Πώς να χρησιμοποιήσετε τους περιορισμούς iTunes για να προστατεύσετε τα παιδιά σας

01 από 03

Ρύθμιση των περιορισμών του iTunes

Ήρωες εικόνες / ψηφιακό όραμα / Getty εικόνες

Το iTunes Store είναι γεμάτο από καταπληκτική μουσική, ταινίες, βιβλία και εφαρμογές. Αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για παιδιά ή έφηβους. Τι πρέπει να κάνει ένας γονέας που θέλει να αφήσει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο από το iTunes, αλλά όχι όλα αυτά;

Χρησιμοποιήστε τους περιορισμούς του iTunes, αυτό συμβαίνει.

Οι περιορισμοί είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα του iTunes που σας επιτρέπει να αποκλείσετε την πρόσβαση από τον υπολογιστή σας σε επιλεγμένο περιεχόμενο του iTunes Store. Για να τις ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα iTunes στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας
  2. Κάντε κλικ στο μενού iTunes (σε Mac) ή στο μενού Επεξεργασία (σε υπολογιστή)
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Περιορισμοί .

Εδώ βρίσκετε τις επιλογές Περιορισμοί. Σε αυτό το παράθυρο, οι επιλογές σας είναι:

Για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας ή για να εγκαταστήσετε λογισμικό. Διαφέρει από τον κωδικό του λογαριασμού σας στο iTunes στις περισσότερες περιπτώσεις. Κάνοντας αυτό κλειδώνει τις ρυθμίσεις. Θα μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εισάγοντας ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να τις ξεκλειδώσετε (πράγμα που σημαίνει επίσης ότι τα παιδιά που γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης θα μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις εάν το επιθυμούν).

02 του 03

Περιορισμοί των περιορισμών του iTunes

πιστωτική εικόνα: Alashi / DigitalVision Vectors / Getty Images

Σαφώς, οι περιορισμοί προσφέρουν μια αρκετά ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διατήρηση του περιεχομένου των ενηλίκων μακριά από τα παιδιά σας.

Υπάρχει όμως ένας σημαντικός περιορισμός: μπορούν να φιλτράρουν μόνο περιεχόμενο από το iTunes Store.

Οποιοδήποτε περιεχόμενο παίζεται σε άλλη εφαρμογή ή μεταφορτωθεί από άλλη πηγή - για παράδειγμα από το Amazon ή το Google Play ή το Audible.com - δεν θα αποκλειστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο πρέπει να αξιολογηθεί και να είναι συμβατό με αυτό το χαρακτηριστικό προκειμένου να λειτουργήσει. Άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν υποστηρίζουν το σύστημα περιορισμών του iTunes.

03 του 03

Χρήση περιορισμών του iTunes σε κοινόχρηστους υπολογιστές

εικόνα copyright Hero Images / Getty Images

Η χρήση των Περιορισμών για να αποκλείσετε το ρητό υλικό είναι πολύ καλή εάν ένας γονέας μπορεί να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή των παιδιών τους. Αλλά αν η οικογένειά σας μοιράζεται έναν υπολογιστή, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Περιορισμοί αποκλείουν το περιεχόμενο με βάση τον υπολογιστή και όχι τον χρήστη. Πρόκειται για μια πρόταση "όλα ή τίποτα".

Ευτυχώς, είναι δυνατό να έχετε πολλές ρυθμίσεις Περιορισμοί σε έναν υπολογιστή. Για να γίνει αυτό, κάθε άτομο που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή πρέπει να έχει δικό του λογαριασμό χρήστη.

Τι είναι οι λογαριασμοί χρηστών;

Ο λογαριασμός χρήστη είναι σαν ένας ξεχωριστός χώρος στον υπολογιστή μόνο για ένα άτομο (στην περίπτωση αυτή, ο λογαριασμός χρήστη και ο λογαριασμός iTunes / Apple ID δεν σχετίζονται). Έχουν το δικό τους όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στον υπολογιστή και να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό και να ορίσετε τις προτιμήσεις που επιθυμούν χωρίς να επηρεάσουν κανέναν άλλον στον υπολογιστή. Επειδή ο υπολογιστής αντιμετωπίζει κάθε λογαριασμό χρήστη ως δικό του ανεξάρτητο χώρο, οι ρυθμίσεις περιορισμού για αυτόν τον λογαριασμό δεν επηρεάζουν άλλους λογαριασμούς.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή επιτρέπει στους γονείς να ορίζουν διαφορετικούς περιορισμούς για διαφορετικά παιδιά. Για παράδειγμα, ένας 17χρονος μπορεί να κατεβάσει και να δει διάφορα είδη περιεχομένου από έναν 9χρονο και οι γονείς πιθανότατα δεν θα θέλουν περιορισμούς στις επιλογές τους (αλλά να θυμάστε ότι οι ρυθμίσεις περιορίζουν μόνο τι μπορεί να προσεγγιστεί από το iTunes , όχι στο υπόλοιπο Internet).

Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμούς χρηστών

Ακολουθούν οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμών χρηστών σε ορισμένα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα:

Συμβουλές για τη χρήση περιορισμών με πολλούς λογαριασμούς

  1. Με τους λογαριασμούς που δημιουργήσατε, ενημερώστε όλους τους συγγενείς της οικογένειας για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι κατανοούν ότι πρέπει να αποσυνδεθούν από το λογαριασμό τους όταν τελειώσουν χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή. Οι γονείς πρέπει να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών τους.
  2. Κάθε παιδί πρέπει επίσης να έχει το δικό του λογαριασμό iTunes. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple για τα παιδιά εδώ.
  3. Για να εφαρμόσετε περιορισμούς περιεχομένου στο iTunes των παιδιών, συνδεθείτε σε κάθε λογαριασμό χρήστη και ρυθμίστε τις παραμέτρους iTunes Restrictions όπως εξηγείται στην προηγούμενη σελίδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προστατεύσει αυτές τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης διαφορετικό από αυτόν που χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε στο λογαριασμό χρήστη.