Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε συνδέσεις Wi-Fi με ανοικτή πρόσβαση;

Εξαρτάται από την άδεια και τους όρους υπηρεσίας

Η τεχνολογία Wi-Fi απλοποιεί την κοινή χρήση των συνδέσεων δικτύου μεταξύ υπολογιστών, κινητών συσκευών και ανθρώπων. Ακόμη και αν δεν είστε συνδρομητής σε πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου , μπορείτε να συνδεθείτε σε δημόσιους σταθμούς ή σε σημείο ασύρματης πρόσβασης ασύρματου γείτονα για σύνδεση. Ωστόσο, η χρήση της υπηρεσίας διαδικτύου κάποιου άλλου δεν είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μπορεί ακόμη και να είναι παράνομη.

Χρησιμοποιώντας δημόσια Hotspots Wi-Fi

Πολλοί δημόσιοι χώροι - συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των αεροδρομίων, των καφετεριών και των βιβλιοθηκών - προσφέρουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi ως υπηρεσία για τους πελάτες ή τους επισκέπτες τους. Είναι συνήθως νόμιμο να χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες.

Η χρήση οποιουδήποτε δημόσιου σημείου πρόσβασης Wi-Fi είναι νόμιμη όταν έχετε την άδεια του φορέα παροχής υπηρεσιών και ακολουθείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών. Αυτοί οι όροι μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Χρησιμοποιώντας τη σύνδεση Wi-Fi του Neighbour

Η χρήση ασύρματου σημείου πρόσβασης χωρίς γειώσεις του γείτονα χωρίς τη γνώση και την άδεια του γείτονα, η οποία είναι γνωστή ως "piggybacking", είναι μια κακή ιδέα ακόμα κι αν δεν είναι παράνομη στην περιοχή σας. Μπορεί να μην είναι νόμιμη ακόμη και με άδεια. Η απάντηση ποικίλλει ανάλογα με τις πολιτικές των παρόχων και σχεδίων οικιακών υπηρεσιών διαδικτύου. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών το επιτρέπει και ο γείτονας συμφωνεί, η χρήση της σύνδεσης Wi-Fi του γείτονα είναι νόμιμη.

Νομικές Προηγούμενες

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων ανοικτών δικτύων Wi-Fi. Ενώ οι ερμηνείες αυτών των νόμων ποικίλλουν, έχουν οριστεί κάποια προηγούμενα:

Παρόμοιοι περιορισμοί στη χρήση ανοικτών δικτύων Wi-Fi υπάρχουν και εκτός των ΗΠΑ:

Ακριβώς όπως η είσοδος ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη θεωρείται ότι παραβιάζει ακόμη και αν οι πόρτες είναι ξεκλειδωμένες, πρόσβαση σε ασύρματες συνδέσεις στο Internet - ακόμη και με ανοιχτή πρόσβαση - μπορεί να θεωρηθεί ως παράνομη δραστηριότητα. Πρέπει να λάβετε τουλάχιστον τη συγκατάθεση του χειριστή οποιουδήποτε σημείου πρόσβασης Wi-Fi πριν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Διαβάστε προσεκτικά την τεκμηρίωση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών σε απευθείας σύνδεση κατά την εγγραφή και επικοινωνήστε με τον κάτοχο εκτός σύνδεσης, εάν είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση.

Νόμος για την απάτη στον υπολογιστή και την κατάχρηση

Ο Νόμος περί Απάτης και Κατάχρησης Η / Υ γράφτηκε το 1986 για την επέκταση του αμερικανικού νόμου 18 USC § 1030, ο οποίος απαγορεύει την πρόσβαση σε υπολογιστή χωρίς άδεια. Αυτός ο νόμος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Παρά το όνομά της, η CFAA δεν περιορίζεται στους υπολογιστές. Ισχύει επίσης για τα κινητά tablet και τα κινητά τηλέφωνα που έχουν πρόσβαση στις συνδέσεις δικτύου παράνομα.