Οδηγός για την Δημιουργία προσωπικών Facebook φωτογραφιών

Η τοποθέτηση φωτογραφιών στο Facebook είναι εύκολη. δεν είναι τόσο εύκολο να κρατάτε όλες αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook ιδιωτικές.

Προσοχή για το "Δημόσιο" από προεπιλογή

Από προεπιλογή, το Facebook πολύ συχνά κάνει φωτογραφίες και άλλο υλικό που δημοσιεύετε στο κοινωνικό δίκτυο κοινό, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το δει. Έτσι, η μεγάλη πρόκληση σας με την κοινή χρήση φωτογραφιών στο Facebook είναι να σιγουρευτείτε ότι περιορίζετε ποιος μπορεί να τα δει.

Το Facebook άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου σε έναν μεγάλο επανασχεδιασμό το 2011. Οι νέες ρυθμίσεις απορρήτου δίνουν στους χρήστες του Facebook πιο λεπτομερή έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τι, αλλά είναι επίσης λίγο πιο περίπλοκο και μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί.

01 από 03

Βασικό φροντιστήριο για τη διατήρηση των προσωπικών φωτογραφιών του Facebook

Το κουμπί επιλογής κοινού σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιοι μπορούν να δουν τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο Facebook. © Facebook

Για τις φωτογραφίες, έχετε πάντα την επιλογή να βεβαιωθείτε ότι μόνο οι φίλοι σας μπορούν να τα δουν κάνοντας κλικ στο κουμπί inline privacy ή στο "επιλογέας κοινού" ακριβώς κάτω από το πλαίσιο αποστολής. Αυτό το κουμπί βρίσκεται δίπλα στο κόκκινο βέλος στην παραπάνω εικόνα.

Όταν κάνετε κλικ στο κάτω βέλος ή στο κουμπί που συνήθως λέει είτε "Φίλος" είτε "Δημόσιο", θα δείτε μια λίστα επιλογών για το ποιον θέλετε να επιτρέψετε να δείτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύετε ή το άλμπουμ φωτογραφιών που δημιουργείτε .

"Φίλοι" είναι η ρύθμιση που συνιστούν οι περισσότεροι ειδικοί της ιδιωτικής ζωής. Θα επιτρέψει μόνο σε εκείνους που έχετε συνδέσει στο Facebook για να τις δείτε. Το Facebook καλεί αυτό το μεμονωμένο μενού απορρήτου το εργαλείο του "επιλογέα κοινού" .

Υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις απορρήτου φωτογραφιών που μπορείτε να τροποποιήσετε ή να αλλάξετε. Περιλαμβάνουν:

  1. Προηγούμενες φωτογραφίες - Το Facebook έχει μερικές επιλογές για την αλλαγή των ρυθμίσεων κοινής χρήσης σε φωτογραφίες και άλμπουμ που έχουν δημοσιευτεί προηγουμένως, όπως θα δείτε στη σελίδα 2 αυτού του άρθρου.
  2. Ετικέτες - Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να αναθεωρήσετε τις φωτογραφίες στις οποίες κάποιος σας έχει " επισημάνει" πριν εμφανιστούν στον τοίχο του Facebook. Οι επιλογές ετικέτας φωτογραφιών εξηγούνται λεπτομερέστερα στην σελίδα 3 αυτού του άρθρου.
  3. Προεπιλεγμένη ρύθμιση "Κοινή χρήση φωτογραφιών" - Βεβαιωθείτε ότι η προεπιλεγμένη επιλογή κοινής χρήσης Facebook έχει οριστεί σε "Φίλοι" και όχι "Δημόσια". Κάντε κλικ στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σας σελίδας στο Facebook, έπειτα στις "ρυθμίσεις απορρήτου" και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Φίλοι" είναι η προεπιλεγμένη επιλογή που έχει επιλεγεί στο επάνω μέρος. Αυτό το άρθρο σχετικά με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook εξηγεί περισσότερα σχετικά με τις προεπιλογές απορρήτου.

Στην επόμενη σελίδα, ας δούμε την αλλαγή της ρύθμισης απορρήτου σε μια φωτογραφία στο Facebook, αφού έχει ήδη δημοσιευτεί.

02 του 03

Πώς να φτιάξετε Προηγούμενα Facebook

Κάντε κλικ στο λεύκωμα φωτογραφιών Facebook που θέλετε να επεξεργαστείτε. © Facebook

Ακόμα και μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας στο Facebook , μπορείτε ακόμα να επιστρέψετε και να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου για να περιορίσετε την προβολή σε λιγότερα άτομα ή για να επεκτείνετε το κοινό προβολής.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό παγκοσμίως, αλλάζοντας τη ρύθμιση απορρήτου για όλα όσα δημοσιεύσατε προηγουμένως, ή μεμονωμένα, αλλάζοντας τη ρύθμιση απορρήτου σε κάθε φωτογραφία ή άλμπουμ φωτογραφιών που έχετε δημοσιεύσει στο παρελθόν, μία φορά τη φορά.

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρή

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου για οποιοδήποτε άλμπουμ φωτογραφιών που δημιουργήσατε προηγουμένως. Μεταβείτε στη σελίδα Χρονολογικού σας / Προφίλ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις "φωτογραφίες" στην αριστερή πλαϊνή γραμμή για να δείτε μια λίστα με τα άλμπουμ φωτογραφιών σας, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Κάντε κλικ στο συγκεκριμένο άλμπουμ που θέλετε να αλλάξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία άλμπουμ" όταν το άλμπουμ φωτογραφιών εμφανίζεται στα δεξιά. Ένα κουτί θα εμφανιστεί με πληροφορίες σχετικά με αυτό το άλμπουμ. Στο κάτω μέρος θα εμφανιστεί ένα κουμπί "Απόρρητο" που θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το κοινό που έχει τη δυνατότητα να το δει. Εκτός από τους "Φίλοι" ή "Δημόσια", μπορείτε να επιλέξετε "Προσαρμοσμένο" και να δημιουργήσετε μια λίστα με άτομα που θέλετε να τα δείτε ή να επιλέξετε μια υπάρχουσα λίστα που δημιουργήσατε προηγουμένως.

Αλλαγή προσωπικής ρύθμισης απορρήτου φωτογραφιών

Για μεμονωμένες φωτογραφίες που καταχωρίσατε μέσω του κουτιού δημοσίευσης στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου, μεταβαίνοντας στο Χρονικό σας κανάλι ή εντοπίζοντας τους στο τείχος σας και κάνοντας κλικ στον επιλογέα του κοινού ή στο κουμπί απορρήτου, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρήτου για όλες τις φωτογραφίες

Μπορείτε να επιλέξετε το άλμπουμ "Wall Photos" και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία άλμπουμ" και να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί επιλογής κοινού για να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου σε όλες τις φωτογραφίες του Wall / Timeline που έχετε δημοσιεύσει. Χρειάζεται μόνο ένα κλικ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου για όλα όσα έχετε δημοσιεύσει στο Facebook με ένα μόνο κλικ. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή που δεν μπορεί να ανατραπεί, όμως. Ισχύει για όλες τις ενημερώσεις κατάστασης καθώς και για φωτογραφίες.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να το κάνετε, μεταβείτε στη γενική σελίδα "Ρυθμίσεις απορρήτου" κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας σας στο Facebook. Αναζητήστε "Περιορίστε το κοινό για προηγούμενες αναρτήσεις" και κάντε κλικ στο σύνδεσμο στα δεξιά του, το οποίο λέει "Διαχείριση προηγούμενης προβολής μηνυμάτων". Διαβάστε την προειδοποίηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Περιορίστε τις παλιές δημοσιεύσεις", αν θέλετε να πάρετε πάντα τα πάντα, καθιστώντας το ορατό μόνο στους φίλους σας.

Μάθετε σχετικά με τις ετικέτες φωτογραφιών στην επόμενη σελίδα.

03 του 03

Ετικέτες και φωτογραφίες στο Facebook: Διαχείριση της ιδιωτικής σας ζωής

Το μενού για τον έλεγχο ετικετών Facebook σας επιτρέπει να ζητήσετε την έγκρισή σας.

Το Facebook προσφέρει ετικέτες ως τρόπο προσδιορισμού ή κατονομασίας ατόμων σε φωτογραφίες και ενημερώσεις κατάστασης, ώστε να μπορεί να συνδέσει έναν συγκεκριμένο χρήστη με μια φωτογραφία ή μια ενημερωμένη κατάσταση που δημοσιεύεται στο Facebook.

Πολλοί χρήστες του Facebook επισημαίνουν τους φίλους τους και ακόμη και τους εαυτούς τους στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν, καθιστώντας αυτές τις φωτογραφίες πιο ορατές σε όσους βρίσκονται σε αυτό και ευκολότερο για τους άλλους να βρουν.

Το Facebook παρέχει μια σελίδα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ετικέτες λειτουργούν με φωτογραφίες.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όταν επισημάνετε κάποιον στη φωτογραφία σας, όλοι οι φίλοι του μπορούν να δουν και αυτή τη φωτογραφία. Το ίδιο ισχύει και όταν κάποιος σας επισημάνει σε οποιαδήποτε φωτογραφία στο Facebook - όλοι οι φίλοι σας μπορούν να το δουν, ακόμα κι αν δεν είναι φίλοι με το άτομο που το δημοσίευσε.

Μπορείτε να ορίσετε τις ετικέτες σας έτσι ώστε οι φωτογραφίες που έχουν επισημανθεί με το όνομά σας να μην εμφανίζονται στο Προφίλ / Χρονολόγιο / Τείχος σας, εκτός εάν δώσετε πρώτα την έγκρισή σας. Απλώς μεταβείτε στη σελίδα "Ρυθμίσεις απορρήτου" (κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σας σελίδας για να δείτε την επιλογή "ρυθμίσεις απορρήτου"). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία ρυθμίσεων" στα δεξιά του "Πώς λειτουργούν οι ετικέτες".

Θα πρέπει να δείτε το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα, στο οποίο αναφέρονται οι διάφορες διαθέσιμες ρυθμίσεις για τις ετικέτες. Για να απαιτήσετε προηγούμενη έγκριση των ετικετών φωτογραφιών που εμφανίζονται στη χρονολογική σειρά / τοίχο, αλλάξτε τη ρύθμιση για το πρώτο στοιχείο που αναγράφεται στην ενότητα "Επανεξέταση προφίλ" από την προεπιλογή "off" σε "on". Αυτό θα ενεργοποιήσει την απαίτηση ότι πρέπει πρώτα να εγκρίνετε οτιδήποτε έχει επισημανθεί με το όνομά σας πριν εμφανιστεί οπουδήποτε στο Timeline / Profile / Wall.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αλλάξετε τη ρύθμιση σε "on" για το δεύτερο στοιχείο - Review Tag. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστεί η έγκρισή σας πριν οι φίλοι σας μπορούν να προσθέσουν ετικέτες σε οποιονδήποτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε επίσης.