα σύνολο τυποποιημένων φακέλων που έχουν ήδη συμπληρωθεί με τα σχέδια που χρησιμοποιούνται συνήθως για αυτόν τον τύπο έργου και το μέγεθος των συνόρων. Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω ένα φάκελο πρωτότυπου με διαφορετικό εύρος έργου και μεγέθη συνόρων που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Μπορείτε να δείτε ότι έχω τους φακέλους Μοντέλο και Φύλλο για να διατηρήσω ξεχωριστά τους χώρους σχεδιασμού και διαμόρφωσης και ότι έχω δημιουργήσει υποφάκελο στο φάκελο "Μοντέλο DWG" για να οργανώσω όλα τα δεδομένα αναφοράς μου για το σχεδιασμό μου. Η σημαντικότερη εξοικονόμηση χρόνου εδώ είναι ότι όλα τα αρχεία αναφοράς μου (xrefs και εικόνες κ.λπ.) είναι ήδη συνδεδεμένα μεταξύ τους, παρόλο που τα αρχεία είναι κενά. Με άλλα λόγια, εάν ανοίξω το Σχέδιο βαθμολόγησης, θα έχουν ήδη υπάρξει xrefs των σχεδίων Basemap, Dimension and Layout και Utility. Επίσης, έχω ήδη δημιουργήσει το SSM μου στο υπο-φάκελο "Σετ φύλλων" (επισημαίνεται.)

Για να μπορώ να ρυθμίσω ολόκληρο το έργο μου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορώ να αντιγράψω τον σωστό φάκελο από την τοποθεσία Prototype στο σημείο όπου βρίσκονται τα έργα μου στο δίκτυο και στη συνέχεια να μετονομάσετε το φάκελο κορυφαίου επιπέδου με το όνομα ή τον αριθμό του έργου. Από εκεί, μπορώ να ανοίξω οποιοδήποτε σχέδιο στο σετ και να χρησιμοποιήσω το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή της παλέτας μου SSM για να μπλέξω στον νέο φάκελο και να επιλέξω το αρχείο "Sheet Set.dss". Μόλις ανοίξω αυτό το αρχείο, το SSM είναι γεμάτο και το μόνο που έχω να κάνω είναι να συμπληρώσω τις ιδιότητες για τη δουλειά μου. Μετά από αυτό, ανοίγω μόνο τα αρχεία σχεδιασμού μου και αρχίσω να δουλεύω.

Απλώς δημιουργώντας ένα απλό φάκελο πρωτότυπου έργου, με το αρχείο SSM μέσα σε αυτό, έχω μειώσει τις ώρες χρεωστικής διάρκειας από κάθε έργο που θα δημιουργήσω ποτέ. Στην επιχείρησή μου, υπολογίζουμε κατά μέσον όρο περίπου χιλιάδες νέα έργα κάθε χρόνο, γι 'αυτό η απλή διαδικασία μας εξοικονομεί τουλάχιστον 5.000 ανθρωποώρες κάθε χρόνο (πιθανόν περισσότεροι.) Πολλαπλασιάστε τις φορές που υπολογίζετε τον μέσο χρεωστικό συντελεστή CAD και αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει μερικές εκατοντάδες μεγαλειώδης.

Πώς χειρίζεται η εταιρεία σας την εγκατάσταση του έργου; Έχετε μια τυπική διαδικασία ή είναι απλώς ένα είδος "on the fly";