Διαγνώστε και εξαλείψτε το Hum υπογούφερ και / ή το Buzz

Περάστε λιγότερο από 15 λεπτά για να εξαλείψετε το επίμονο βουητό subwoofer ή buzz

Έτσι έχετε μόλις καλωδιώσει ένα νέο ηχείο στο σύστημά σας, τοποθετήσατε το subwoofer για καλύτερη απόδοση και ακόμη και tweaked το ισοσταθμιστή ήχου, έτσι ώστε όλα να ακούγονται τέλεια για τα αυτιά σας. Μπορείτε να καθίσετε για να χαλαρώσετε και να ακούσετε, αλλά παρατηρήστε ότι κάτι είναι κλειστό. Υπάρχει ένα πολύ εμφανές, επίμονο βουητό που πηγάζει από το subwoofer και δεν δείχνει κανένα σημάδι να φύγει. Πώς και τι ακριβώς συνέβη;

Το βουητό subwoofer ή το buzz είναι ένας χαμηλού επιπέδου θόρυβος που μπορεί να υπάρχει κάθε φορά που ενεργοποιείται ένα παθητικό ή τροφοδοτούμενο υπογούφερ , ανεξάρτητα από το εάν παίζει ή όχι. Αυτός ο 60 Hz (επίσης γνωστός ως 60 κύκλος) βόμβος είναι άμεσο αποτέλεσμα της σύνδεσης σε πρίζα AC.

Μερικές φορές είναι πολύ προφανές. Μερικές φορές χρειάζεται κάποια εστιασμένη ακρόαση για ειδοποίηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι για να προσπαθήσετε για να διορθώσετε την κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε στο φιλτράρισμα του θορύβου, το οποίο επίσης καταλήγει στην απογύμνωση των ακουστικών σημάτων (δηλαδή "ρίχνοντας το μωρό έξω με το νερό του μπάνιου"). Συνήθως, το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξετε τον τρόπο σύνδεσης του υπογούφερ με την τροφοδοσία.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 15 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Αλλάξτε την πολικότητα της σύνδεσης του υπογούφερ . Αυτή είναι ίσως η πιο απλή λύση για να δοκιμάσετε, αφού όλα αυτά συνεπάγονται την αντιστροφή του προσανατολισμού του βύσματος. Μερικές φορές, ένας από τους οδόντες μπορεί να είναι ευρύτερος από τον άλλο, αποτρέποντας έτσι την αναστροφή. Σε τέτοιες καταστάσεις, ένας προσαρμογέας γείωσης AC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική αναστροφή της πολικότητας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους προσαρμογείς έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και είναι άμεσα διαθέσιμοι σε κάθε τοπικό κατάστημα βελτίωσης κατοικίας.
  2. Αναστρέψτε άλλα βύσματα . Όταν τα εξαρτήματα μοιράζονται την ίδια πηγή, όπως μια ταινία τροφοδοσίας και / ή ένα σύστημα προστασίας από υπερτάσεις, ο ένοχος μπορεί να μην είναι καθόλου το υπογούφερ. Θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο βύσμα εναλλασσόμενου ρεύματος 2 βυσμάτων. Έτσι, ένας-ένας, αντιστρέψτε τον προσανατολισμό των άλλων βυσμάτων για να δείτε αν υπάρχει διαφορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τα πάντα πριν από κάθε προσπάθεια.
  3. Διαχωρίστε τα καλώδια . Εάν έχετε καλώδια τροφοδοσίας ή / και ήχου συγκεντρωμένα μεταξύ τους σε δέσμες, τα σήματα μπορούν να αιμορραγούν και να δημιουργήσουν θόρυβο λόγω εγγύτητας. Προσπαθήστε να χωρίσετε τα καλώδια μεταξύ τους έτσι ώστε τα πεδία που δημιουργούνται από το κινούμενο ρεύμα να μην αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αν δεν είναι δυνατό να ορίσετε επαρκή απόσταση, εξετάστε την αναβάθμιση των καλωδίων ήχου σε αυτά με πιο αποτελεσματική θωράκιση.
  1. Διακόπτες . Μερικές φορές το βουητό του υπογούφερ προκαλείται από έναν βρόχο γείωσης, ο οποίος μπορεί να συμβεί όταν καταπολεμά μια δεύτερη συσκευή για την κατοχή του εδάφους. Εάν διαθέτετε άλλο εξοπλισμό 3 ακίδων που μοιράζεται την ίδια πρίζα τοίχου (ή το καλώδιο τροφοδοσίας και / ή την προστασία από υπερτάσεις) ως υπογούφερ, θα θέλετε να μετακινήσετε το υπογούφερ σε άλλο κύκλωμα εναλλασσόμενου ρεύματος στο δωμάτιο. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προέκτασης για να φτάσετε σε μια πρίζα τοίχου που είναι ξεχωριστή από το υπόλοιπο στερεοφωνικό σύστημα.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν μετασχηματιστή απομόνωσης ήχου . Εάν οι προηγούμενες τεχνικές γείωσης δεν έχουν λειτουργήσει, τότε ίσως χρειαστεί να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε έναν μετασχηματιστή απομόνωσης ήχου. Πολλά έχουν σχεδιαστεί για τροφοδοτούμενα υπογούφερ και συνδέονται σε σειρά με τα καλώδια. Όταν είναι επιτυχείς, επιλύουν άμεσα τους βρόχους γείωσης.

Τι χρειάζεστε: