Κάντε Απόκριες Ιστούς στο Adobe Illustrator με αυτό το Tutorial

Οι αράχνες μπορούν να σας δώσουν ρίγη ακόμη και όταν δεν είναι αποκριές! Η σχεδίαση ενός ιστού και, στη συνέχεια, η προσθήκη μιας αράχνης, προσφέρει μια μεγάλη άσκηση χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα εργαλεία δημιουργίας του Adobe Illustrator.

01 από 08

Δημιουργία της πρώτης μορφής ιστού: Ρύθμιση

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο στο Illustrator σε λειτουργία RGB και χρησιμοποιήστε εικονοστοιχεία ως μονάδα μέτρησης. Ορίστε το χρώμα του εγκεφάλου σας σε μαύρο και το χρώμα πλήρωσης να μην υπάρχει. Επιλέξτε το εργαλείο ελλείψεων στην εργαλειοθήκη και κάντε κλικ μία φορά στον πίνακα γραφικών για να λάβετε τις επιλογές του εργαλείου. Εισαγάγετε 150 για το ύψος και το πλάτος και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK για να δημιουργήσετε τον κύκλο.

Σύρετε οδηγούς από τους ηγέτες που τέμνουν ακριβώς το κέντρο του κύκλου. Κάντε κλικ στο εργαλείο άμεσης επιλογής στην εργαλειοθήκη, ώστε να μπορείτε να δείτε τα σημεία αγκύρωσης και να τα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για την τοποθέτηση κατευθυντήριων γραμμών.

02 από 08

Προσθέστε έναν άλλο κύκλο

Επιλέξτε ξανά το εργαλείο ελλείψεων στην εργαλειοθήκη και τοποθετήστε προσεκτικά το ποντίκι, ώστε ο δρομέας να βρίσκεται ακριβώς στο άνω σημείο αγκύρωσης του κύκλου. Κρατήστε το πλήκτρο επιλογής / alt και κάντε κλικ για να ανοίξετε το παράθυρο εργαλείου ελλείψεων για να ρυθμίσετε το μέγεθος. Θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε την έλλειψη από το κέντρο έτσι ώστε το ακριβές κέντρο να βρίσκεται στο άνω σημείο αγκύρωσης του μεγαλύτερου κύκλου.

Ορίστε το μέγεθος σε πλάτος 50 εικονοστοιχεία και ύψος 50 pixel, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK. Ένας μικρότερος κύκλος θα εμφανιστεί στην κορυφή του μεγαλύτερου κύκλου. Θα αναπαράγουμε αυτόν τον κύκλο γύρω από το μεγάλο και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να αφαιρέσουμε τις άκρες του μεγάλου κύκλου για να σχηματίσουμε ένα σχήματος πεταλούδας.

03 του 08

Διπλώστε τους κύκλους

Επιλέξτε το εργαλείο περιστροφής στην εργαλειοθήκη με τον μικρό κύκλο που έχει επιλεγεί ακόμα. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το ακριβές κέντρο του μεγάλου κύκλου όπου διασταυρώνονται οι δύο κατευθυντήριες γραμμές. Κρατήστε το πλήκτρο opt / alt και κάντε κλικ για να ορίσετε το σημείο προέλευσης της περιστροφής στο ακριβές κέντρο του μεγάλου κύκλου και ταυτόχρονα ανοίξτε το παράθυρο περιστροφής.

Εισαγάγετε 360/10 στο πλαίσιο γωνίας. Θέλουμε 10 μικρούς κύκλους να απέχουν ομοιόμορφα γύρω από τον μεγάλο κύκλο και το Illustrator θα κάνει τα μαθηματικά και θα υπολογίσει τη γωνία διαχωρίζοντας τον αριθμό των κύκλων στον αριθμό βαθμών σε έναν κύκλο. Αυτό συμβαίνει 36 μοίρες, αλλά αυτό ήταν εύκολο. Δεν είναι πάντα τόσο απλά.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή. Θα πρέπει να έχετε δύο κύκλους.

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, πληκτρολογήστε cmd / ctrl + D οκτώ φορές για να αντιγράψετε τους κύκλους και να τις διαστήσετε γύρω από την περίμετρο του μεγάλου κύκλου. Θα πρέπει να έχετε κάτι που μοιάζει με αυτό τώρα. Είναι εντάξει εάν οι κύκλοι επικαλύπτονται λίγο. Στην πραγματικότητα, πρέπει.

04 του 08

Δημιουργήστε τη βασική μορφή Web

Επιλέξτε > Όλα για να επιλέξετε όλους τους κύκλους στη σελίδα. Ανοίξτε την παλέτα Pathfinder ( Window> Pathfinder ) και opt / alt + κάντε κλικ στο κουμπί "Αφαίρεση από το σχήμα" για να αφαιρέσετε τους μικρούς κύκλους από το μεγαλύτερο. Αυτό θα διευρύνει το σύνθετο σχήμα σε ένα αντικείμενο ταυτόχρονα. Τώρα έχετε το βασικό σχήμα ιστού αράχνης.

05 του 08

Διπλασιάστε το Web Shape

Μεταβείτε στο Αντικείμενο> Μετασχηματισμός> Κλίμακα με το επιλεγμένο σχήμα ιστού. Ελέγξτε "Ομοιόμορφη" και πληκτρολογήστε 130 στο πλαίσιο της κλίμακας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει την επιλογή "Scale Strokes & Effects" στην ενότητα Επιλογές. Κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή για να δημιουργήσετε μια νέα ενότητα ιστού που είναι 130 τοις εκατό μεγαλύτερη από την πρώτη. Αντιγράψτε την πρώτη ενότητα αντί να την αντικαταστήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

06 του 08

Προσθέστε περισσότερες ενότητες ιστού

Χρησιμοποιήστε την διπλή εντολή cmd / ctrl + D δύο φορές για να δημιουργήσετε δύο ακόμη τμήματα 130 τοις εκατό μεγαλύτερα από την προηγούμενη. Θα πρέπει να έχετε συνολικά τέσσερα τμήματα.

07 του 08

Μετασχηματισμός και αντιγραφή

Επιλέξτε ξανά το κεντρικό τμήμα ιστού. Μεταβείτε στο Αντικείμενο> Μετασχηματισμός> Κλίμακα . Ελέγξτε "Ομοιόμορφη" και εισάγετε 70 στο πλαίσιο κλίμακας για να μειώσετε το μέγεθος κατά 70 τοις εκατό αυτή τη φορά. Αυξήσαμε το μέγεθος κατά 30% την τελευταία φορά, οπότε τώρα μειούμε κατά 30%. Πάλι, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει την επιλογή "Scale Strokes & Effects" στην ενότητα "Επιλογές". Κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή για να δημιουργήσετε μια νέα ενότητα ιστού 70 τοις εκατό του μεγέθους της πρώτης. Αντιγράψτε την πρώτη ενότητα αντί να την αντικαταστήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και cmd / ctrl + D για να κάνετε διπλό κλικ στον μετασχηματισμό, ώστε να έχετε συνολικά έξι τμήματα ιστού.

08 από 08

Ολοκλήρωση του Ιστού

Μεταβείτε στην προβολή> Σμίκρυνση στο σημείο . Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η προβολή> Προσανατολισμός σε πλέγμα ή ότι μπορεί να αποτρέψετε την προσκόλληση στα σημεία του ιστού. Ακόμη και αν το πλέγμα δεν είναι ορατό, εξακολουθεί να υπάρχει. Όταν είναι ενεργοποιημένο το "Snap to Grid", θα εξακολουθεί να προσγειώνεται στο πλέγμα ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε.

Επιλέξτε το εργαλείο γραμμής από την εργαλειοθήκη και σχεδιάστε μια γραμμή 1-pt από ένα σημείο του εξωτερικού τμήματος του ιστού στο αντίθετο σημείο του εξωτερικού τμήματος ιστού. Επαναλάβετε, σύρετε γραμμές σε όλα τα σημεία. Επαναλάβετε για κάθε σημείο του ιστού. Επιλέξτε όλα τα μέρη του ιστού και cmd / ctrl + G για να ομαδοποιήσετε.