Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου AVENTAGE RX-A60 της Yamaha

Οι δέκτες Home Cinema της σειράς RX-A60 της Yamaha παρέχουν πολλές επιλογές

Η γραμμή δέκτη RX-A60 AVENTAGE της Yamaha είναι σχεδιασμένη να παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες σύνδεσης, ελέγχου και δυνατότητας εναλλαγής / επεξεργασίας ήχου / εικόνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, οι δέκτες αυτοί επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να μοιράζονται μουσικό περιεχόμενο από ένα τοπικό δίκτυο, το διαδίκτυο, smartphones και tablet.

Όλοι οι δέκτες AVENTAGE έχουν τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά.

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Η ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση για τις περισσότερες μορφές ήχου surround Dolby Digital και DTS, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών μορφών Dolby Atmos και DTS: X , καθώς και πρόσθετη μεταγενέστερη επεξεργασία ήχου παρέχεται για μέγιστη ευελιξία ρυθμίσεων ήχου surround.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή επεξεργασίας ήχου είναι το Virtual Cinema Front. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση πέντε (ή επτά) δορυφορικών ηχείων και υπογούφερ στο μπροστινό μέρος της αίθουσας, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει περίπου την εμπειρία ακρόασης surround και πίσω ήχου μέσω μιας παραλλαγής της τεχνολογίας Air Surround Xtreme που ενσωματώνει η Yamaha σε πολλές από τις γραμμές ήχου .

Για όσους απλώς θέλουν να "ξεχάσουν και να το ξεχάσουν", παρέχονται επίσης 4 προρυθμισμένες ρυθμίσεις SCENE (οι οποίες χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν περαιτέρω εάν είναι επιθυμητό).

Το Silent Cinema είναι μια άλλη πρακτική δυνατότητα επεξεργασίας ήχου που επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε ήχο surround χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε ακουστικό, το οποίο είναι ιδανικό για ακρόαση αργά τη νύχτα ή όταν δεν θέλετε να ενοχλείτε άλλους.

Σύστημα ρύθμισης ηχείων

Το σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης YPAO ™ της Yamaha περιλαμβάνεται σε όλους τους δέκτες AVENTAGE. Συνδέοντας ένα παρεχόμενο μικρόφωνο που τοποθετείτε στη θέση ακρόασης, ο δέκτης θα στέλνει αυτόματα τόνους δοκιμής σε κάθε ηχείο και το subwoofer και θα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να υπολογίσει την καλύτερη ισορροπία και εξισορρόπηση των ηχείων σε σχέση με το περιβάλλον χώρου.

Bluetooth και Hi-Res Audio

Παρέχεται δυνατότητα αμφίδρομης Bluetooth. Η δυνατότητα "διπλής κατεύθυνσης" σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να μεταδώσετε μουσική απευθείας από συμβατά smartphones και tablet, αλλά μπορείτε επίσης να μεταδώσετε μουσική από τον δέκτη σε συμβατά ακουστικά με δυνατότητα Bluetooth και ηχεία.

Επίσης, για να καθαρίσετε και να παράγετε περισσότερες λεπτομέρειες από τις πηγές Bluetooth και streaming μέσω του Διαδικτύου, παρέχεται ένας πρόσθετος ενισχυτής συμπιεσμένης μουσικής.

Η αναπαραγωγή ήχου Hi-Res παρέχεται - συμπεριλαμβανομένων των περιεχομένων DSD (Direct Stream Digital, 2.6 MHz / 5.6 MHz) και του περιεχομένου AIFF, εκτός από την αναπαραγωγή κωδικοποιημένων αρχείων σε WAV, FLAC και Apple® Lossless ήχο. Τα αρχεία ήχου Hi-Res μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω USB ή τοπικού δικτύου μετά από λήψη μέσω Internet. Ο ήχος Hi-Res έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου από ότι τα CD ήχου ή τα τυπικά αρχεία ήχου συνεχούς ροής

Διαδίκτυο και άμεση ροή

Το ενσωματωμένο δίκτυο Ethernet και WiFi παρέχεται για πρόσβαση σε ραδιοφωνικές υπηρεσίες Internet και υπηρεσίες streaming μουσικής, όπως vTuner, Spotify Connect, μουσική Pandora.

Εκτός από την τυπική λειτουργία WiFi, περιλαμβάνεται επίσης το WiFi Direct / Miracast, το οποίο επιτρέπει την άμεση τοπική ροή και τηλεχειρισμό από συμβατά Smartphones και Tablets χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε δρομολογητή ή οικιακό δίκτυο.

Το ενσωματωμένο σύστημα Apple AirPlay επιτρέπει άμεση ροή από συμβατές συσκευές Apple, καθώς και υπολογιστές και Mac που εκτελούν το iTunes.

USB

Μια θύρα USB μπροστινού πίνακα παρέχεται για πρόσβαση σε μουσική από συμβατές συσκευές USB, όπως μονάδες flash και συμβατά φορητά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Ασύρματο ακουστικό πολλαπλών δωματίων

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η πλατφόρμα μουσικής πολυμέσων MusicCast . Το MusicCast επιτρέπει σε κάθε δέκτη να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, γραμμές ήχου και τροφοδοτούμενα ασύρματα ηχεία.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι δέκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της ηχητικής εμπειρίας τηλεόρασης και οικιακού κινηματογράφου, αλλά μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα ολόκληρο οικιακό σύστημα ήχου χρησιμοποιώντας συμβατά ασύρματα ηχεία με επωνυμία Yamaha.

Χαρακτηριστικά βίντεο

Από την πλευρά του βίντεο, όλοι οι δέκτες AVENTAGE ενσωματώνουν συμβατές συνδέσεις HDMI 2.0a συμβατές με HDCP 2.2. Αυτό που σημαίνει για τους χρήστες είναι ότι φιλοξενούνται σήματα 1080p, 3D, 4K, HDR και Wide Color Gamut.

Επιλογές ελέγχου

Εκτός από το τηλεχειριστήριο που παρέχεται, όλοι οι δέκτες είναι συμβατοί με τον Οδηγό ρύθμισης AV της Apple και τον Οδηγό ρύθμισης AV για συσκευές Apple® iOS και Android ™ μέσω Wireless Direct.

Από την άποψη της φυσικής κατασκευής, όλοι οι δέκτες διαθέτουν ένα μπροστινό πάνελ από αλουμίνιο, καθώς και ένα 5ο Foot Anti-vibration που βρίσκεται στο κάτω κέντρο κάθε μονάδας.

Τώρα με την περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών που έχουν όλοι οι δέκτες (οι οποίοι, όπως βλέπετε, είναι αρκετά-λίγο), που αναφέρονται παρακάτω είναι μερικά από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που κάθε δέκτης έχει να προσφέρει.

RX-A660

Το RX-A660 ξεκινά από τη γραμμή με διαμόρφωση 7.2 κουμπιών (5.1.2 για Dolby Atmos).

Η Yamaha δηλώνει την ονομαστική ισχύ εξόδου ως 80 WPC (μετρημένη με 2 κανάλια που κινούνται, 20 Hz-20kHz, 8 ohms , 0,09% THD ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μας: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Το RX-A660 παρέχει 4 εισόδους HDMI και 1 έξοδο HDMI.

RX-A760

Το RX-A760 παρέχει τις ίδιες επιλογές διαμόρφωσης καναλιών με το RX-A660, με δηλωμένη ονομαστική ισχύ εξόδου 90 WPC, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης όπως προαναφέρθηκε.

Οι προσθήκες ροής στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν το Sirius / XM Internet Radio και Rhapsody.

Επίσης, το RX-A760 προσθέτει λειτουργία Ζώνης 2 με επιλογές εξόδου γραμμής τροφοδοσίας και προενισχυτή.

Μια άλλη προσθήκη είναι η συμπερίληψη του Reflected Sound Control (RSC) στο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων YPAO.

Το RX-A760 διαθέτει δύο επιπλέον εισόδους HDMI, συμπεριλαμβανομένου ενός στο μπροστινό πίνακα (για συνολικά 6), και παρέχει αναβάθμιση βίντεο 1080p και 4K HD.

Μια άλλη επιλογή σύνδεσης που παρέχεται είναι μια ειδική είσοδος phono - η οποία είναι ιδανική για τους οπαδούς ρεκόρ βινυλίου.

Τέλος, για μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο, το RX-A760 περιλαμβάνει τόσο μια σκανδάλη 12 βολτ και την ενσύρματη είσοδο και έξοδο αισθητήρα τηλεχειρισμού IR.

RX-A860

Το RX-A860 έχει όλα όσα προσφέρει το RX-A760, αλλά προσθέτει τα παρακάτω.

Η δηλούμενη ισχύς εξόδου είναι 100 WPC, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ο αριθμός των εισόδων HDMI αυξάνεται σε 8 και υπάρχουν επίσης 2 παράλληλες εξόδους HDMI (η ίδια πηγή μπορεί να αποσταλεί σε δύο διαφορετικές συσκευές προβολής βίντεο).

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα ήχου, το RX-A860 ενσωματώνει επίσης ένα σύνολο αναλογικών προ-ενισχυτών 7.2 καναλιών. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση του RX-A860 σε έναν ή περισσότερους εξωτερικούς ενισχυτές (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποδοθούν οι εξόδους).

Επίσης, παρέχεται μια θύρα RS-232C για εύκολη ενσωμάτωση σε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση οικιακού κινηματογράφου.

RX-A1060

Αν και διατηρεί τις ίδιες επιλογές διαμόρφωσης καναλιών όπως οι RX-A660, RX-A760 και RX-A860, αυτός ο δέκτης ανυψώνει τη δηλωμένη ισχύ εξόδου σε 110 WPC, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης.

Επίσης, ενώ ο αριθμός εισόδων και εξόδων HDMI παραμένει στα 8 και 2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δύο έξοδοι HDMI για να στείλετε την ίδια ή διαφορετική πηγή HDMI σε άλλη ζώνη (Αυτό σημαίνει ότι το RX-A1060 προσφέρει δύο πρόσθετες ανεξάρτητες ζώνες εκτός από την κύρια ζώνη).

Επίσης, για βελτιωμένη απόδοση ήχου, το RX-A1060 περιλαμβάνει μετατροπείς ψηφιακού ή αναλογικού ήχου ESS SABER ™ 9006A για δύο κανάλια.

RX-A2060

Το RX-A2060 παρέχει διαμόρφωση 9.2 καναλιών (5.1.4 ή 7/1/2 για Dolby Atmos), καθώς και αυξημένη δυνατότητα πολλαπλών ζωνών με συνολικά τέσσερα.

Η δηλωμένη έξοδος ισχύος κάνει επίσης ένα σημαντικό άλμα στα 140 WPC, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης όπως προαναφέρθηκε.

Για βίντεο, παρέχονται επίσης χειριστήρια ρύθμισης βίντεο επί του σκάφους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις παραμέτρους του βίντεο (φωτεινότητα, αντίθεση, κορεσμός χρωμάτων και άλλα) των συνδεδεμένων πηγών βίντεο πριν το σήμα φτάσει στην τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα σας.

RX-A3060

Η Yamaha ξεκινάει από τη σειρά RX-A60 AVENTAGE δέκτη Home Cinema με RX-A3060. Το RX-A3060 προσφέρει όλα όσα διαθέτουν οι υπόλοιποι δέκτες στη γραμμή, αλλά προσθέτει κάποιες επιπλέον αναβαθμίσεις.

Πρώτα απ 'όλα, παρόλο που έχει την ίδια ενσωματωμένη διαμόρφωση 9.2 καναλιών όπως το RX-A2060, είναι επίσης επεκτάσιμη σε συνολικά 11,2 κανάλια με την προσθήκη είτε δύο εξωτερικών μονοφωνικών ενισχυτών είτε ενός μόνο ενισχυτή δύο καναλιών. Η προστιθέμενη διαμόρφωση καναλιού όχι μόνο προβλέπει μια παραδοσιακή ρύθμιση ηχείων 11,2 καναλιών αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έως και μια ρύθμιση ηχείων 7.1.4 για το Dolby Atmos.

Οι ενσωματωμένοι ενισχυτές έχουν δηλωμένη ισχύ εξόδου 150 WPC, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης όπως προαναφέρθηκε.

Επίσης, για να αυξήσει περαιτέρω την ακουστική απόδοση, ο RX-A3060 όχι μόνο διατηρεί τους μετατροπείς ψηφιακού-αναλογικού σήματος ESR Technology ES9006A SABER ™ για δύο κανάλια, αλλά και προσθέτει τους μετατροπείς ESS Technology ES9016S SABRE32 ™ Ultra ψηφιακοί σε αναλογικό για επτά κανάλια.

Η κατώτατη γραμμή

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που προσφέρει σταθερά βασικά στοιχεία, αλλά παρέχει και streaming και ευέλικτα ασύρματα ακουστικά χαρακτηριστικά, το RX-A660 ή το 760 μπορεί να είναι και οι δύο καλές επιλογές. Ωστόσο, αν είστε ένας που επιθυμεί περισσότερη φυσική συνδεσιμότητα, ρύθμιση παραμέτρων ομιλητών και ευελιξία ελέγχου, ακριβέστερη επεξεργασία ήχου και, φυσικά, περισσότερη ισχύ εξόδου, τότε η κίνηση από τη RX-A860 μέσω του RX-A3060 θα πρέπει να προσφέρει άφθονο των επιλογών.

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου της σειράς RX-A60 της Yamaha εισήχθησαν το 2016, αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα διαθέσιμοι κατά την εκκαθάριση ή μέσω τρίτων. Για περισσότερες τρέχουσες προτάσεις, ελέγξτε τις λίστες των καλύτερων συσκευών λήψης μεσαίων και υψηλών επιδόσεων.