Πώς να Tether το κινητό σας χρησιμοποιώντας PdaNet

Το PdaNet είναι μια δωρεάν εφαρμογή (διαθέσιμη για iPhone, Android, BlackBerry και άλλες πλατφόρμες για κινητά) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε το smartphone σας σε ένα μόντεμ για το φορητό υπολογιστή σας. Οι δυνατότητες Tethering σημαίνουν ότι ποτέ δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την εξεύρεση ενός hotspot wi-fi ή να βρίσκεστε στην περιοχή ενός ασύρματου σημείου πρόσβασης - όσο έχετε κάλυψη κυψελοειδών δεδομένων (3G / 4G), θα είστε σε θέση να εργαστείτε online στο φορητό σας υπολογιστή, όπου κι αν βρίσκεστε.

Τα στιγμιότυπα οθόνης εδώ χρησιμοποιούν για παράδειγμα την έκδοση Android (Android 2.1 και Windows 7). Η έκδοση Android του PdaNet επιτρέπει τη σύνδεση μέσω καλωδίου USB καθώς και μέσω Bluetooth DUN (Dial-Up Networking) . Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PdaNet δωρεάν, η πλήρης έκδοση ($ 14.94 από τον Δεκέμβριο του 2017) σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ασφαλείς ιστότοπους μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.

01 από 03

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το PdaNet στον Mac ή στον υπολογιστή σας

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή PdaNet για τη σύνδεση του κινητού σας τηλεφώνου Android, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και στο κινητό σας Android (λήψη από το Android Market) και να εγκαταστήσετε το λογισμικό στον υπολογιστή Windows (Windows XP, Vista, Windows 7 - διαθέσιμες εκδόσεις bit και 64 bit) ή Mac OS X (10.5+) που θέλετε να μεταβείτε στο διαδίκτυο από τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ως μόντεμ.

Βήμα 1: Κατεβάστε τους εγκαταστάτες PdaNet Android Windows ή Mac από τους κατασκευαστές June Fabrics. (Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης στην κάρτα SD του τηλεφώνου Android, να συνδέσετε το τηλέφωνό σας μέσω USB και να τοποθετήσετε την κάρτα SD και να εκτελέσετε το πακέτο εγκατάστασης από εκεί).

Βήμα 2: Εγκατάσταση του PdaNet στον υπολογιστή σας : Η εγκατάσταση από την πλευρά του υπολογιστή είναι αρκετά απλή, αν και υπάρχουν διάφορα βήματα που εμπλέκονται. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον κατασκευαστή του κινητού τηλεφώνου σας και επίσης να συνδέσετε τη συσκευή σας μέσω USB (ενεργοποίηση σφαλμάτων USB στο τηλέφωνο Android στο Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Ανάπτυξη). Ενδέχεται να ειδοποιηθείτε από την ασφάλεια των Windows ότι ο εκδότης του λογισμικού προγράμματος οδήγησης δεν μπορεί να εξακριβωθεί, αλλά απλώς αγνοεί το ερώτημα και επιλέγει να "Εγκαταστήσει αυτό το λογισμικό προγράμματος οδήγησης ούτως ή άλλως".

02 του 03

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το PdaNet στο κινητό σας τηλέφωνο

Βήμα 3: Κατεβάστε το PdaNet στο Android Smartphone σας: Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού PdaNet για το φορητό υπολογιστή / υπολογιστή σας Windows ή Mac, θα χρειαστείτε την εφαρμογή στο Android smartphone σας. Αναζητήστε το "PdaNet" (στην πραγματικότητα δεν είναι ευαίσθητο στις πεζούλες) στο Android Market και εγκαταστήστε την εφαρμογή (που έγινε από την June Fabrics Technology Inc.).

03 του 03

Tether το τηλέφωνό σας Android στον υπολογιστή σας

Βήμα 4: Συνδέστε το τηλέφωνο Android με τον υπολογιστή σας για να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet: Μόλις εγκατασταθεί το λογισμικό τόσο στο τηλέφωνο Android όσο και στο φορητό σας υπολογιστή, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή σας. Για σύνδεση μέσω USB:

Για να συνδεθείτε μέσω Bluetooth, τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια, εκτός από την επιλογή "Ενεργοποίηση Bluetooth DUN" στην εφαρμογή Android και σύζευξη του τηλεφώνου Android με το φορητό σας υπολογιστή μέσω Bluetooth και όχι μέσω του καλωδίου USB.

Θα πρέπει να δείτε το χαρούμενο "Συνδεδεμένο!" ειδοποίηση σχετικά με το φορητό σας υπολογιστή και να μπορείτε να πραγματοποιείτε πλοήγηση στο Web (αν και όχι τόσο γρήγορα) χρησιμοποιώντας τη σύνδεση δεδομένων Android.