Εισαγωγή στη δημιουργία χαρτοφυλακίου για CG & VFX

Πώς να προσεγγίσετε το κτίριο χαρτοφυλακίου για το 3D, το Animation Computer και τα Παιχνίδια

Εντάξει σε όλους. Στην "πραγματική ζωή" έχω επικεντρωθεί αρκετά στα καλύτερα σημεία της οικοδόμησης χαρτοφυλακίου αυτό το μήνα, γι 'αυτό θα ήταν πολύ ωραίο να κάνουμε μια σειρά που αγγίζει τη σκοτεινή τέχνη της στόχευσης του χαρτοφυλακίου σας για όποιο τομέα της βιομηχανία στην οποία θέλετε να βρείτε εργασία.

Είναι γελοία σημαντικό, αλλά είναι επίσης κάτι που πολλοί νέοι, επίδοξοι καλλιτέχνες αγνοούν ή δεν καταλαβαίνουν πλήρως.

Πολύ ειλικρινά, αισθάνομαι μόνο ότι έχω πάρει πραγματικά το κρέμονται από αυτό το τελευταίο εξάμηνο ή έτσι, και ακόμα και τώρα δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη συνέπεια των κομμάτια χαρτοφυλακίου μου (αν και δουλεύω σκληρά για να αλλάξτε αυτό). Για πολύ καιρό, τα πράγματα μου ήταν παντού. Χαμηλό παιχνίδι πολυ στηριγμάτων δίπλα σε στυλιζαρισμένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, με κάποια πολύ μέτρια ιδέα τέχνης για να γεμίσουν τα κενά.

Ο μεγαλύτερος αγώνας μου ως καλλιτέχνης πάντα ήταν πάντοτε η επιθυμία να κάνουμε πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα και μου πήρε πολύ καιρό πριν αισθανόμουν ότι ήμουν καλός σε κάποια από αυτά. Αυτό που με έκανε να είμαι ασυντόνιστος εργάτης, γιατί ας το αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο διασκεδαστικό να καθίσετε και να εργαστείτε όταν αισθάνεστε σαν να κάνετε πρόοδο προς τους στόχους σας. Η ανάπτυξη της τέχνης είναι εξίσου χρήσιμη για την έξυπνη εργασία καθώς εργάζεται σκληρά.

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνετε καλός σε κάτι είναι να περιορίσετε το επίκεντρό σας για λίγο, και να αφιερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια στην κατοχή ενός ενιαίου κλάδου στην τέχνη. Μετά από αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολο να διευρύνετε τους ορίζοντές σας επειδή έχετε μια βασική ικανότητα να χτίσετε γύρω.

Οι σκηνοθέτες της τέχνης δεν ψάχνουν συνήθως για ένα jack-of-all-trades.


Τώρα, περιστασιακά είναι, αλλά αυτές οι θέσεις εργασίας είναι σχετικά σπάνιες. Ορισμένα στούντιο θα προσλαμβάνουν γενικούς υπαλλήλους της CG και όσο ευρύτερα θα είναι η ομάδα δεξιοτήτων σας, τόσο πιο ελκυστική θα είστε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αλλά ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας έναν γενικό, πιθανώς εστιάσατε τις προσπάθειές σας στη μοντελοποίηση , την υφή, την απόδοση και ίσως κινούμενα σχέδια, αν θέλετε να κάνετε κίνηση. Αλλά ακόμη και με όλα αυτά, μιλάμε ακόμα για μια αρκετά στενή μπάντα ψηφιακής τέχνης.

Και τα μεγαλύτερα στούντιο ψάχνουν για ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση. Οι άνθρωποι που κάνουν ένα ή δύο πράγματα πραγματικά, πραγματικά καλά. Ένας καλλιτέχνης οπτικής ανάπτυξης είναι καλλιτέχνης οπτικής ανάπτυξης. Ένας εμψυχωτής είναι animator. Ένας μοντελιστής είναι μοντελιστής, αν και είναι μια περίπτωση όπου προφανώς θέλετε να μελετήσετε τις δορυφορικές δεξιότητες όπως την υφή, την απόδοση , και ίσως ακόμη και την εξόρμηση .

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι το χαρτοφυλάκιό σας χρειάζεται σαφή εστίαση.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στείλετε ένα καρούλι με μοντέλα ζευγαριών χαρακτήρων στη συνέχεια, και ένα σύνολο πετρελαϊκών τοπίων, και κάποια τέχνη sci-fi τέχνης δίπλα σε μια χούφτα σχέδια λογότυπων. Αυτό το είδος χαρτοφυλακίου λέει στους σκηνοθέτες της τέχνης ότι δεν είσαι σίγουρος πού θέλεις να είσαι καλλιτέχνης και τους ζητάς να επιλέξουν κάποιον άλλο.

Εάν κάνετε περισσότερα από ένα πράγματα σε ένα υψηλό επίπεδο, σκεφτείτε πολύ προσεκτικά εάν τα δύο ανήκουν μαζί σε ένα χαρτοφυλάκιο και αν όχι, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την ύπαρξη πολλαπλών εκδόσεων του χαρτοφυλακίου που μπορείτε να δείτε ανάλογα με τον πελάτη.

Έτσι πώς θα πρέπει να προσαρμόσετε το χαρτοφυλάκιό σας για να πάρετε τη δουλειά που θέλετε;


Πρώτα απ 'όλα, πρέπει πραγματικά να ξέρετε σε ποιο τομέα της βιομηχανίας θα θέλατε να εργαστείτε. Αν δεν είστε σίγουροι ακόμη, μην ανησυχείτε - συνεχίστε να εργάζεστε στις θεμελιώδεις σας δεξιότητες (προοπτική, ανατομία, αξία, χρώμα , και τη σύνθεση) και δοκιμάζοντας το χέρι σας σε διαφορετικούς κλάδους. Καθώς ανακαλύπτετε όλο και περισσότερο τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, η κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε με τη σταδιοδρομία σας θα αποκαλυφθεί σταδιακά.

Εκτός από την κορυφή του κεφαλιού μου, υπάρχουν μερικοί ευρείς κλάδοι που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον κόσμο των γραφικών 3D:

Η συμβουλή μου -αν είστε έτοιμος να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά για την εξάπλωση του χαρτοφυλακίου που τελικά θα στείλετε στους πιθανούς εργοδότες- είναι να επιλέξετε μια κύρια πειθαρχία από αυτόν τον κατάλογο (ή κάτι παρόμοιο) και να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Γνωρίστε τους κορυφαίους εργοδότες. Γνωρίστε τους κορυφαίους καλλιτέχνες. Ειδικά, γνωρίζετε τις λεπτές διαφορές μεταξύ των διαφορετικών εργασιών σε έναν τομέα. Για παράδειγμα, σε κάποιον εκτός του χώρου της τέχνης, τα χαρτοφυλάκια ενός εικονογράφου, της οπτικής ανάπτυξης και του καλλιτέχνη ιστορίας μοιάζουν μάλλον αρκετά παρόμοια.

Ωστόσο, ενώ υπάρχουν σίγουρα πολλές αλληλεπικαλύψεις στις τρεις υπο-κλάδους, υπάρχουν εξίσου σημαντικές διαφορές. Ένα χαρτοφυλάκιο εικονογραφήσεων χρειάζεται βερνίκι Τελειωμένες εικόνες που μπορούν να παραμείνουν μόνοι τους και να μιλούν μια ιστορία από μόνη της. Ένα χαρτοφυλάκιο έργων τέχνης έχει να κάνει με την επανάληψη, τη διαδικασία, την ταχύτητα και την ποικιλία. Για έναν καλλιτέχνη ιστορίας, πρόκειται για το storyboard. Ένας καλλιτέχνης ιστορίας πρέπει να δείξει τη γνώση της κινηματογραφίας, της κινηματογραφικής κίνησης, της σταδιοποίησης, της σύνθεσης, του ρυθμού και της χειρονομίας. Και πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν γρήγορα σαφείς ιστορίες.

Ο κόσμος της τέχνης είναι γεμάτος από λεπτές οριοθετήσεις όπως αυτό και γνωρίζοντας τι είναι, θα σας δώσουν μια σαφέστερη ιδέα για το τι πρέπει να εστιάσετε στο έργο σας. Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε σχεδιαστή επιπέδου και μοντέλο περιβάλλοντος. Πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ μιας ζωγραφικής αντίληψης και μιας ματ ζωγραφικής. Πρέπει να καταλάβετε ότι το χαρτοφυλάκιο ενός μοντέλου μοντέλου που εφαρμόζεται στο Walt Disney Feature Animation θα πρέπει να φαίνεται πολύ διαφορετικό από αυτό ενός καλλιτέχνη που υποβάλλει αίτηση στο ILM.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αναπτύσσετε την εργασία σας. Κάθε πειθαρχία έχει ένα σύνολο βασικών χαρακτηριστικών όπως ακριβώς αυτά που μόλις περιγράψαμε. Είναι προς το συμφέρον σας να ξέρετε τι είναι και να διαρθρώσετε το χαρτοφυλάκιό σας γύρω από αυτή τη γνώση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως καλλιτέχνης ιδεών δεν μπορείτε ποτέ να ασκήσετε εικονογράφηση - σημαίνει απλώς ότι όλες οι εικονογραφήσεις που συμπεριλαμβάνετε στο σώμα της εργασίας σας θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στην ιδεατή εργασία σας.

Τι γίνεται αν δεν είμαι σίγουρος σε ποιον τύπο εργασίας θα επικεντρωθώ;


Δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση έχει ήδη ξεχαστεί, πρόκειται να σπάσουμε εδώ για τώρα, αλλά εργαζόμαστε σε ένα δεύτερο άρθρο που λαμβάνει μερικές από τις σημαντικές περιγραφές γραφείων στον υπολογιστή και καταστρέφει ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και δεν πρέπει να συμπεριληφθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο για εργασία σε αυτό το τμήμα της βιομηχανίας.

Προς το παρόν, ελπίζουμε ότι αυτό σας έχει δώσει κάτι για να σκεφτείτε αν αγωνίζεστε να τραβήξετε το χαρτοφυλάκιό σας σε ένα βελτιωμένο, συνεκτικό σώμα εργασίας που προβάλλει καλύτερα τις ικανότητες και τις γνώσεις σας.

Να είστε βέβαιος να κάνει το άλμα να μας ενώνει στο δεύτερο μέρος!