Πώς να αφαιρέσετε με το χέρι τα κόκκινα μάτια στο Photoshop CC 2017

Η αφαίρεση του χειροκίνητου κόκκινου ματιού σας δίνει περισσότερο έλεγχο των αποτελεσμάτων

Αυτό συνέβη σε όλους μας. Έχουμε μια μεγάλη φωτογραφία της Aunt Millie στην οικογενειακή συγκέντρωση. Στη συνέχεια, όταν κοιτάξουμε το αποτέλεσμα, η θεία Millie ξαφνικά φαίνεται δαιμονική με λαμπερά κόκκινα μάτια. Μια άλλη κατάσταση αφορά τα κατοικίδια ζώα σας. Παίρνετε αυτή την εκπληκτική φωτογραφία του κατοικίδιου σκύλου ή της γάτας σας και για άλλη μια φορά το ζώο μεταμορφώνεται σε "Devil Dog" ή "Devil Cat". Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: "Τι συνέβη για να προκαλέσει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα και πώς να το διορθώσω;"

Το κόκκινο μάτι συμβαίνει όταν τραβάτε μια φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό χρησιμοποιώντας ένα φλας που βρίσκεται πολύ κοντά στον φακό της κάμερας. (Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στις κάμερες smartphone όπου το φλας είναι ενεργοποιημένο και κάποιες κάμερες point-and-shoot.) Όταν το φως από το φλας φτάσει στα μάτια του ατόμου, εισέρχεται μέσω της κόρης και αντανακλάται από τα αιμοφόρα αγγεία πίσω μέρος του αμφιβληστροειδούς. Αυτό κάνει τους μαθητές του θέματος να φαίνονται κόκκινοι. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση και είναι νεκρό απλό να επιτευχθεί στο Photoshop.

Τεχνικές αντικατάστασης κόκκινων ματιών

Δυσκολία: Dead Simple
Χρόνος που απαιτείται: 5 λεπτά

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για τον καθορισμό αυτού. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο κόκκινων ματιών που βρίσκεται στο κάτω μέρος των Βουρτσών Θεραπείας. Το δεύτερο είναι μια προσέγγιση Do-It-Yourself, η οποία σας δίνει τεράστιο έλεγχο πάνω στη διαδικασία. Ας ξεκινήσουμε με το εργαλείο αφαίρεσης κόκκινων ματιών:

  1. Ανοίξτε την εικόνα και αντιγράψτε το Layer. Αυτή είναι μια κοινή βέλτιστη πρακτική που διατηρεί την αρχική εικόνα δουλεύοντας με ένα αντίγραφο της εικόνας. Η εντολή πληκτρολογίου για αυτό είναι Command / Ctrl-J.
  2. Επιλέξτε το εργαλείο ζουμ ή πατήστε το πλήκτρο Z. Μεγέθυνση στην περιοχή των κόκκινων ματιών.
  3. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο βούρτσας θεραπείας. Το εργαλείο των κόκκινων ματιών βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας.
  4. Όταν αφήσετε το ποντίκι, θα εμφανιστούν στη γραμμή εργαλείων εργαλείων δύο επιλογές - Μέγεθος μαθητή και Ποσότητα σκουρότητας. Τι κάνουν? Το ρυθμιστικό μεγέθους μαθητή αυξάνει απλά την περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το εργαλείο και το ρυθμιστικό Darken Amount σας επιτρέπει να φωτίσετε ή να σκουρύνετε το αποτέλεσμα. Για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει σπάνια να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ελέγχους επειδή το εργαλείο κάνει μια τεράστια δουλειά.
  5. Για να αφαιρέσετε το κόκκινο μάτι, κάντε ένα από τα δύο πράγματα: Κάντε κλικ μία φορά στην περιοχή Κόκκινη ή κάντε κλικ και σύρετε για να εντοπίσετε το Photoshop, το κόκκινο μάτι βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή.

Αυτή η επόμενη τεχνική πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις όπου θέλετε να ελέγχετε πλήρως τη διαδικασία και όχι να βασίζεστε στην προεπιλεγμένη τιμή ενός εργαλείου. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο εμφανίζεται για πρώτη φορά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε την εικόνα.
  2. Διπλασιάστε το στρώμα φόντου.
  3. Μεγέθυνση στο κόκκινο μάτι για να διορθωθεί.
  4. Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο.
  5. Χρησιμοποιήστε το σταγονόμετρο για να πάρετε ένα χρώμα από την ίριδα του ματιού. Θα πρέπει να είναι μια αρκετά γκρι απόχρωση με μια ένδειξη του πραγματικού χρώματος του ματιού.
  6. Επιλέξτε το εργαλείο βούρτσας και αλλάξτε το μέγεθος της βούρτσας ώστε να ταιριάζει στην περιοχή. Βάλτε πάνω από το κόκκινο μέρος του ματιού στο νέο στρώμα. Προσέξτε να μην βάψετε τα βλέφαρα.
  7. Μεταβείτε στα φίλτρα> Blur> Gaussian Blur και δώστε την εικόνα για θόλωση 1 pixel για να μαλακώσετε τις άκρες της ζωγραφισμένης περιοχής στο στρώμα.
  8. Ρυθμίστε τη λειτουργία συνδυασμού στρώσεων σε Κορεσμός. Αυτό θα πάρει το κόκκινο έξω χωρίς να αφαιρέσει τα highlights, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αφήνει τα μάτια πολύ γκρι και κοίλο. Αν συμβαίνει αυτό, αντιγράψτε το επίπεδο κορεσμού και αλλάξτε τη λειτουργία ανάμειξης σε Απόχρωση. Αυτό θα έπρεπε να επαναφέρει κάποιο χρώμα, διατηρώντας ταυτόχρονα τα κυριώτερα σημεία.
  9. Αν το χρώμα είναι πολύ ισχυρό μετά την προσθήκη ενός χρώματος στρώματος, μειώστε την αδιαφάνεια του στρώματος απόχρωσης.
  10. Μπορείτε να συγχωνεύσετε τα επιπλέον στρώματα όταν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Συμβουλές: