Πώς να ρυθμίσετε τα γονικά στοιχεία ελέγχου στις συσκευές ροής

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στην τηλεόραση Amazon Fire, Roku, Apple TV και Chromecast

Το διαδίκτυο προσφέρει έναν πλούτο πόρων, τα πάντα, από την πληροφορία μέχρι την ψυχαγωγία και όλα τα ενδιάμεσα. Αλλά πριν επιτρέψετε σε νέους να διερευνήσουν το περιεχόμενο, είναι καλή ιδέα να καθορίσετε πρώτα κατευθυντήριες οδηγίες για να κρατήσετε τα παιδιά ασφαλή online . Μετά από αυτό έρχεται η καθιέρωση γονικού ελέγχου σε όλες τις προσβάσιμες συσκευές. Η περιέργεια έχει την τάση να είναι πολύ πιο συναρπαστική για τα παιδιά από το να θυμάται κανείς κανόνες, οπότε εναπόκειται σε εμάς να τους βοηθήσουμε με τον σωστό δρόμο.

Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε τους γονικούς ελέγχους για:

Κάθε ένας από αυτούς τους φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων έχει πλεονεκτήματα και περιορισμούς, οπότε οι απολύσεις μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη ορισμένων κενών. Για παράδειγμα, πολλοί σύγχρονοι δρομολογητές μπορούν να ενισχύσουν τους γονικούς ελέγχους μέσω διαδικτύου μέσω λειτουργιών ή ρυθμίσεων. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τις συσκευές.

01 από 04

Amazon Fire TV

Το Amazon προσφέρει περιορισμούς προβολής για το περιεχόμενό του βίντεο καθώς και ορισμένους παρόχους τρίτων. Ευγενική προσφορά του Amazon

Για να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους της Amazon Fire TV , πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα PIN του Amazon Video για το λογαριασμό. Το PIN απαιτείται για την αγορά βίντεο (βοηθά στην αποφυγή τυχαίων παραγγελιών) και την ενεργοποίηση / παράκαμψη των γονικών ελέγχων. Μόλις δημιουργηθεί το PIN, οι ρυθμίσεις γονικού ελέγχου μπορούν να διορθώνονται απευθείας σε μεμονωμένες συσκευές Amazon Fire: Amazon Fire TV, Fire TV Stick, Fire Tablet και Fire Phone.

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού (ή της εφαρμογής Amazon Video για Android / iOS).

  2. Κάντε κλικ στο Λογαριασμό σας για να εμφανιστεί η σελίδα λογαριασμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις βίντεο (κάτω από την ενότητα Ψηφιακός Περιεχόμενο και Συσκευές).

  3. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να καταχωρίσετε ξανά τα στοιχεία σύνδεσης ή / και να εισάγετε έναν κωδικό ασφαλείας (εάν έχει ενεργοποιηθεί η επαλήθευση σε δύο βήματα για τον λογαριασμό) προτού προχωρήσετε στη σελίδα Ρυθμίσεις βίντεο του Αμαζονίου .

  4. Στη σελίδα Ρυθμίσεις βίντεο του Αμαζονίου , μεταβείτε στην ενότητα Γονικός έλεγχος , εισαγάγετε έναν 5ψήφιο αριθμό για να δημιουργήσετε τον κωδικό PIN και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να τον ορίσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επαναφορά του PIN από την ίδια σελίδα.

  5. Κάτω από τον γονικό έλεγχο είναι η επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης των περιορισμών αγοράς . Ενεργοποιήστε την αν θέλετε οι αγορές βίντεο να απαιτούν τον κωδικό PIN. (Σημειώστε ότι αυτό πρέπει επίσης να ρυθμιστεί σε μεμονωμένες συσκευές Fire TV και Fire Tablet).

  6. Κάτω από τους περιορισμούς αγοράς είναι η επιλογή να ορίσετε περιορισμούς προβολής . Ρυθμίστε το ρυθμιστικό για να ορίσετε τους περιορισμούς των κατηγοριών αξιολόγησης για τα βίντεο (θα εμφανιστεί ένα σύμβολο κλειδώματος για το περιεχόμενο που απαιτεί το PIN για παρακολούθηση). Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες ή ορισμένες από τις συσκευές που σχετίζονται με τον λογαριασμό του Amazon, επιλέγοντας τα κατάλληλα πλαίσια ελέγχου που εμφανίζονται. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση όταν τελειώσετε.

Τώρα που ορίσατε τον κωδικό PIN του Amazon Video, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε τα γονικά στοιχεία στις συσκευές τηλεόρασης πυρκαγιάς. Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να εκτελούνται σε κάθε ξεχωριστή συσκευή (εάν υπάρχουν περισσότερες από μία).

  1. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της Fire Fire, επιλέξτε Ρυθμίσεις από το επάνω μενού. Μετακινηθείτε στις επιλογές και κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις (κεντρικό κουμπί). Θα πρέπει να σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το PIN σας.

  2. Μόλις στις προτιμήσεις , κάντε κλικ στο Γονικός έλεγχος για να δείτε τις ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε.

  3. Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τα εξής: Γονικός έλεγχος, Προστασία αγοράς, Εναλλαγή εφαρμογών και Πρωτότυπες φωτογραφίες.

  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Περιορισμοί προβολής για να εμφανίσετε τις κατηγορίες αξιολογήσεων του περιεχομένου βίντεο Amazon (γενικές, οικογενειακές, έφηβες, ώριμες). Τα ετικέτα ελέγχου υποδεικνύουν ότι τα βίντεο αυτών των κατηγοριών είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση χωρίς περιορισμούς. Κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή των κατηγοριών (το εικονίδιο πρέπει τώρα να εμφανίζει ένα σύμβολο κλειδώματος) που θέλετε να έχετε περιορίσει με τον κωδικό PIN του Amazon Video.

Απλά γνωρίζετε ότι αυτοί οι περιορισμοί προβολής ισχύουν μόνο για περιεχόμενο από το Amazon Video και ορισμένους επιλεγμένους παρόχους τρίτων. Άλλα κανάλια τρίτων μερών (π.χ. Netflix, Hulu, YouTube κ.λπ.) που απολαμβάνουν μέσω της υπηρεσίας Amazon Fire TV θα χρειαστούν γονικούς ελέγχους που ορίζονται χωριστά σε κάθε αντίστοιχο λογαριασμό.

02 από 04

Roku

Ορισμένες συσκευές Roku μπορούν να λαμβάνουν και να περιορίζουν τη λήψη τηλεοπτικών εκπομπών μέσω μιας συνδεδεμένης κεραίας. Ευγενική προσφορά του Amazon

Για να ορίσετε γονικό έλεγχο στις συσκευές Roku , πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα PIN για το λογαριασμό Roku . Αυτός ο κωδικός PIN απαιτείται για μελλοντική πρόσβαση στο μενού γονικού ελέγχου στις συσκευές Roku. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν / αγοράζουν κανάλια, ταινίες και εκπομπές από το Roku Channel Store. Το PIN δεν φιλτράρει κανάλια ή δεν αποκλείει περιεχόμενο. αυτή η δουλειά εξαρτάται από τον γονέα.

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Roku μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού (μέσω υπολογιστή ή κινητής συσκευής).

  2. Επιλέξτε Ενημέρωση κάτω από την Προτίμηση PIN και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή πάντα να χρειάζεστε ένα PIN για να κάνετε αγορές και να προσθέσετε στοιχεία από το Κατάστημα καναλιών .

  3. Εισαγάγετε έναν τετραψήφιο αριθμό για να δημιουργήσετε το PIN, επιλέξτε Επαλήθευση PIN για επιβεβαίωση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών .

Μόλις ολοκληρωθεί ο κωδικός PIN, τα κανάλια μπορούν να αφαιρεθούν (επομένως δεν είναι προσβάσιμα για τα παιδιά) εάν θεωρηθούν ακατάλληλα. Τα στοιχεία - Ταινιοθήκη, Κατάστημα TV, Ειδήσεις - μπορούν επίσης να αποκρύπτονται από την κύρια οθόνη.

  1. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Roku, επιλέξτε Τα κανάλια μου από την αρχική οθόνη Roku.

  2. Πλοηγηθείτε στο κανάλι που θέλετε να καταργήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές (το πλήκτρο *) στο τηλεχειριστήριο.

  3. Επιλέξτε Κατάργηση καναλιού και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK . Κάντε αυτό ξανά όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την αφαίρεση του καναλιού.

  4. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για όλα τα άλλα κανάλια που θέλετε να καταργήσετε. Τα κανάλια μπορούν επίσης να καταργηθούν μέσω της εφαρμογής Roku για Android / iOS.

  5. Για να αποκρύψετε στοιχεία (Movie / TV Store και News), μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής Roku και επιλέξτε Αρχική οθόνη . Από εκεί, επιλέξτε Απόκρυψη για το Movie / TV Store ή / και τη ροή ειδήσεων. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε να τα εμφανίσετε ξανά.

Αν διαθέτετε τηλεόραση Roku για να λαμβάνετε περιεχόμενο τηλεοπτικής μετάδοσης μέσω εξωτερικής κεραίας (μέσω εξωτερικής κεραίας συνδεδεμένης στην είσοδο TV Antenna TV), μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση βάσει των αξιολογήσεων τηλεόρασης / ταινιών. Τα προγράμματα θα αποκλειστούν εάν δεν εμπίπτουν στα καθορισμένα όρια βαθμολόγησης.

  1. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Roku, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής Roku και επιλέξτε Tuner τηλεόρασης . Περιμένετε μέχρι τη συσκευή να ολοκληρώσει τη σάρωση για κανάλια (αν το κάνει).

  2. Επιλέξτε το στοιχείο Ενεργοποίηση γονικού ελέγχου και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το. Ορίστε τα επιθυμητά όρια βαθμολογίας τηλεόρασης / ταινιών και / ή επιλέξτε να αποκλείσετε προγράμματα χωρίς αξιολόγηση. Τα αποκλεισμένα προγράμματα δεν θα εμφανίζουν βίντεο, ήχο ή τίτλο / περιγραφή (εκτός εάν έχει εισαχθεί το PIN Roku).

Ορισμένα κανάλια τρίτων μερών (π.χ. Amazon Video, Netflix, Hulu, YouTube κ.λπ.) που απολαμβάνουν μέσω του Roku θα χρειαστούν γονικούς ελέγχους που ορίζονται ξεχωριστά σε κάθε αντίστοιχο λογαριασμό.

03 του 04

Apple TV

Η Apple TV μπορεί να περιορίσει τις αγορές / ενοικιάσεις, ταινίες / εκπομπές, εφαρμογές, μουσική / podcasts, αξιολογήσεις, Siri, παιχνίδια και πολλά άλλα. μήλο

Για να ρυθμίσετε τα γονικά στοιχεία ελέγχου της Apple TV (γνωστά και ως "Περιορισμοί"), πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα PIN για την Apple TV . Αυτός ο κωδικός PIN απαιτείται για μελλοντική πρόσβαση στους Περιορισμούς στο μενού "Ρυθμίσεις". Μπορεί επίσης να απαιτείται για αγορές / ενοικιάσεις, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν οριστεί οι περιορισμοί.

  1. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της Apple TV, επιλέξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης.

  2. Σε αυτό το Μενού ρυθμίσεων , επιλέξτε Γενικά από τη λίστα των επιλογών που εμφανίζονται.

  3. Σε αυτό το Γενικό μενού , επιλέξτε Περιορισμοί από τη λίστα των επιλογών που εμφανίζονται.

  4. Σε αυτό το μενού περιορισμών , επιλέξτε Περιορισμοί για να το ενεργοποιήσετε και μετά εισαγάγετε έναν τετραψήφιο αριθμό για να δημιουργήσετε τον κωδικό PIN (κωδικός πρόσβασης). Επαναφέρετε ξανά αυτούς τους αριθμούς για επιβεβαίωση και στη συνέχεια επιλέξτε OK για να συνεχίσετε.

  5. Μέσα σε αυτό το ίδιο μενού περιορισμών υπάρχουν επιλογές για να προσαρμόσετε την πρόσβαση στις αγορές / ενοικιάσεις, ταινίες / εκπομπές, εφαρμογές, μουσική / podcasts, βαθμολογίες, φιλτράρισμα Siri, παιχνίδια για πολλούς παίκτες και πολλά άλλα.

  6. Μετακινηθείτε στους διάφορους περιορισμούς και ορίστε τις επιθυμητές προτιμήσεις (π.χ. επιτρέψτε / ζητήσετε, περιορίστε, μπλοκάρει, εμφάνιση / απόκρυψη, ναι / όχι, ρητή / καθαρή, ηλικίες / βαθμολογίες).

Ορισμένα κανάλια τρίτων μερών (π.χ. Amazon Video, Netflix, Hulu, YouTube, κλπ.) Που απολαμβάνουν μέσω της Apple TV θα χρειαστούν γονικούς ελέγχους που ορίζονται ξεχωριστά σε κάθε αντίστοιχο λογαριασμό.

04 του 04

Chromecast

Το Chromecast δεν προσφέρει ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους, αφού είναι μόνο ένας προσαρμογέας που μεταδίδει περιεχόμενο από υπολογιστές. Google

Το Chromecast δεν προσφέρει ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους - είναι απλώς ένας προσαρμογέας HDMI που επιτρέπει τη ροή περιεχομένου υπολογιστή απευθείας σε τηλεοράσεις ή δέκτες μέσω ασύρματου δικτύου . Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση / περιορισμοί θα πρέπει να ρυθμιστούν από το λειτουργικό σύστημα, τις ρυθμίσεις λογαριασμού των υπηρεσιών streaming media (π.χ. Amazon Video, Netflix, Hulu, YouTube κ.λπ.) και / ή προγράμματα περιήγησης ιστού. Εδώ είναι πώς να: