Πώς να μετακινήσετε το Apple Mail σας σε νέο Mac

Εύκολη συμβουλή για τη γρήγορη μεταφορά της μεταφοράς

Η μετακίνηση του Apple Mail σε νέο Mac ή σε μια νέα, καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη εργασία, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί μόνο την αποθήκευση τριών στοιχείων και τη μεταφορά τους στον νέο προορισμό.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να εκτελέσετε την κίνηση. Η μακράν η πιο εύκολη και η πιο συχνά προτεινόμενη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τον βοηθό μετανάστευσης της Apple . Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στον Βοηθό Μετανάστευσης. Η προσέγγισή του είναι ως επί το πλείστον όλα ή τίποτα όταν πρόκειται για τη μετακίνηση δεδομένων. Μπορείτε να επιλέξετε μερικές βασικές κατηγορίες, όπως εφαρμογές ή δεδομένα χρήστη, ή απλώς να υποστηρίξετε αρχεία και τις περισσότερες φορές λειτουργεί καλά.

Γιατί η μετακίνηση της Apple Mail έχει νόημα

Εκεί όπου μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα είναι όταν συμβαίνει κάτι με τον Mac σας. Δεν είσαι σίγουρος τι είναι. ίσως ένα διεφθαρμένο αρχείο προτίμησης ή ένα στοιχείο του συστήματος που είναι λίγο whacky, και προκαλεί προβλήματα τώρα και στο εξής. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε ένα κακό αρχείο στο νέο σας Mac ή νέα εγκατάσταση του OS X. Αλλά ξεκινώντας απόλυτα δεν έχει νόημα. Μπορεί να έχετε αποθηκευμένα χρόνια στο Mac σας. Ενώ μερικά από αυτά μπορεί να είναι χνούδι, άλλα στοιχεία είναι αρκετά σημαντικά για να διατηρήσουν το χέρι.

Παρόλο που μπορεί να είναι εύκολο να αναδημιουργήσετε τους λογαριασμούς αλληλογραφίας σας σε ένα νέο σύστημα, δεν είναι εύκολο να ξεκινήσετε φρέσκα, με κανένα από τα παλαιότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτετε, τους κανόνες σας Mail και το Mail πάντα ζητώντας κωδικούς πρόσβασης που ίσως έχετε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό.

Με αυτό κατά νου, εδώ είναι ένας απλός τρόπος για να μετακινήσετε μόνο τα δεδομένα που χρειάζεται η Apple Mail σε μια νέα θέση. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να πυροδοτήσετε την αλληλογραφία στο νέο σας σύστημα και να έχετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους λογαριασμούς και τους κανόνες που εργάζονται ακριβώς όπως έκαναν πριν από τη μετακίνηση.

Μεταφέρετε το Apple Mail σας σε νέο Mac

Θα χρειαστείτε μερικά εργαλεία για να εκτελέσετε τη διαδικασία μεταφοράς μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από το Apple Mail σε:

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων με τη χρήση του Time Machine

Πριν ξεκινήσετε να μετακινείτε αρχεία γύρω, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων σας.

Επιλέξτε το στοιχείο 'Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα' από το εικονίδιο Time Machine στη γραμμή μενού ή κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο 'Time Machine' στο Dock και επιλέξτε 'Back Up Now' από το αναδυόμενο μενού. Εάν δεν διαθέτετε το στοιχείο γραμμής μενού Time Machine, μπορείτε να το εγκαταστήσετε κάνοντας τα εξής:

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Προτίμηση ώρας μηχανής στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην κατάσταση "Κατάσταση χρονοδιακόπτη" στη γραμμή μενού .
  4. Κλείσιμο Προτιμήσεις συστήματος.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας μία από πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Μόλις δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Όταν μετακινείτε την αλληλογραφία της Apple Αντιγράψτε τα δεδομένα του πληκτρολογίου σας

Jim Cragmyle / Getty Images

Υπάρχουν δύο φάκελοι και ένα αρχείο που πρέπει να αντιγραφούν στο νέο σας Mac ή στο νέο σας σύστημα. Θα αντιγράψετε τα δεδομένα τόσο για την Apple Mail όσο και για την εφαρμογή Keychain της Apple . Τα δεδομένα του Keychain που αντιγράφετε θα επιτρέψουν στην Apple Mail να λειτουργεί χωρίς να σας ζητήσει να προμηθεύσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού σας. Αν έχετε μόνο έναν ή δύο λογαριασμούς στο Αλληλογραφίο, τότε πιθανόν να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά αν έχετε πολλούς λογαριασμούς αλληλογραφίας, αυτό θα κάνει ευκολότερη τη χρήση του νέου Mac ή του συστήματος.

Πριν αντιγράψετε τα αρχεία του Keychain, είναι καλή ιδέα να επιδιορθώσετε τα αρχεία για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα τους είναι ανέπαφα. Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Yosemite ή παλαιότερα, η εφαρμογή Keychain Access περιλαμβάνει ένα εύχρηστο εργαλείο πρώτων βοηθειών το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε και να επιδιορθώσετε όλα τα αρχεία του keychain. Εάν χρησιμοποιείτε το OS X El Capitan ή αργότερα, θα βρείτε ότι η εφαρμογή Access Keychain δεν διαθέτει τη δυνατότητα πρώτων βοηθειών, απαιτώντας σας να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική και δυστυχώς λιγότερο αποτελεσματική μέθοδο για να διασφαλίσετε ότι τα αρχεία σας Keychain είναι σε καλή κατάσταση .

Επισκευή αρχείων κλειδιού σας (OS X Yosemite και νωρίτερα)

  1. Εκκινήστε την πρόσβαση στο Keychain, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Επιλέξτε Keychain First Aid από το μενού Access Keychain.
  3. Καταχωρίστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό χρήστη με τον οποίο είστε συνδεδεμένοι.
  4. Μπορείτε να εκτελέσετε μόνο μια επαλήθευση για να δείτε αν κάτι είναι λάθος ή μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Επιδιόρθωση για να επαληθεύσετε τα δεδομένα και να επιδιορθώσετε τυχόν προβλήματα. Δεδομένου ότι έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας (έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, σωστά;), επιλέξτε Επιδιόρθωση και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη .
  5. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κλείστε το παράθυρο του Keychain First Aid και κατόπιν κλείστε την Access Keychain.

Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων πληκτρολογίου (OS X El Capitan ή αργότερα)

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εφαρμογή Access Keychain δεν διαθέτει τις βασικές δυνατότητες πρώτων βοηθειών, μια σαφή εποπτεία από την Apple. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε έως ότου η Apple παρέχει ένα νέο εργαλείο Disk Utility First Aid είναι να επαληθεύσετε / επιδιορθώσετε τη μονάδα εκκίνησης που περιέχει τα αρχεία Keychain. Αφού το κάνετε αυτό, επιστρέψτε σε αυτές τις οδηγίες.

Αντιγράψτε τα αρχεία μπρελόκ στη νέα τοποθεσία

Τα αρχεία του Keychain αποθηκεύονται στον φάκελο χρηστών / βιβλιοθήκης. Από το OS X Lion, ο φάκελος χρηστών / βιβλιοθήκης είναι κρυφό, έτσι ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να κάνουν τυχαίες αλλαγές σε σημαντικά αρχεία που χρησιμοποιούνται από το σύστημα.

Ευτυχώς, ο φάκελος των κρυφών χρηστών / βιβλιοθήκης είναι εύκολος στην πρόσβαση και μπορεί ακόμη και να γίνει μόνιμα ορατός, εάν το επιθυμείτε.

Πριν εκτελέσετε την εντολή αντιγραφής αρχείου Keychain παρακάτω, διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες στον οδηγό:

Το OS X αποκρύπτει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας

Αφού ο φάκελος χρηστών / βιβλιοθήκης είναι ορατός, επιστρέψτε εδώ και συνεχίστε.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  2. Μεταβείτε στο όνομα χρήστη / Βιβλιοθήκη /, όπου το όνομα χρήστη είναι το όνομα του οικείου καταλόγου σας.
  3. Αντιγράψτε το φάκελο Keychain στην ίδια θέση στο νέο σας Mac ή στο νέο σας σύστημα.

Αντιγραφή του φακέλου αλληλογραφίας της Apple και προτιμήσεις σε νέο υπολογιστή Mac

Η μετακίνηση των δεδομένων Apple Mail είναι μια πολύ απλή διαδικασία, αλλά προτού να κάνετε, μπορεί να θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε την τρέχουσα ρύθμιση αλληλογραφίας σας .

Καθαρισμός αλληλογραφίας της Apple

  1. Εκκινήστε το Apple Mail κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Αλληλογραφία στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και βεβαιωθείτε ότι όλα τα μηνύματα στο φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι πράγματι ανεπιθύμητα.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Junk και επιλέξτε " Διαγραφή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας" από το αναδυόμενο μενού.

Επανακατασκευή του Apple Mail

Η αναδημιουργία των γραμματοκιβωτίων σας αναγκάζει το Mail να επανεγγράφει κάθε μήνυμα και να ενημερώνει τη λίστα μηνυμάτων ώστε να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα μηνύματα που έχουν αποθηκευτεί στο Mac σας. Ο δείκτης μηνυμάτων και τα πραγματικά μηνύματα μπορεί μερικές φορές να αποσυρθούν από το συγχρονισμό, συνήθως ως αποτέλεσμα συντριβής αλληλογραφίας ή ακούσια διακοπή λειτουργίας. Η διαδικασία επαναδημιουργίας θα διορθώσει τυχόν υποκείμενα προβλήματα με τα γραμματοκιβώτια σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο IMAP (Internet Message Access Protocol) , η διαδικασία ανοικοδόμησης θα διαγράψει τα μηνύματα και τα συνημμένα που αποθηκεύονται τοπικά και στη συνέχεια θα κάνετε λήψη νέων αντιγράφων από το διακομιστή αλληλογραφίας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά. ενδέχεται να αποφασίσετε να παραιτηθείτε από τη διαδικασία ανοικοδόμησης λογαριασμών IMAP.

  1. Επιλέξτε ένα γραμματοκιβώτιο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του.
  2. Επιλέξτε Αναδημιουργία από το μενού Γραμματοκιβώτιο.
  3. Μόλις γίνει η αναδημιουργία, επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε γραμματοκιβώτιο.
  4. Μην ανησυχείτε αν τα μηνύματα μέσα στο γραμματοκιβώτιο φαίνονται να εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανασύστασης. Μόλις ολοκληρωθεί η αναδημιουργία, η επανατοποθέτηση του γραμματοκιβωτίου θα αποκαλύψει όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα.

Αντιγράψτε τα αρχεία αλληλογραφίας

Τα αρχεία αλληλογραφίας που πρέπει να αντιγράψετε αποθηκεύονται στον φάκελο χρηστών / βιβλιοθήκης. Αυτός ο φάκελος κρυμμένο από προεπιλογή στο OS X. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες στον οδηγό Το OS X είναι Η απόκρυψη του φακέλου της βιβλιοθήκης σας για να είναι ορατός ο φάκελος χρήστη / βιβλιοθήκη. Μόλις ο φάκελος είναι ορατός, μπορείτε να συνεχίσετε.

  1. Κλείστε το Apple Mail αν η εφαρμογή εκτελείται.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  3. Μεταβείτε στο όνομα χρήστη / Βιβλιοθήκη /, όπου το όνομα χρήστη είναι το όνομα του οικείου καταλόγου σας.
  4. Αντιγράψτε το φάκελο αλληλογραφίας στην ίδια θέση στο νέο σας Mac ή στο νέο σας σύστημα.

Αντιγράψτε τις προτιμήσεις αλληλογραφίας σας

  1. Κλείστε το Apple Mail αν η εφαρμογή εκτελείται.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  3. Μεταβείτε στο όνομα χρήστη / Βιβλιοθήκη / Προτιμήσεις, όπου το όνομα χρήστη είναι το όνομα του οικείου καταλόγου σας.
  4. Αντιγράψτε το αρχείο com.apple.mail.plist στην ίδια τοποθεσία στο νέο σας Mac ή στο νέο σας σύστημα.
  5. Μπορεί να δείτε αρχεία που φαίνονται παρόμοια, όπως το com.apple.mail.plist.lockfile. Το μόνο αρχείο που πρέπει να αντιγράψετε είναι το com.apple.mail.plist .

Αυτό είναι. Με όλα τα απαραίτητα αρχεία που έχουν αντιγραφεί στο νέο Mac ή στο σύστημα, θα πρέπει να μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή Apple Mail και να έχετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θέση σας, καθώς λειτουργούν οι κανόνες Mail και όλοι οι λογαριασμοί αλληλογραφίας λειτουργούν.

Μετακίνηση αλληλογραφίας της Apple - Αντιμετώπιση προβλημάτων κλειδιού

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, συνήθως, και η κίνηση των Keychains μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ευτυχώς, είναι εύκολο να διορθωθεί.

Προβλήματα με το μπρελόκ

Όταν προσπαθείτε να αντιγράψετε το αρχείο Keychain στη νέα του θέση στο νέο Mac ή στο σύστημα σας, το αντίγραφο ενδέχεται να αποτύχει με μια προειδοποίηση ότι χρησιμοποιείται ένα ή περισσότερα αρχεία Keychain. Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το νέο σας Mac ή σύστημα και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημιούργησε τα δικά του αρχεία Keychain.

Εάν χρησιμοποιείτε OS X Mavericks ή παλαιότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το πρόβλημα:

  1. Εκκινήστε την πρόσβαση στο Keychain, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities, στο νέο σας Mac ή σύστημα.
  2. Επιλέξτε Λίστα με μπρελόκ από το μενού Επεξεργασία.
  3. Σημειώστε ποια αρχεία Keychain στη λίστα έχουν ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο όνομά τους.
  4. Καταργήστε την επιλογή όλων των ελεγμένων αρχείων Keychain.
  5. Επαναλάβετε τις οδηγίες στην ενότητα Όταν μετακινείτε την Apple Mail Copy Your Keychain Data, για να αντιγράψετε τα αρχεία Keychain στο νέο Mac ή στο σύστημα σας.
  6. Επαναφέρετε τα σημάδια ελέγχου στη λίστα Keychain στην κατάσταση που σημειώσατε παραπάνω.

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Yosemite ή αργότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική μέθοδο για να αποκτήσετε το νέο σας Mac ή σύστημα για να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα αρχεία Keychain . Αντί να αντιγράφετε τα αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud και να συγχρονίσετε τα Keychains μεταξύ πολλών Mac και iOS συσκευών για να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Μετακίνηση αλληλογραφίας Apple - Αντιμετώπιση προβλημάτων αλληλογραφίας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μετακίνηση αρχείων αλληλογραφίας μεταξύ συστημάτων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αδειοδότησης. Ευτυχώς, αυτά τα προβλήματα είναι εύκολο να διορθωθούν.

Προβλήματα με την αντιγραφή αρχείων αλληλογραφίας

Περιστασιακά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά την πρώτη εκκίνηση του Apple Mail στο νέο σας Mac ή σύστημα. Το μήνυμα σφάλματος συνήθως θα σας πει ότι το Mail δεν έχει άδεια πρόσβασης σε ένα αρχείο. Ο συνηθισμένος ένοχος είναι το όνομα χρήστη / Ευρετήριο βιβλιοθήκης / αλληλογραφίας / φακέλου. Σημειώστε ποιο αρχείο περιλαμβάνεται στο μήνυμα σφάλματος, στη συνέχεια κάντε τα εξής.

  1. Κλείστε το Apple Mail, εάν εκτελείται.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  3. Μεταβείτε στο αρχείο που αναφέρεται στο μήνυμα σφάλματος.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο στο παράθυρο Finder και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.
  5. Στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών, αναπτύξτε το στοιχείο Κοινή χρήση και δικαιώματα .

Το όνομα χρήστη σας θα πρέπει να αναφέρεται ως έχει πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι, επειδή τα αναγνωριστικά λογαριασμού μεταξύ του παλιού σας Mac και του νέου συστήματος είναι διαφορετικά, αντί να βλέπετε το όνομα χρήστη που αναγράφεται, βλέπετε άγνωστο. Για να αλλάξετε τα δικαιώματα, κάντε τα εξής:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου Get Info.
  2. Καταχωρίστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί + (συν).
  4. Θα ανοίξει το παράθυρο Επιλογή νέου χρήστη ή ομάδας .
  5. Από τη λίστα χρηστών, κάντε κλικ στο λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο Επιλογή.
  6. Ο επιλεγμένος λογαριασμός θα προστεθεί στην ενότητα "Κοινή χρήση και δικαιώματα".
  7. Επιλέξτε το στοιχείο Προνόμια για το λογαριασμό που προσθέσατε στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών.
  8. Από το αναπτυσσόμενο μενού Προνόμια, επιλέξτε Ανάγνωση & εγγραφή.
  9. Εάν υπάρχει μια καταχώρηση με το όνομα άγνωστο , επιλέξτε το και κάντε κλικ στο σύμβολο - (μείον) για να διαγράψετε την καταχώρηση.
  10. Κλείστε το παράθυρο Λήψη πληροφοριών.

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα. Αν το Apple Mail αναφέρει ένα παρόμοιο σφάλμα με ένα άλλο αρχείο, ίσως θελήσετε να προσθέσετε το όνομα χρήστη σας σε κάθε αρχείο στο φάκελο Mail χρησιμοποιώντας την εντολή Propagate.

Διάδοση των προνομίων σας

  1. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο φάκελο Mail (Mail), που βρίσκεται στο username / Library /.
  2. Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες, προσθέστε το όνομα χρήστη σας στη λίστα Δικαιώματα και ορίστε τα δικαιώματα σας στο Read & Write.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο κάτω μέρος του παραθύρου Get Info.
  4. Επιλέξτε Εφαρμογή σε κλειστά στοιχεία .
  5. Κλείστε το παράθυρο Λήψη πληροφοριών και δοκιμάστε να ξεκινήσετε πάλι το Apple Mail.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε τα δικαιώματα των χρηστών , εάν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό είναι. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πάτε με το Apple Mail.