Πάρτε τον έλεγχο του φόντου σελίδας σε έγγραφα MS Office

Χρώμα σελίδας, Εικόνες φόντου, υδατογραφήματα και σύνορα

Ψάχνετε για τρόπους για τον έλεγχο του φόντου της σελίδας, είτε στην οθόνη είτε όταν εκτυπωθεί; Έχετε πολλές επιλογές ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεστε.

Γενικά, μόλις δημιουργήσετε ένα αρχείο του Microsoft Office, θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το χρώμα ή το φόντο της σελίδας στο ελάχιστο, αλλά τα περισσότερα προγράμματα σας επιτρέπουν επίσης να αλλάξετε τα υδατογραφήματα σελίδας, τα περιγράμματα σελίδας και πολλά άλλα.

Με την προσαρμογή ορισμένων από αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση του αρχείου σας, προσφέροντας αντίκτυπο στο μήνυμά σας. Σκεφτείτε αυτά τα εργαλεία ως έναν τρόπο να γυαλίσετε αυτό που προσπαθείτε να ολοκληρώσετε, να συλλάβετε ή να μεταφέρετε στον αναγνώστη, ακόμα κι αν αυτός ο αναγνώστης είναι ο ίδιος!

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα στο Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher κ.λπ.) και ξεκινήστε ένα νέο έγγραφο ή ανοίξτε ένα υπάρχον έγγραφο ( Αρχείο ή Κουμπί γραφείου και , στη συνέχεια, νέο ).
  2. Επιλέξτε Σχεδίαση ή Διάταξη σελίδας , ανάλογα με το πρόγραμμα και την έκδοση, για να βρείτε εργαλεία φόντου σελίδας όπως το Χρώμα σελίδας. Εάν δεν βλέπετε μία από αυτές τις επιλογές, δοκιμάστε να κάνετε δεξί κλικ στην περιοχή στην οποία θέλετε να προσθέσετε τη μορφοποίηση. Πολλές εκδόσεις του Office προσφέρουν ένα μενού με βάση τα συμφραζόμενα, που σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει μια λίστα από συνιστώμενα εργαλεία που πολλοί χρήστες εφαρμόζουν σε αυτή την περιοχή της διεπαφής ή του αρχείου.
  3. Σε πολλά προγράμματα του Office, οποιαδήποτε εικόνα έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας μπορεί επίσης να γίνει φόντο φόντου. Επιλέξτε Χρώμα σελίδας - Γεμίστε εφέ - Εικόνα . Σημειώστε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η χρήση ενός φόντου εικόνας είναι η καλύτερη επιλογή σας όσον αφορά την αναγνωσιμότητα. Προσπαθήστε να επιλέξετε φόντα ή εφέ που προσθέτουν στο γενικό μήνυμα αντί να αποσπούν την προσοχή από αυτό ή να δυσκολεύεστε να διαβάσετε τις λέξεις!
  4. Ένα υδατογράφημα είναι ένα ελαφρύ κείμενο ή εικόνα τοποθετημένο σε μια σελίδα κάτω από άλλα στοιχεία του εγγράφου. Θα παρατηρήσετε προκατασκευασμένα αντικείμενα κάτω από το κουμπί εργαλείου Watermark , όπως το 'Confidential', αλλά μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε αυτό το κείμενο. Ορισμένα προγράμματα δεν προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, αλλά μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια εικόνα μεγέθους μιας σελίδας και να την προσθέσετε ως φόντο.
  1. Τα όρια σελίδας ισχύουν για ολόκληρο το έγγραφο, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε ποιες πλευρές (πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά) είναι ενεργοποιημένες. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα σχέδια και πλάτη των ορίων, καθώς και την απόσταση από το κείμενο.
  2. Για πρόσθετα εργαλεία που σχετίζονται με τη διάταξη εγγράφων, μπορεί να είναι καλή ιδέα να σαρώσετε ορισμένες καρτέλες μενού για ακόμα περισσότερες επιλογές. Προτείνω να ψάξετε μέσα από τα μενού Page Layout (Σχεδιασμός σελίδας) ή Design (Design) ειδικά. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να παίζετε με Θέματα κάτω από την καρτέλα Σχεδίαση κ.ο.κ.

Εάν αναζητάτε να αλλάξετε την εμπειρία προβολής εγγράφων στην οθόνη μόνο, αντί να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του αρχείου κατά την εκτύπωση, ίσως να σας ενδιαφέρουν και αυτές οι 15 προβολές ή πίνακες που μπορεί να μην χρησιμοποιείτε ακόμα .

Ή, μεταβείτε σε μερικές σχετικές συμβουλές και κόλπα για το σχεδιασμό εγγράφων: