Δεν υπάρχουν δικαιολογίες: 7 δωρεάν εφαρμογές Backup Mac

Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για μη διατήρηση των τρέχοντων αντιγράφων ασφαλείας

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας υποχρεώσεων των χρηστών του Mac (και στους χρήστες των Windows). Αν δεν έχετε ρυθμίσει ακόμα μια ρουτίνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, αυτή η λίστα δωρεάν εφαρμογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Mac θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Μην καθυστερείτε. αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Μια λέξη για την ελεύθερη? ορισμένες από τις επιλεγμένες εφαρμογές είναι πράγματι δωρεάν, όπως το Apple Time Machine, το οποίο περιλαμβάνεται σε κάθε αντίγραφο του OS X. Και δεδομένου ότι το OS X είναι δωρεάν από το OS X Lion, το Time Machine υπολογίζεται ως δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι άλλοι είναι ένα δωρεάν / πληρωμένο σύνθετο υλικό. Θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα ως εφεδρική εφαρμογή, αλλά η πληρωμένη έκδοση έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που συνήθως αξίζουν την τιμή.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την περίοδο μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συνιστώ ιδιαίτερα να δοκιμάσετε μία από αυτές τις εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Mac. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι, αν συμβεί κάτι στο σύστημα αποθήκευσης του Mac σας, μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα τυχόν χαμένα δεδομένα και να επιστρέψετε στην εργασία.

Μηχανή του χρόνου

Το Time Machine, το οποίο περιλαμβάνεται στο OS X 10.5 (Leopard) και αργότερα, είναι το εφεδρικό app της επιλογής για πολλούς χρήστες Mac. Και γιατί όχι; είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε εύκολα. Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε. Μόλις το εγκαταστήσετε, μπορείτε να πάτε για την καθημερινή επιχείρησή σας χωρίς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μια δεύτερη σκέψη? Το Time Machine θα φροντίσει αυτόματα τα πάντα για εσάς. Το Time Machine συνεργάζεται επίσης με τον βοηθό μεταναστεύσεως του OS X, καθιστώντας την αποτελεσματική επιλογή για τη μετακίνηση δεδομένων σε νέο Mac καθώς και για την εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας.

Ενώ προσφέρει πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά, το Time Machine δεν είναι τέλειο. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Time Machine ως τον πυρήνα της στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να βασίζεστε σε άλλες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για πρόσθετες δυνατότητες, όπως η δημιουργία κλωνοποίησης ή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από απομακρυσμένα / σύννεφα.

Ιστοσελίδα Time Machine

Ρύθμιση του μηχανήματος ώρας Περισσότερα »

Σουπερ ντουπερ

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το SuperDuper είναι μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υποστηρίζει τις παραδοσιακές πλήρεις και επαυξητικές προσεγγίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που πολλοί από εμάς συνηθίζουν, αλλά είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσει κλώνοι εκκίνησης μιας μονάδας εκκίνησης. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που στερείται το Time Machine και το οποίο SuperDuper εκτελεί αρκετά καλά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του SuperDuper (δημιουργία κλώνων και αντιγράφων ασφαλείας) είναι δωρεάν. Η πληρωμένη έκδοση του SuperDuper περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα να ρυθμίσετε προγράμματα για να αυτοματοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας ή τις δημιουργίες κλώνων. Οι έξυπνες ενημερώσεις, οι οποίες είναι διαδοχικές εκδόσεις ενός κλώνου και μειώνουν σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την ενημέρωση ενός υπάρχοντος κλώνου. και τα σενάρια χρηστών, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ρουτίνες και χρονοδιαγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

SuperDuper ιστοσελίδα

Time Machine και SuperDuper Make for Easy Backups Περισσότερα »

Carbon Copy Cloner

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Carbon Copy Cloner είναι ο παππούς του λογισμικού κλωνοποίησης Mac. Είναι από καιρό ένα από τα αγαπημένα της κοινότητας των Mac και είναι ένα must-have app που κερδίζει μια θέση στη λίστα των εφαρμογών που εγκαθιστώ πάντα στους Macs μου .

Το Carbon Copy Cloner χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία κλώνων εκκίνησης, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει πλήρη και επαυξητικά αντίγραφα ασφαλείας, να προγραμματίσει εργασίες και να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε κάθε κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου το οποίο μπορεί να τοποθετήσει το Mac στη επιφάνεια εργασίας του.

Ιστοσελίδα Carbon Copy Cloner Περισσότερα »

Λήψη αντιγράφων ασφαλείας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Get Backup από το λογισμικό BeLight είναι διαθέσιμο σε δωρεάν και πληρωμένες (pro) εκδόσεις. Η έκδοση Pro έχει κάποιες ωραίες βελτιώσεις που αξίζουν το μικρό πρόσθετο τέλος, αλλά η δωρεάν έκδοση έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν πολλοί χρήστες Mac. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πλήρους και έκδοσης, εξαιρέσεων αρχείων και φακέλων, συγχρονισμού αρχείων και φακέλων και δημιουργίας κλώνων εκκίνησης μιας μονάδας εκκίνησης.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Η εφαρμογή Get Backup είναι διαθέσιμη τόσο από το Mac App Store όσο και από τον ιστότοπο του λογισμικού BeLight Software . Η έκδοση του Mac App Store του Get Backup δεν περιλαμβάνει τις δυνατότητες κλωνοποίησης επειδή η Apple δεν επιτρέπει σε εφαρμογές που απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή να πωλούνται μέσω του Mac App Store. Περισσότερο "

Mac Backup Guru

Ευγενική προσφορά του MacDaddy

Το Mac Backup Guru είναι μια άλλη εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που ειδικεύεται στην κλωνοποίηση, δηλαδή δημιουργεί ένα ακριβές αντίγραφο μιας επιλεγμένης μονάδας δίσκου. Είναι ακριβές ότι αν η μονάδα στόχου είναι αυτή που χρησιμοποιείτε ως μονάδα εκκίνησης, ο κλώνος που θα προκύψει θα είναι επίσης εκκινήσιμος.

Φυσικά, στην σημερινή εφεδρική αγορά, η κλωνοποίηση μιας μονάδας δίσκου δεν είναι κάτι καινούργιο και τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα κοινής ωφέλειας μπορούν να εκτελέσουν αυτήν την υπηρεσία. Ο Mac Backup Guru έχει μερικά επιπλέον κόλπα που μπορεί να εκτελέσει. Εκτός από την κλωνοποίηση μιας μονάδας δίσκου, ο Mac Backup Guru μπορεί να συγχρονίσει οποιονδήποτε επιλεγμένο φάκελο και να δημιουργήσει αυξητικούς κλώνους, ο οποίος μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη διατήρηση ενός ρεύματος κλώνου αντιγράφων ασφαλείας.

Έχει επίσης ένα πλήρες σύστημα προγραμματισμού ώστε να μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας. Περισσότερο "

CrashPlan

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το CrashPlan είναι κατά κύριο λόγο μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός του χώρου που χρησιμοποιεί το cloud για αποθήκευση , ωστόσο υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του CrashPlan που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας τοπικό σύννεφο, να το πω έτσι.

Μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε υπολογιστή Mac, Windows ή Linux στο δίκτυό σας ως προορισμό. Το CrashPlan θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον υπολογιστή ως συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για όλους τους άλλους υπολογιστές σας. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε απομακρυσμένους υπολογιστές που δεν είναι το τοπικό σας δίκτυο, όπως λένε ο υπολογιστής ενός καλού φίλου που ζει δίπλα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εκτός χώρου χωρίς να εμπιστευτείτε τα δεδομένα σας στο σύννεφο.

Η δωρεάν έκδοση του CrashPlan υποστηρίζει πλήρεις και επαυξητικές αντιγραφές, κρυπτογράφηση αρχείων (μια καλή ιδέα αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν υπολογιστή που δεν ελέγχετε), εκτελώντας αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σε καθημερινό πρόγραμμα και τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας οποιουδήποτε εξωτερικού οι μονάδες δίσκου που είναι προσαρτημένες στο Mac σας. Περισσότερο "

Οδηγώ

Ευγενική προσφορά της IDrive, Inc.

Το IDrive είναι μια άλλη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων που βασίζεται στο διαδίκτυο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Mac σας. Εκτός από το δικό σας Mac IDrive, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας καθώς και στις κινητές συσκευές σας.

Το IDrive προσφέρει ένα δωρεάν βασικό επίπεδο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας έως 5 GB δεδομένων από οποιαδήποτε συσκευή. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο εφεδρείας μπορείτε να επιλέξετε το προσωπικό σχέδιο 1 TB που κατά το χρόνο της γραφής ήταν $ 52.00 το χρόνο.

Το iDrive προσφέρει λίγο περισσότερο από την βασική υπηρεσία backup, σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία μεταξύ συσκευών και τα αρχεία μπορούν να επισημαίνονται για κοινή χρήση, χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή IDrive. Περισσότερο "