Αλλάξτε το χρώμα εμφάνισης στο Word

Χρησιμοποιήστε το χρώμα για να προσθέσετε ενδιαφέρον στο έγγραφο του Word

Το Microsoft Word δεν σας επιτρέπει πια να ορίζετε χρώμα φόντου αποκλειστικά για την οθόνη που βλέπετε στην οθόνη, αλλά δεν εκτυπώνεται όταν εξαντλείτε το έγγραφο. Στις πρώτες εκδόσεις του Word, μπορείτε να ορίσετε το φόντο σε μπλε χρώμα και το κείμενο σε λευκό, καθαρά για εμφάνιση, αλλά όταν έφτασε η ώρα για την εκτύπωση του εγγράφου, το κείμενο τυπώθηκε ως συνήθως χωρίς απόχρωση φόντου. Ο συλλογισμός για τη συμπερίληψη αυτής της επιλογής ήταν ότι το λευκό κείμενο σε μπλε φόντο ήταν ευκολότερο στα μάτια ενώ εργάζεστε. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό από το Word 2003. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Word έχουν επιλογές για την αλλαγή των χρωμάτων του φόντου και του κειμένου, αλλά τα χρώματα αυτά εκτυπώνονται ως μέρος του εγγράφου. Πολλά έγγραφα του Word προβάλλονται ψηφιακά και όχι εκτυπωμένα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε ντροπαλοί για την προσθήκη χρώματος. Εδώ είναι μερικές από τις αλλαγές χρωμάτων που μπορείτε να κάνετε στο Word 2013.

Αλλάξτε το χρώμα φόντου ενός εγγράφου του Word

  1. Μεταβείτε στην καρτέλα "Σχεδίαση".
  2. Κάντε κλικ στο "Χρώμα σελίδας" για να εμφανίσετε μια λίστα επιλογών χρώματος που είναι διαθέσιμες ως αποχρώσεις φόντου.
  3. Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε από "Βασικά χρώματα" ή "Χρώματα θέματος".
  4. Για να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα, κάντε κλικ στο "Περισσότερα χρώματα" και επιλέξτε ένα χρώμα.
  5. Για να αφαιρέσετε ένα χρώμα σελίδας, επιλέξτε "Χωρίς χρώμα" από τον πίνακα "Χρώμα σελίδας".

Δεν περιορίζετε τα στερεά χρώματα για το φόντο του εγγράφου. Μπορείτε να προσθέσετε πρότυπο, υφή ή εικόνα ως φόντο. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή "Γεμίστε τα εφέ" και επιλέξτε "Κλίση", "Υφή", "Σχέδιο" ή "Εικόνα". Όταν βρίσκεστε στη σωστή ενότητα, κάντε κλικ στις επιλογές που θέλετε να εφαρμόσετε.

Αλλάξτε το χρώμα κειμένου στο Microsoft Word

Η χρήση πολύχρωμου κειμένου σε ένα έγγραφο είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιστήσετε την προσοχή σε μέρη του εγγράφου. Η Microsoft σας δίνει τα στοιχεία ελέγχου για να αλλάξετε ολόκληρο ή μέρος του κειμένου σε χρώματα διαφορετικά από το μαύρο.

  1. Επιλέξτε το κείμενο με το οποίο θέλετε να εργαστείτε.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" και κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη ένδειξη "Χρώμα γραμματοσειράς" για να εμφανιστεί το μενού "Χρώμα γραμματοσειράς".
  3. Καθώς μετακινείτε το ποντίκι πάνω από τα χρώματα, μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του χρώματος στο κείμενο που έχετε επιλέξει.
  4. Για να δείτε επιπλέον χρώματα, επιλέξτε "Περισσότερα χρώματα" στο κάτω μέρος του μενού για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου "Χρώματα".
  5. Κάντε κλικ στο χρώμα που θέλετε να εφαρμόσετε στο επιλεγμένο κείμενο.

Επισημάνετε το κείμενο σε χρώμα

Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε έμφαση σε σημαντικές πληροφορίες στο έγγραφό σας είναι να το επισημάνετε . Σκεφτείτε τις ημέρες των κίτρινων δεικτών και των βιβλίων και θα πάρετε την ιδέα.

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να επισημάνετε.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" και κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη ένδειξη "Ένδειξη χρώματος κειμένου" για να εμφανιστεί το μενού "Ένδειξη χρωμάτων".
  3. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε χρώμα στο μενού για να εφαρμόσετε την επίδραση επισημάνσεων στο επιλεγμένο κείμενο.
  4. Κάντε κλικ στο "Χωρίς χρώμα" για να αφαιρέσετε την επισήμανση.

Εάν έχετε πολλά κείμενα για να επισημάνετε, είναι πιο γρήγορο να αλλάξετε τον κέρσορα σε ένα επισήμανσης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Υπόδειξη κειμένου κειμένου" στο μενού "Ένδειξη χρώματος" για να αλλάξετε τον κέρσορα σε ένα επισήμανσης. Στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο καθώς σύρετε πάνω από τις γραμμές του κειμένου που θέλετε να επισημάνετε.

Εφαρμόστε ένα θέμα βασικού χρώματος

Το Microsoft Word συνοδεύεται από πολλά τυπικά θέματα χρωμάτων που μπορείτε να επιλέξετε για το έγγραφό σας. Για να τα δείτε, μεταβείτε στην καρτέλα "Σχεδίαση" στο Word και επιλέξτε "Χρώματα". Η παλέτα χρωμάτων στην επάνω αριστερή γωνία δείχνει το θέμα χρώματος που χρησιμοποιείται, αλλά μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε από τις επιλογές που εμφανίζονται στο παράθυρο για το έγγραφό σας.

Εφαρμογή ενός Προσαρμοσμένου Χρώματος Θέμα

Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα χρώματος, κάντε κλικ στην επιλογή "Προσαρμογή χρωμάτων" στο κάτω μέρος του παραθύρου Standard Color. Μπορεί να ψάχνετε συναρπαστικά ζεστά χρώματα, φιλικά ουδέτερα ή ήρεμα δροσερά χρώματα. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα σε οποιοδήποτε από τα χρώματα στο τρέχον θέμα για να εμφανιστεί μια παλέτα χρωμάτων θεμάτων όπου μπορείτε να επιλέξετε και να αλλάξετε χρώματα για να προσαρμόσετε το θέμα σας. Για να αποθηκεύσετε το προσαρμοσμένο θέμα του χρώματος, πληκτρολογήστε ένα αληθές όνομα στο πεδίο "Όνομα" και κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση".