Τι είναι η αποθήκευση του Cloud;

Αποκτήστε πρόσβαση στα δεδομένα σας από οπουδήποτε με τη χρήση του cloud storage

Η αποθήκευση σύννεφων είναι ένας όρος που αναφέρεται στον online χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Εκτός από τη διατήρηση ενός αντιγράφου ασφαλείας των αρχείων σας σε συσκευές φυσικής αποθήκευσης, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ή μονάδες flash USB , η αποθήκευση cloud παρέχει έναν ασφαλή τρόπο απομακρυσμένης αποθήκευσης των σημαντικών δεδομένων σας. Οι λύσεις ηλεκτρονικής αποθήκευσης παρέχονται συνήθως χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο δίκτυο εικονικών διακομιστών που διαθέτουν εργαλεία διαχείρισης αρχείων και οργάνωση του εικονικού χώρου αποθήκευσης.

Πώς λειτουργεί το Cloud Storage

Ο πιο απλός τύπος αποθήκευσης νέφους συμβαίνει όταν οι χρήστες μεταφέρουν αρχεία και φακέλους στους υπολογιστές ή τις κινητές συσκευές τους σε ένα διακομιστή διαδικτύου. Τα μεταφορτωμένα αρχεία χρησιμεύουν ως αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που τα αρχικά αρχεία καταστραφούν ή χαθούν. Η χρήση ενός διακομιστή σύννεφο επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει αρχεία σε άλλες συσκευές, όταν χρειάζεται. Τα αρχεία συνήθως προστατεύονται με κρυπτογράφηση και έχουν πρόσβαση από τον χρήστη με τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης. Τα αρχεία είναι πάντα διαθέσιμα στο χρήστη, εφόσον ο χρήστης έχει σύνδεση στο Internet για να τα δει ή να τα ανακτήσει.

Παραδείγματα προσωπικών επιλογών αποθήκευσης Cloud

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί πάροχοι αποθήκευσης cloud, μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα περιλαμβάνουν:

Ζητήματα κατά την επιλογή ενός παροχέα αποθήκευσης σύννεφων

Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί πάροχοι αποθήκευσης cloud εκεί έξω που θα ήθελαν την επιχείρησή σας, μπορεί να προκαλεί σύγχυση όταν αρχίζετε να ψάχνετε για μία. Κοιτάξτε διάφορους παράγοντες για κάθε υπηρεσία που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε: