Κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των χρήσεων ασύρματου δρομολογητή οικιακού ασύρματου δικτύου 600 Mbps

Το πρότυπο WiFi 802.11n επιτρέπει θεωρητικά ταχύτητες έως και 600 Mbps, αλλά αυτό είναι το σύνολο που προσφέρει ο δρομολογητής σε πολλαπλά κανάλια. Όταν συνδέεστε σε υπολογιστή ή συσκευή, δεν θα συνδεθείτε με την πλήρη βαθμολογία των 600 Mbps του δρομολογητή.

Όταν εξετάζετε έναν δρομολογητή 600 Mbps, υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις και περιορισμοί που καθορίζουν πόσο κοντά στην ταχύτητα αυτή η σύνδεση WiFi θα είναι στην πραγματικότητα.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα δρομολογητή που προσφέρει πρότυπο 802.11n για αυξημένη ταχύτητα WiFi, εδώ είναι τα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ταχύτητα σύνδεσης στο Internet

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ταχύτητά σας κατά τη σύνδεση στο Internet, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση από τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP) σας παρέχει αρκετή ταχύτητα για να εκμεταλλευτείτε τον νέο δρομολογητή. Οι συνδέσεις ISP, όπως το καλώδιο, η οπτική ίνα ή το DSL, έχουν επίπεδα πακέτων με αξιολογήσεις ταχύτητας και ακόμη και τα πακέτα χαμηλού τέλους πιθανόν να προσφέρουν ταχύτητες που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένας τυπικός δρομολογητής 802.11n.

Ωστόσο, ελέγξτε τη διαφημισμένη ταχύτητα της σύνδεσής σας για να βεβαιωθείτε ότι, αν και μπορεί να έχετε δρομολογητή 600 Mbps, δεν πρόκειται να βελτιώσει την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο εάν η σύνδεση ISP είναι μικρότερη από 300Mbps (δεδομένου ότι μπορείτε να συνδεθείτε μόνο σε ένα από τα κανάλια των 2,4 GHz με μία μόνο συσκευή).

Αρχική ταχύτητα σύνδεσης δικτύου

Αν ενδιαφέρεστε πρωτίστως για το πόσο γρήγορα το δίκτυό σας είναι μέσα στο σπίτι σας (όχι πόσο γρήγορα είναι η ταχύτητα του Internet σας) τότε ένας δρομολογητής 802.11n θα είναι μια βελτίωση σε σχέση με έναν παλιότερο δρομολογητή του προτύπου 802.11 a / b / g. Για παράδειγμα, αν μοιράζεστε αρχεία μεταξύ υπολογιστών και συσκευών μέσα στο σπίτι σας, ο ταχύτερος δρομολογητής θα επιταχύνει το πόσο γρήγορα μεταφέρονται αυτά τα αρχεία.

Ωστόσο, πάλι, αυτό είναι μόνο εντός του δικτύου στο εσωτερικό του σπιτιού σας. μόλις βγείτε στο διαδίκτυο, θα περιοριστείτε από την ταχύτητα του ISP όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ενότητα.

Συμβατότητα υπολογιστή και συσκευής

Αν θέλετε να έχετε έναν ταχύτερο δρομολογητή με το πρότυπο 802.11n, βεβαιωθείτε ότι οι υπολογιστές και οι συσκευές που θα το χρησιμοποιούν είναι συμβατές με το 802.11n. Οι παλαιότερες συσκευές μπορούν να είναι συμβατές μόνο με 802.11 b / g και παρόλο που θα συνδεθούν και θα λειτουργήσουν με δρομολογητή που έχει το νεότερο πρότυπο, οι συσκευές αυτές θα περιορίζονται στις πιο αργές ταχύτητες των παλαιότερων προτύπων a / b / g.

Επίσης, ο αριθμός των διαθέσιμων κεραιών στη συσκευή που θα συνδέσετε στο δρομολογητή θα έχει αντίκτυπο στο μέγεθος του εύρους ζώνης και ταχύτητας του δρομολογητή που μπορεί να εκμεταλλευτεί. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν μόνο μία κεραία, και αυτές θα περιοριστούν στα 150Mbps (και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο αργή). Δυστυχώς, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν για τη συσκευή.

Κανάλια 2.4GHz και 5GHz

Οι σύγχρονοι δρομολογητές WiFi έχουν δύο κανάλια, το ένα είναι 2.4GHz και το άλλο είναι 5GHz. Τα κανάλια 5GHz προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά έχουν ελαφρώς μικρότερη απόσταση από το δρομολογητή. Και με τα δύο κανάλια, όσο πιο μακριά βρίσκεστε από το δρομολογητή, τόσο πιο αργή θα είναι η ταχύτητα σύνδεσης. Έτσι, αν ψάχνετε για βελτιωμένες ταχύτητες από έναν δρομολογητή 802.11n, θα χρειαστεί να υπολογίσετε πού τοποθετείτε το δρομολογητή για να επωφεληθείτε περισσότερο από τις βελτιωμένες ταχύτητες.