Πώς να σχεδιάσετε ένα ρόπαλο, το καπέλο της μάγισσας και τα φαντάσματα στο Adobe Illustrator

01 από 10

Αποκριές τρίο στο Adobe Illustrator

Απόκριες είναι σχεδόν εδώ, γι 'αυτό ας σχεδιάσουμε ένα ρόπαλο, ένα καπέλο μιας μάγισσας και ένα φάντασμα. Θα ξεκινήσουμε με το ρόπαλο.

02 από 10

Σχεδίαση της Πτέρυγα Bat

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο σε λειτουργία RGB χρησιμοποιώντας εικονοστοιχεία ως μονάδα μέτρησης. Μεταβείτε στην επιλογή Εικονοθέτης> Προτιμήσεις (Mac) ή Επεξεργασία> Προτιμήσεις (PC) και επιλέξτε Οδηγοί και πλέγμα. Ορίστε το πλέγμα κάθε 72 και υποδιαιρέσεις έως 6. Επιλέξτε το εργαλείο στυλό (P) από το πλαίσιο εργαλείων. Ακολουθώντας το παρακάτω διάγραμμα, κάντε κλικ όπου υπάρχουν κίτρινες κουκίδες και αν δείτε μια μπλε λαβή, σύρετε μέχρι τη λαβή επεκτείνεται στο διάγραμμα στο ΣΧΗΜΑ 1:

  1. Κάντε κλικ στο σημείο 1.
  2. Κάντε κλικ στο σημείο 2 και σύρετε δεξιά στο μήκος της λαβής στο διάγραμμα. Μόλις αρχίσετε να σύρετε, πιέστε το πλήκτρο Shift έτσι ώστε να περιορίσετε τη σύρετε σε γωνία 90º. Ελευθέρωση.
  3. Κάντε κλικ στο σημείο 3.
  4. Κάντε κλικ στο σημείο 4 και σύρετε αριστερά δύο τετράγωνα. Για άλλη μια φορά, μόλις αρχίσετε να σύρετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift για να περιορίσετε τη σύρετε σε γωνία 90º. Ελευθέρωση.
  5. Κάντε κλικ στο σημείο 5.
  6. Κάντε κλικ στο σημείο 6 και σύρετε αριστερά δύο τετράγωνα. Για άλλη μια φορά, μόλις αρχίσετε να σύρετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift για να περιορίσετε τη σύρετε σε γωνία 90º. Ελευθέρωση.
  7. 7. Κάντε κλικ στο σημείο 7.
  8. Κάντε κλικ στο σημείο 8 και σύρετε αριστερά δύο τετράγωνα. Για άλλη μια φορά, μόλις αρχίσετε να σύρετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift για να περιορίσετε τη σύρετε σε γωνία 90º. Ελευθέρωση. ΣΧΗΜΑ 2.

Αφαιρέστε το κτύπημα από την πτέρυγα της ρόπαλας και γεμίστε το με μαύρο. Θα πρέπει να έχετε κάτι σαν το ΣΧΗΜΑ 3.

03 από 10

Διπλώνοντας την Πτέρυγα

Βήμα 2: Επιλέξτε το εργαλείο Reflect από το πλαίσιο εργαλείων. (Είναι στο αναπτυσσόμενο παράθυρο εργαλείου περιστροφής.) Επιλογή / alt + κλικ όπου βλέπετε την κόκκινη κουκκίδα στο ΣΧΗΜΑ 4. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Reflect και θα ρυθμίσει ταυτόχρονα το σημείο προέλευσης. Στο παράθυρο διαλόγου Reflect, επιλέξτε Κατακόρυφο και κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο και να το αντικαταστήσετε ταυτόχρονα.

04 από 10

Προσθέτοντας το Σώμα

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το εργαλείο ελλείψεων για να σχεδιάσετε ένα ωοειδές για το σώμα, έναν κύκλο για το κεφάλι και χρησιμοποιήστε το εργαλείο πένας για να σχεδιάσετε δύο τρίγωνα για τα αυτιά και να τα τοποθετήσετε όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 5. Επιλέξτε όλα τα κομμάτια του σώματος και κάντε κλικ το κουμπί Προσθήκη στο σχήμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ανάπτυξη.

05 από 10

Τελειώνοντας το ρόπαλο

Βήμα 4: Τοποθετήστε το σώμα στο κέντρο των πτερυγίων και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα φτερά και το σώμα. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Align Vertical Center στην παλέτα Align. Προσθέστε δύο μικροσκοπικούς κόκκινους κύκλους για τα μάτια.

06 από 10

Σχεδίαση καπέλου μάγισσας στο Illustrator

Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο στυλό για να σχεδιάσετε ένα ψηλό τριγωνικό σχήμα. Γεμίστε με μαύρο. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Add Anchor Points (Πρόσθετα σημεία αγκύρωσης) από το αναπτυσσόμενο μενού εργαλείο πένας για να προσθέσετε δύο νέα σημεία, όπως εμφανίζεται όπου βλέπετε τις κόκκινες κουκίδες στο πάνω μέρος του καπέλου. Προσθέστε ένα νέο σημείο στο κάτω μέρος επίσης. Τα δύο ανώτερα σημεία είναι όπου θέλετε το καπέλο να λυγίσει και το κατώτατο σημείο θα τραβήξουμε προς τα κάτω για να στρέψουμε το κάτω μέρος του καπέλου.

07 από 10

Δώστε στο Καπέλο το Σχήμα του

Βήμα 2. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο άμεσης επιλογής (A) για να πιέσετε το δεξιό σημείο προς τα μέσα και το αριστερό σημείο προς τα έξω όπως φαίνεται και στη συνέχεια κάντε κλικ στο σημείο στην άκρη του καπέλου για να το επιλέξετε και να το σύρετε αριστερά λίγο για να τονίσετε το σημείο. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Μετατροπή σημείου για να μετατρέψετε το κάτω σημείο σε ένα σημείο καμπύλης. Κάντε κλικ στο σημείο με το εργαλείο Μετατροπή σημείου και σύρετε προς τα αριστερά κρατώντας το πλήκτρο Shift για να περιορίσετε τη σύρετε σε γωνία 90º.

08 από 10

Προσθέστε το Brim

Βήμα 3. Σχεδιάστε μια έλλειψη για το χείλος του καπέλου και μεταβείτε στο αντικείμενο> Arrange> Send to back για να το στείλετε πίσω από την κορυφή του καπέλου. Συμπληρώστε και τα δύο κομμάτια του καπέλου με μια γκρίζα έως μαύρη κλίση. Αυτή είναι η κλίση που χρησιμοποίησα. Προσθέστε μια νέα στάση κάνοντας κλικ κάτω από την κλίση κλίσης. Αλλάξτε το χρώμα μιας στάσης κλίσης, αναμειγνύοντας ένα νέο χρώμα και σύροντας το δείγμα επάνω σε αυτό, στη συνέχεια μετακινήστε τις στάσεις κλίσης για να διανείμετε τα χρώματα.

09 από 10

Διακοσμήστε το καπέλο

Βήμα 4. Χρησιμοποιήστε σύμβολα , βούρτσες ή σχέδια σχεδίασης για να διακοσμήσετε το καπέλο.

10 από 10

Σχεδίαση φαντασμάτων στο Illustrator

Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μολυβιού για να σχεδιάσετε ένα σχήμα φαντασμάτων ελεύθερης μορφής με μια λευκή πλήρωση και για να το δείτε καλύτερα, μια ανοιχτόχρωμη διαδρομή. Μεταβείτε στην επιλογή Εφέ> Στίξη> Προσθήκη εσωτερικής λάμψης. Πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις για να δείτε τι φαίνεται καλύτερα, αλλά χρησιμοποιήστε το Πολλαπλασιάστε και αλλάξτε το χρώμα σε ανοιχτό γκρι κάνοντας κλικ στο δείγμα χρώματος για να ανοίξετε το πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων. Πληκτρολογήστε #BBBBBB στο δεκαεξαδικό πλαίσιο χρώματος και κάντε κλικ στο OK. Βεβαιωθείτε ότι το Blur είναι ρυθμισμένο στο Edge και μπορείτε να δοκιμάσετε τη ρύθμιση Opacity. Το 75% δούλεψε καλά για μένα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Αφαιρέστε τη διαδρομή και προσθέστε χαρακτηριστικά προσώπου.

Άλλα μαθήματα: