Δίκτυο μέσω τηλεφώνου μέσω Bluetooth (DUN)

Ορισμός: Το Δίκτυο μέσω Τηλεφώνου μέσω Bluetooth (Dial-Up Networking), γνωστός και ως Bluetooth DUN, είναι ένα μέσο ασύρματης προσδέσεως του κινητού σας τηλεφώνου σε μια άλλη κινητή συσκευή, όπως ένα φορητό υπολογιστή για πρόσβαση στο Internet, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες δεδομένων του κινητού τηλεφώνου σας.

Χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο Bluetooth ως μόντεμ

Υπάρχουν μερικοί τρόποι ασύρματης χρήσης του κινητού σας τηλεφώνου ως μόντεμ μέσω Bluetooth. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη δημιουργία ενός δικτύου προσωπικής περιοχής Bluetooth (PAN) για πρόσβαση στο Internet , για παράδειγμα, ή να συνδυάσετε πρώτα το κινητό σας τηλέφωνο και το φορητό σας υπολογιστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε λογισμικό και οδηγίες για τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ως μόντεμ . Ωστόσο, οι παρακάτω οδηγίες Bluetooth DUN είναι ο τρόπος πρόσδεσης του "παλιού σχολείου", χρησιμοποιώντας την τηλεφωνική σύνδεση μέσω τηλεφώνου. Απαιτούν ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και έναν αριθμό πρόσβασης μέσω τηλεφώνου από τον παροχέα ασύρματων υπηρεσιών.

Οδηγίες Bluetooth DUN

  1. Ενεργοποιήστε το Bluetooth στο τηλέφωνό σας (συνήθως βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις ή Συνδέσεις του κινητού σας τηλεφώνου ).
  2. Σε αυτό το μενού Bluetooth, επιλέξτε την επιλογή για να καταστήσετε το τηλέφωνο ανιχνεύσιμο ή ορατό μέσω Bluetooth.
  3. Στο φορητό σας υπολογιστή, μεταβείτε στον διαχειριστή προγράμματος Bluetooth (που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις δικτύου του Πίνακα Ελέγχου ή απευθείας στον κατάλογο Υπολογιστών ή είναι πιθανό στο μενού προγράμματος του κατασκευαστή του υπολογιστή σας) και επιλέξτε να προσθέσετε μια νέα σύνδεση για το κινητό σας τηλέφωνο.
  4. Μόλις συνδεθείτε, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο κινητού τηλεφώνου και επιλέξτε την επιλογή σύνδεσης μέσω Δίκτυο μέσω Τηλεφώνου (Σημείωση: τα μενού σας ενδέχεται να είναι διαφορετικά. Αντίθετα, μπορείτε να βρείτε την επιλογή DUN στο μενού επιλογών Bluetooth).
  5. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN τόσο στον φορητό υπολογιστή όσο και στο κινητό σας τηλέφωνο (δοκιμάστε 0000 ή 1234) για την αντιστοίχιση.
  6. Θα χρειαστεί επίσης να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και έναν αριθμό τηλεφώνου ή ένα όνομα σημείου πρόσβασης (APN) που παρέχεται από τον ISP ή τον πάροχο ασύρματης σύνδεσης. (Σε περίπτωση αμφιβολίας, επικοινωνήστε με τον παροχέα ασύρματων υπηρεσιών ή πραγματοποιήστε αναζήτηση στο Web για τις ρυθμίσεις APN του φορέα σας · μπορείτε επίσης να βρείτε τις ρυθμίσεις σε μια διεθνή λίστα ρυθμίσεων GPRS Mobile APN.)

Δείτε επίσης: Προφίλ Bluetooth DUN από το Bluetooth SIG

Επίσης γνωστό ως: πρόσδεση bluetooth, πρόσδεση

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: μπλε δόντι DUN, BlueTooth DUN