Κωδικοί σφάλματος και κωδικού κατάστασης HTTP εξηγούνται

Κατανόηση των σφαλμάτων ιστοσελίδων και τι πρέπει να κάνουν σχετικά με αυτά

Όταν επισκέπτεστε ιστότοπους, ο περιηγητής-ο πελάτης-πραγματοποιεί συνδέσεις με διακομιστές ιστού μέσω πρωτοκόλλου δικτύου που ονομάζεται HTTP . Αυτές οι συνδέσεις δικτύου υποστηρίζουν την αποστολή δεδομένων απόκρισης από εξυπηρετητές ξανά στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου ιστοσελίδων και επίσης ορισμένων πληροφοριών ελέγχου πρωτοκόλλου. Ενίοτε, ενδέχεται να μην είστε επιτυχείς στην πρόσβαση στον ιστότοπο που προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Αντίθετα, βλέπετε κάποιο σφάλμα ή κωδικό κατάστασης.

Τύποι κωδικών σφάλματος HTTP και κατάστασης

Στα δεδομένα απόκρισης του διακομιστή HTTP περιλαμβάνονται για κάθε αίτημα ένας κωδικός αριθμός που υποδεικνύει το αποτέλεσμα της αίτησης. Αυτοί οι κωδικοί αποτελεσμάτων είναι τριψήφιοι αριθμοί χωρισμένοι σε κατηγορίες:

Μόνο μερικοί από τους πολλούς πιθανούς κωδικούς σφάλματος και κατάστασης εμφανίζονται στο διαδίκτυο ή τα intranets . Οι κωδικοί που σχετίζονται με σφάλματα εμφανίζονται συνήθως σε μια ιστοσελίδα όπου εμφανίζονται ως έξοδος ενός αποτυχημένου αιτήματος, ενώ άλλοι κωδικοί κατάστασης δεν εμφανίζονται στους χρήστες.

200 Εντάξει

Wikimedia Commons

Στην περίπτωση της κατάστασης HTTP 200 ΟΚ , ο διακομιστής web επεξεργάστηκε την αίτηση με επιτυχία και διαβίβασε περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησης. Οι περισσότερες αιτήσεις HTTP καταλήγουν σε αυτήν την κατάσταση. Οι χρήστες σπάνια βλέπουν αυτόν τον κώδικα στην οθόνη, καθώς οι περιηγητές ιστού συνήθως εμφανίζουν μόνο κωδικούς όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σφάλμα 404 δεν βρέθηκε

Όταν δείτε το σφάλμα HTTP 404 Not Found , ο διακομιστής ιστού δεν μπόρεσε να βρει την απαιτούμενη σελίδα, αρχείο ή άλλο πόρο. Τα σφάλματα HTTP 404 υποδεικνύουν ότι η σύνδεση δικτύου μεταξύ πελάτη και διακομιστή έγινε με επιτυχία. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται συνήθως όταν οι χρήστες εισάγουν με μη αυτόματο τρόπο μια εσφαλμένη διεύθυνση URL σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή ο διαχειριστής του διακομιστή ιστού καταργεί ένα αρχείο χωρίς να ανακατευθύνει τη διεύθυνση σε μια έγκυρη νέα τοποθεσία. Οι χρήστες θα πρέπει να επαληθεύσουν τη διεύθυνση URL για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα ή να περιμένουν τον διαχειριστή ιστού να το διορθώσει.

Σφάλμα 500 Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή

Wikimedia Commons

Με το σφάλμα HTTP 500 Internal Server Error , ο διακομιστής ιστού έλαβε έγκυρο αίτημα από έναν πελάτη, αλλά δεν ήταν σε θέση να το επεξεργαστεί. Τα σφάλματα HTTP 500 εμφανίζονται όταν ο διακομιστής αντιμετωπίζει κάποια γενική τεχνική σφάλμα, όπως είναι η χαμηλή διαθέσιμη μνήμη ή χώρος στο δίσκο. Ένας διαχειριστής διακομιστή πρέπει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Περισσότερο "

Σφάλμα 503 Υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη

Δημόσιος τομέας

Σφάλμα HTTP 503 Η υπηρεσία Μη διαθέσιμη υποδεικνύει ότι ένας διακομιστής ιστού δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα του εισερχόμενου υπολογιστή-πελάτη. Ορισμένοι διακομιστές ιστού χρησιμοποιούν το HTTP 503 για να υποδείξουν αναμενόμενες αποτυχίες, λόγω διοικητικών πολιτικών όπως η υπέρβαση ενός ορίου στον αριθμό των ταυτόχρονων χρηστών ή η χρήση της CPU, για να τα διακρίνουν από απροσδόκητες αποτυχίες που κανονικά θα αναφέρονται ως HTTP 500.

301 Μετακινήθηκε μόνιμα

Δημόσιος τομέας

HTTP 301 Moved Permanently υποδηλώνει ότι το URI που καθορίστηκε από τον πελάτη έχει μεταφερθεί σε διαφορετική θέση χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται ανακατεύθυνση HTTP , η οποία επιτρέπει στον πελάτη να εκδώσει ένα νέο αίτημα και να αντλήσει τον πόρο από τη νέα θέση. Τα προγράμματα περιήγησης Web ακολουθούν αυτόματα τις ανακατευθύνσεις HTTP 301 χωρίς να απαιτείται παρέμβαση του χρήστη.

302 Βρέθηκε ή 307 Προσωρινή Ανακατεύθυνση

Δημόσιος τομέας

Η κατάσταση 302 Βρέθηκε είναι παρόμοια με 301, αλλά ο κώδικας 302 σχεδιάστηκε για περιπτώσεις όπου ένας πόρος μετακινείται προσωρινά και όχι μόνιμα. Ένας διαχειριστής διακομιστή θα πρέπει να χρησιμοποιεί το HTTP 302 μόνο κατά τη διάρκεια σύντομων περιόδων συντήρησης περιεχομένου. Τα προγράμματα περιήγησης Web ακολουθούν τις ανακατευθύνσεις 302 όπως αυτοί κάνουν για τον κωδικό 301. Η έκδοση HTTP 1.1 πρόσθεσε έναν νέο κωδικό, 307 Προσωρινή ανακατεύθυνση , για να υποδείξει προσωρινές ανακατευθύνσεις.

400 Κακή Αίτηση

Δημόσιος τομέας

Μια απάντηση των 400 Bad Request συνήθως σημαίνει ότι ο διακομιστής ιστού δεν κατανόησε το αίτημα λόγω μη έγκυρης σύνταξης. Κανονικά, αυτό υποδηλώνει τεχνική σφάλμα που αφορά τον πελάτη, αλλά η καταστροφή δεδομένων στο ίδιο το δίκτυο μπορεί επίσης να προκαλέσει το σφάλμα.

401 Μη εξουσιοδοτημένη

Δημόσιος τομέας

Το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα παρουσιάζεται όταν ο πελάτης web απαιτεί έναν προστατευμένο πόρο στο διακομιστή, αλλά ο υπολογιστής-πελάτης δεν έχει πιστοποιηθεί για πρόσβαση. Συνήθως, ένας υπολογιστής-πελάτης πρέπει να συνδεθεί στον διακομιστή με έγκυρο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να διορθώσει το πρόβλημα.

100 Συνέχεια

Δημόσιος τομέας

Προστέθηκε στην έκδοση 1.1 του πρωτοκόλλου, η κατάσταση HTTP 100 Continue σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης του δικτύου πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας στους διακομιστές να επιβεβαιώσουν την ετοιμότητά τους να δεχθούν μεγάλες αιτήσεις. Το πρωτόκολλο Continue επιτρέπει σε έναν πελάτη HTTP 1.1 να στείλει ένα μικρό, ειδικά διαμορφωμένο μήνυμα ζητώντας από τον διακομιστή να απαντήσει με κωδικό 100. Στη συνέχεια περιμένει την απάντηση πριν από την αποστολή ενός (συνήθως μεγάλου) αιτήματος παρακολούθησης. Οι πελάτες και οι διακομιστές HTTP 1.0 δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον κώδικα.

204 Δεν υπάρχει περιεχόμενο

Δημόσιος τομέας

Θα δείτε το μήνυμα 204 Όχι Περιεχόμενο όταν ο διακομιστής στέλνει μια έγκυρη απάντηση σε ένα αίτημα πελάτη που περιέχει μόνο πληροφορίες κεφαλίδας - δεν περιέχει κανένα σώμα μηνύματος. Οι υπολογιστές-πελάτες Ιστού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το HTTP 204 για να επεξεργάζονται τις απαντήσεις των διακομιστών με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αποφεύγοντας, για παράδειγμα, άθλιες σελίδες ανανέωσης.

502 κακή πύλη

Δημόσιος τομέας

Ένα ζήτημα δικτύου μεταξύ του προγράμματος-πελάτη και του διακομιστή προκαλεί το σφάλμα 502 Bad Gateway . Μπορεί να ενεργοποιηθεί από σφάλματα διαμόρφωσης σε τείχος προστασίας δικτύου , δρομολογητή ή άλλη συσκευή πύλης δικτύου.