Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet σας

Πώς να ελέγξετε με ακρίβεια την ταχύτητα του Internet σας με μια δοκιμή ταχύτητας ευρείας ζώνης

Αναρωτιέστε πόσο γρήγορα είναι πραγματικά η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο; Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου για να μάθετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό, μερικές πιο ακριβείς από άλλες, ανάλογα με το γιατί δοκιμάζετε.

Ένας κοινός λόγος για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ό, τι Mbps ή Gpbs επίπεδο εύρους ζώνης που πληρώνετε τον ISP σας για. Εάν οι δοκιμές σας δείχνουν μια τακτική υποτονική σύνδεση, ο ISP μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα και ενδεχομένως να έχετε επιστροφή χρημάτων στο μέλλον σας.

Ένας άλλος λόγος για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet σας είναι να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τη δυνατότητα να προβάλλετε ταινίες υψηλού εύρους ζώνης, όπως αυτές από Netflix, Hulu, Amazon και άλλους παρόχους. Εάν η ταχύτητα του Διαδικτύου σας είναι πολύ αργή, θα πάρετε ασταθές βίντεο ή τακτική buffering.

Τα δωρεάν εργαλεία αναφοράς , όπως τα δημοφιλή δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο και οι εφαρμογές smartphone για δοκιμές εύρους ζώνης, είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι τρόποι για να δοκιμάσετε το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, αλλά υπάρχουν και άλλα, όπως οι δοκιμές για τις υπηρεσίες, οι δοκιμές ping και λανθάνουσας διάρκειας, .

Ακολουθούν τα τρία πιο συνηθισμένα σενάρια για τη δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο, καθένα από τα οποία απαιτεί διαφορετικό τρόπο δοκιμής ταχύτητας στο διαδίκτυο:

Απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα που ακολουθείτε. Επιλέγοντας τον σωστό τρόπο για να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet σας είναι το πρώτο και ευκολότερο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet σας όταν είστε σίγουροι ότι είναι πολύ αργός

Οι περισσότερες ιστοσελίδες παίρνουν για πάντα να φορτώσουν; Είναι αυτά τα γατάκια βίντεο ρυθμιστικά τόσο πολύ που δεν μπορείτε να τους απολαύσετε; Εάν ναι, ειδικά αν πρόκειται για νέα συμπεριφορά, τότε είναι σίγουρα ώρα να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet σας.

Εδώ είναι πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας όταν υποπτεύεστε ότι ο πάροχος οπτικών ινών , καλωδίων ή DSL σας δεν σας παρέχει το εύρος ζώνης που πληρώνετε. Αυτή είναι και η μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε και με τον υπολογιστή σας, όταν πιστεύετε ότι η ασύρματη ή hotspot σύνδεση στο internet είναι πιο αργή από ό, τι θα έπρεπε να είναι:

  1. Εντοπίστε την επίσημη σελίδα δοκιμής ταχύτητας διαδικτύου του ISP από τη σελίδα ISP-Hosted Internet Speed ​​Tests .
    1. Σημείωση: Έχουν καταχωρηθεί σχεδόν όλες οι μεγάλες αμερικανικές και καναδικές σελίδες ελέγχου ταχύτητας ISP, αλλά ενδέχεται να λείπουν μικρότεροι πάροχοι. Ενημερώστε με αν δεν υπάρχει λίστα και θα το σκάψω.
  2. Κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές, τα παράθυρα, τα προγράμματα κ.λπ. που ενδέχεται να χρησιμοποιούν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Εάν είστε στο σπίτι, όπου άλλες συσκευές ενδέχεται να χρησιμοποιούν την ίδια σύνδεση, αποσυνδέστε τις ή τις απενεργοποιήστε πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή.
    1. Δείτε 5 κανόνες για πιο ακριβή δοκιμή ταχύτητας Internet για περισσότερες συμβουλές.
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην οθόνη για να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet σας.
    1. Συμβουλή: Πολλοί ISP χρησιμοποιούν δοκιμές ταχύτητας μέσω Internet με ταχύτητα Internet, παρόλο που οι περισσότερες συσκευές και όλο και περισσότεροι φυλλομετρητές δεν υποστηρίζουν Flash. Επιλέξτε μια δοκιμή που δεν φιλοξενεί ISP, αν δεν πρέπει παρά να γνωρίζετε ότι ο παροχέας υπηρεσιών Διαδικτύου ίσως να μην δώσει τόση πίστωση σε αυτά τα αποτελέσματα. Δείτε τις δοκιμές ταχύτητας ταχύτητας Internet σε μορφή HTML5: Ποια είναι η καλύτερη; για περισσότερα σχετικά με αυτό.
  4. Καταγράψτε τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας. Οι περισσότερες δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο σάς επιτρέπουν να αποθηκεύσετε μια εικόνα των αποτελεσμάτων και ορισμένοι παρέχουν μια διεύθυνση URL που μπορείτε να αντιγράψετε για να φτάσετε στη σελίδα αποτελεσμάτων ξανά αργότερα, αλλά αν όχι, απλώς λάβετε ένα στιγμιότυπο οθόνης . Ονομάστε το στιγμιότυπο οθόνης με την ημερομηνία και την ώρα που πήρατε τη δοκιμασία, ώστε να είναι εύκολο να εντοπιστεί αργότερα.
  1. Επαναλάβετε τα βήματα 3 & 4 αρκετές φορές, δοκιμάζοντας τον ίδιο υπολογιστή ή συσκευή κάθε φορά, χρησιμοποιώντας την ίδια δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο.
    1. Σημείωση: Για καλύτερα αποτελέσματα, αν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, δοκιμάστε την ταχύτητα του διαδικτύου σας μία φορά το πρωί, μία φορά το απόγευμα και μία φορά το βράδυ, σε διάστημα αρκετών ημερών.

Εάν διαπιστώσετε ότι η ταχύτητα του Διαδικτύου σας είναι σταθερά πιο αργή από ό, τι πληρώνετε, ήρθε η ώρα να λάβετε αυτά τα δεδομένα στον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και να ζητήσετε υπηρεσία για τη βελτίωση της σύνδεσής σας.

Το εύρος ζώνης που ποικίλλει πολύ σε διαφορετικές ώρες ανά ημέρα, μερικές φορές συνάπτοντας ή υπερβαίνοντας αυτό που πληρώνετε, μπορεί να έχει περισσότερα προβλήματα με το εύρος ζώνης ή τα προβλήματα χωρητικότητας με τον ISP σας παρά ένα πραγματικό πρόβλημα. Ανεξαρτήτως, ίσως είναι καιρός να διαπραγματευτείτε την τιμή του σχεδίου σας υψηλής ταχύτητας ή να πάρετε μια έκπτωση σε μια αναβάθμιση.

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet για διασκέδαση

Γενικά περίεργος για την ταχύτητα του Διαδικτύου σας; Αν ναι, ένας ιστότοπος δοκιμής ταχύτητας στο διαδίκτυο ή μια εφαρμογή smartphone είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτά τα εργαλεία είναι εύχρηστα και κατανοητά και είναι ιδανικά για να καυχηθούν στους φίλους σας για τη νέα υπερ-γρήγορη σύνδεση που μόλις εγγραφόσαστε.

Εδώ είναι πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας όταν δεν έχετε ιδιαίτερη ανησυχία ή στόχο, εκτός από ένα μικρό gloating ... ή ίσως συμπάθεια:

  1. Επιλέξτε έναν ιστότοπο δοκιμών από τον κατάλογο ιστότοπων ελέγχου ταχύτητας Internet . Οποιοσδήποτε θα κάνει, ακόμα και οι φιλοξενούμενοι από το ISP, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά.
    1. Συμβουλή: Το SpeedOf.Me είναι ένας από τους αγαπημένους μου ιστότοπους δοκιμών ταχύτητας, δεν απαιτεί Flash, σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα αποτελέσματά σας στα κοινωνικά δίκτυα και πιθανότατα πιο ακριβή, κατά μέσο όρο, από πιο δημοφιλείς δοκιμές όπως το Speedtest.net .
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην οθόνη για να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet σας. Οι περισσότερες υπηρεσίες ευρυζωνικών δοκιμών, όπως το SpeedOf.Me και το Speedtest.net, ελέγχουν τόσο το μεταφορτωμένο όσο και το μεταφορτωμένο εύρος ζώνης με ένα μόνο κλικ.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, θα παρουσιαστεί κάποιο είδος δοκιμαστικού αποτελέσματος και κάποια μέθοδος κοινής χρήσης, συνήθως μέσω Facebook, Twitter, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ.
    1. Μπορείτε συχνά να αποθηκεύσετε αυτά τα αποτελέσματα εικόνας στον υπολογιστή σας, επίσης, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένοι ιστότοποι δοκιμών αποθηκεύουν τα προηγούμενα αποτελέσματα για εσάς αυτόματα και στους διακομιστές τους.

Η δοκιμή της ταχύτητας του Διαδικτύου σας και η κοινή χρήση των αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική μετά την αναβάθμιση. Είναι το φθόνο των φίλων και της οικογένειάς σας παντού με την ταχύτητα λήψης 1,245 Mbps που παίρνετε στη νέα οπτική σας σύνδεση!

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα Internet σας για μια συγκεκριμένη υπηρεσία

Περίεργος αν το Netflix θα δουλέψει υπέροχα στο σπίτι σας ... ή γιατί ξαφνικά δεν είναι ; Αναρωτιέστε αν η σύνδεσή σας στο Internet θα υποστηρίξει τη ροή των αγαπημένων σας νέων εκπομπών στο HBO GO, Hulu ή Amazon Prime Video;

Με τόσες πολλές υπηρεσίες ροής και το καθένα σε μια ευρεία ποικιλία συσκευών, οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς, θα ήταν αδύνατο να σας δώσω απλή δοκιμή ταχύτητας, που καλύπτει τα πάντα.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μιλήσουμε γι 'αυτό, μερικά από τα οποία είναι πολύ συγκεκριμένα για τις διάφορες δημοφιλείς ταινίες streaming και υπηρεσίες βίντεο εκεί έξω.

Μια βασική δοκιμή ταχύτητας στο Διαδίκτυο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Παρόλο που δεν είναι πραγματικό τεστ μεταξύ της συνδεδεμένης τηλεόρασης (ή tablet , ή Roku , ή PC, κ.λπ.) και των Netflix ή Hulu (ή οπουδήποτε), οποιοσδήποτε από τους καλύτερους διαδικτυακούς τόπους δοκιμών ταχύτητας θα σας δώσει μια αξιοπρεπή ιδέα τι να περιμένεις.

Ελέγξτε τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για μια ενσωματωμένη δοκιμή σύνδεσης. Οι περισσότερες "έξυπνες" τηλεοράσεις και άλλες συσκευές συνεχούς ροής περιλαμβάνουν ενσωματωμένες δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο. Αυτές οι δοκιμές, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στις περιοχές μενού Δικτύου ή Ασύρματου Δικτύου , θα είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να υπολογίσετε πόσο εύρος ζώνης είναι διαθέσιμο για τις εφαρμογές τους.

Ακολουθούν ορισμένες πιο συγκεκριμένες δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο και συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής:

Netflix: Ανατρέξτε στην αναφορά του Netflix ISP Speed ​​Index για να δείτε τι μπορείτε να αναμένετε με ταχύτητα, κατά μέσο όρο, από τους διάφορους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ή το Fast.com για να ελέγξετε την ταχύτητα Netflix σας αυτή τη στιγμή. Η σελίδα συστάσεων για ταχύτητα σύνδεσης στο Internet της Netflix προτείνει 5 Mbps για ροή HD (1080p) και 25 Mbps για streaming 4K (2160p). Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, είναι δυνατό να ορίσετε τις χρήσεις Netflix που χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Apple TV: Παρόλο που δεν υπάρχει ενσωματωμένη δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο στις συσκευές Apple TV, η Apple προσφέρει εκτεταμένη αντιμετώπιση προβλημάτων στην αναπαραγωγή της Apple μέσω της σελίδας βοήθειας. Η Apple συνιστά 8 Mbps για περιεχόμενο 1080p και 2,5 Mbps για αρχεία κανονικής ευκρίνειας.

Hulu: Υπάρχει ένας γενικός οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τις υποστηριζόμενες συσκευές Hulu θα πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση του γιατί μπορεί να έχετε μια αργή σύνδεση Hulu. Ο Hulu προτείνει 13 Mbps για streaming 4K Ultra, 3 Mbps για HD και 1,5 Mbps για SD.

Amazon Prime Video: Ανατρέξτε στη σελίδα "Θέματα βίντεο" στον ιστότοπο της Amazon για βοήθεια που αφορά τη συγκεκριμένη συσκευή σας, όπως τον υπολογιστή σας, τα tablet και συσκευές με επωνυμία Amazon και άλλο υλικό streaming. Η Amazon συνιστά τουλάχιστον 3,5 Mbps για HD streaming χωρίς προβλήματα και 900 Kbps για SD.

HBO GO: Η σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων συσκευής HBO GO θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τυχόν σημαντικά προβλήματα. Το HBO σας προτείνει να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας με μια δοκιμή ταχύτητας τρίτου μέρους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το ελάχιστο εύρος ζώνης λήψης 3 Mbps που συνιστούν για μια εμπειρία streaming χωρίς buffer.