Όλα όσα χρειάζεστε για τη δημιουργία ασύρματου δικτύου

Η καρδιά των περισσότερων ασύρματων δικτύων είναι ο ασύρματος δρομολογητής

Τα βασικά στοιχεία υλικού ενός ασύρματου δικτύου υπολογιστών περιλαμβάνουν προσαρμογείς, δρομολογητές και σημεία πρόσβασης, κεραίες και επαναλήπτες.

Προσαρμογείς ασύρματου δικτύου

Οι προσαρμογείς ασύρματου δικτύου (επίσης γνωστοί ως ασύρματες κάρτες δικτύου ή κάρτες ασύρματου δικτύου) απαιτούνται για κάθε συσκευή σε ασύρματο δίκτυο. Όλοι οι νεότεροι φορητοί υπολογιστές, tablet και smartphones ενσωματώνουν ασύρματες δυνατότητες ως ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των συστημάτων τους. Για τους παλαιότερους φορητούς υπολογιστές πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστοί προσαρμογείς πρόσθετων στοιχείων. Αυτά είναι διαθέσιμα είτε σε πιστωτικές κάρτες PCMCIA είτε σε μορφές USB . Εκτός αν χρησιμοποιείτε παλιό υλικό, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για προσαρμογείς δικτύου.

Για να αυξήσετε την απόδοση των συνδέσεων δικτύου , να φιλοξενήσετε περισσότερους υπολογιστές και συσκευές και να αυξήσετε την εμβέλεια του δικτύου, χρειάζονται άλλοι τύποι υλικού.

Ασύρματο δρομολογητές και σημεία πρόσβασης

Οι ασύρματες δρομολογητές είναι η καρδιά του ασύρματου δικτύου. Λειτουργούν συγκρίσιμα με τους παραδοσιακούς δρομολογητές για ενσύρματα δίκτυα Ethernet . Χρειάζεστε έναν ασύρματο δρομολογητή κατά την κατασκευή ενός ασύρματου δικτύου στο σπίτι ή στο γραφείο. Το τρέχον πρότυπο για τους ασύρματους δρομολογητές είναι το 802.11ac, το οποίο παρέχει ομαλή ροή βίντεο και ευχάριστο online gaming. Οι παλαιότεροι δρομολογητές είναι πιο αργές, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν, έτσι ώστε η επιλογή του δρομολογητή μπορεί να γίνει με τις απαιτήσεις που σχεδιάζετε να βάλετε σε αυτό. Ωστόσο, ένας δρομολογητής εναλλασσόμενου ρεύματος είναι δεκάδες φορές πιο γρήγορος από την έκδοση 802.11n που προηγήθηκε. Ο δρομολογητής εναλλασσόμενου ρεύματος χειρίζεται επίσης πολλές συσκευές καλύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα δρομολογητών. Πολλά σπίτια διαθέτουν υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις, κουτιά streaming και έξυπνες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούν όλες ασύρματη σύνδεση με το δρομολογητή. Ο ασύρματος δρομολογητής συνδέεται συνήθως απευθείας με το μόντεμ που παρέχει ο παροχέας υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας μέσω διαδικτύου και όλα τα άλλα μέσα στο σπίτι συνδέονται ασύρματα με το δρομολογητή.

Παρόμοια με τους δρομολογητές, τα σημεία πρόσβασης επιτρέπουν στα ασύρματα δίκτυα να ενταχθούν σε ένα υπάρχον ενσύρματο δίκτυο. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε ένα γραφείο ή ένα σπίτι που έχει ήδη εγκατεστημένους συνδεδεμένους δρομολογητές και εξοπλισμό. Στην οικιακή δικτύωση, ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης ή δρομολογητής διαθέτει επαρκές εύρος για να καλύψει τα περισσότερα κτίρια κατοικιών. Οι επιχειρήσεις σε κτίρια γραφείων συχνά πρέπει να αναπτύξουν πολλαπλά σημεία πρόσβασης ή / και δρομολογητές.

Ασύρματες κεραίες

Τα σημεία πρόσβασης και οι δρομολογητές μπορούν να χρησιμοποιούν ασύρματη κεραία Wi-Fi για να αυξήσουν σημαντικά την εμβέλεια επικοινωνίας του ασύρματου ραδιοφωνικού σήματος. Αυτές οι κεραίες είναι ενσωματωμένες στους περισσότερους δρομολογητές, αλλά είναι προαιρετικές και αποσπώμενες σε κάποιο παλαιότερο εξοπλισμό. Είναι δυνατή η τοποθέτηση επιπρόσθετων κεραιών σε ασύρματους πελάτες για την αύξηση της εμβέλειας των ασύρματων προσαρμογέων. Οι πρόσθετες κεραίες συνήθως δεν απαιτούνται για τα τυπικά ασύρματα δίκτυα στο σπίτι, αν και είναι κοινή πρακτική για τους wardrivers να τα χρησιμοποιούν. Το Wardriving είναι η πρακτική της σκόπιμης αναζήτησης μιας τοπικής περιοχής που αναζητά διαθέσιμα σήματα ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Αναμεταδότες ασύρματου δικτύου

Ένας ασύρματος επαναλήπτης συνδέεται σε δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης για να επεκτείνει την εμβέλεια του δικτύου. Συχνά ονομάζεται ενισχυτής σήματος ή διαστολέας εμβέλειας, ένας αναμεταδότης χρησιμεύει ως αμφίδρομος σταθμός αναμετάδοσης για ασύρματα ραδιοσήματα, για να επιτρέψει σε εξοπλισμό διαφορετικά να μην μπορεί να δεχθεί ένα ασύρματο σήμα δικτύου για να συμμετάσχει. Τα ασύρματα αναμεταδότες χρησιμοποιούνται σε μεγάλα σπίτια όταν ένα ή περισσότερα δωμάτια δεν λαμβάνουν ισχυρό σήμα Wi-Fi, συνήθως λόγω της απόστασης τους από τον ασύρματο δρομολογητή.