Πώς να καταγράψετε αναλογικό βίντεο σε υπολογιστές χρησιμοποιώντας μια κάρτα καταγραφής

Αυτό το άρθρο θα εστιάσει στον τρόπο λήψης βίντεο από μια αναλογική πηγή βίντεο σε έναν υπολογιστή με Windows XP χρησιμοποιώντας μια εξωτερική συσκευή καταγραφής βίντεο. Θα σας δείξω πώς, χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο βίντεο ως πηγή, το DVDXPress της ADS Tech ως συσκευή λήψης και το Pinnacle Studio Plus 9 ως το λογισμικό σύλληψης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας θα λειτουργούσε με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό υλικού καταγραφής χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB 2.0, λογισμικό καταγραφής ή αναλογική πηγή (όπως βιντεοκάμερα 8 χιλιοστών, Hi8 ή VHS-C).

Εδώ είναι πώς να καταγράψετε βίντεο

  1. Αρχικά, ρυθμίστε το υλικό λήψης βίντεο συνδέοντας το καλώδιο USB 2.0 στη συσκευή και συνδέοντάς το στη θύρα του υπολογιστή σας. Ενεργοποιήστε τη συσκευή λήψης συνδέοντάς την σε μια πρίζα.
  2. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Η συσκευή καταγραφής πρέπει να αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή.
  3. Συνδέστε την πηγή συνδέοντας τα καλώδια βίντεο και εξόδου της συσκευής προέλευσης στις εισόδους βίντεο και ήχου στη συσκευή λήψης. Για VHS VCR, συνδέστε την έξοδο βίντεο RCA (κίτρινο καλώδιο) και τις έξοδοι ήχου RCA (λευκά και κόκκινα καλώδια) στις εισόδους RCA της συσκευής DVD XPress Capture.
  4. Ξεκινήστε το λογισμικό λήψης βίντεο. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας σας ή μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Προγράμματα> Pinnacle Studio Plus 9 (ή το όνομα του προγράμματος που χρησιμοποιείτε) για να εκτελέσετε το λογισμικό.
  5. Πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του λογισμικού καταγραφής για να του δείξετε ποια μορφή θα κωδικοποιήσει το βίντεο. Εάν σκοπεύετε να εγγράψετε σε CD, θα επιλέξετε MPEG-1, για DVD pick MPEG-2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Μορφή καταγραφής. Αλλάξτε την προεπιλεγμένη ρύθμιση MPEG και την ποιότητα σε υψηλή τιμή (για DVD).
  1. Για να καταγράψετε το βίντεό σας, κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης λήψης και εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου για ένα όνομα αρχείου. Καταχωρίστε ένα όνομα αρχείου και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση λήψης.
  2. Αφού καταγραφεί το βίντεο στο σκληρό σας δίσκο, τότε μπορεί να εισαχθεί σε εφαρμογή λογισμικού επεξεργασίας βίντεο για επεξεργασία ή εγγραφή σε CD ή DVD χρησιμοποιώντας λογισμικό εγγραφής CD / DVD και συσκευή εγγραφής CD / DVD.

Συμβουλές:

  1. Το βίντεο που συλλαμβάνετε θα είναι τόσο καλό όσο και η πηγή από την οποία προήλθε. Εάν οι ταινίες είναι φθαρμένες, τα στιγμιότυπα που έχουν ληφθεί θα το αντανακλούν. Δοκιμάστε και αποθηκεύστε τις παλιές κασέτες σας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.
  2. Πριν από την εγγραφή, "πακετάρετε" τη βιντεοκασέτα σας με γρήγορη προώθηση στο τέλος της κασέτας και στη συνέχεια επανατυλίξτε την αρχή πριν την αναπαραγωγή. Αυτό θα επιτρέψει την ομαλή αναπαραγωγή κατά τη λήψη του βίντεο.
  3. Εάν η συσκευή προέλευσης διαθέτει έξοδο S-Video , βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτή την έξοδο βίντεο αντί για σύνθετη (RCA). Το S-Video προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας από το σύνθετο βίντεο.
  4. Αν θέλετε να τραβήξετε πολλά βίντεο για εγγραφή σε DVD, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα μεγάλο σκληρό δίσκο, ή ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε έναν ξεχωριστό σκληρό δίσκο για την αποθήκευση βίντεο.

Ο, τι χρειάζεσαι: