Σχέδιο σχεδιασμού AutoCAD

Τι είναι αυτό?

Υπήρξε μια εποχή που τα συστήματα CAD λειτουργούσαν με αυστηρά διανυσματικά (γραμμικά) αντικείμενα . Σχεδιάσατε το περίγραμμα των αντικειμένων που σχεδιάζετε, προσθέσατε κάποιο κείμενο και τελειώσατε. Καθώς προχώρησαν τα συστήματα, η εργασία γραμμής έγινε πιο περίπλοκη, τελικά ενσωματώνοντας ακόμη και στερεά μοντέλα 3D, αλλά στο τέλος της ημέρας, ήταν απλώς γραμμές φορέα. Δυστυχώς, οι σύγχρονες πρακτικές σχεδίασης δεν επιτρέπουν πλέον την απλή σχεδίαση γραμμών. Πρέπει να είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε όλους τους τύπους εικόνων ράστερ στα σχέδια μας. Είτε είναι τόσο απλή όσο μια σαρωμένη λεπτομέρεια από έναν κατάλογο ή τόσο σύνθετη όσο και η αερογνική φωτογραμμετρία υψηλής ανάλυσης, ο σύγχρονος σχεδιασμός CAD πρέπει να ενσωματώνει εικόνες απευθείας στο σχέδιο και να το κάνει με εξαιρετικές λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα πακέτα CAD δεν κάνουν μεγάλη δουλειά αυτού του δικαιώματος από το κουτί. Πρόκειται για προγράμματα που βασίζονται σε φορέα και ενώ πολλά (όπως το AutoCAD) έχουν ενσωματωμένα εργαλεία για την εισαγωγή και την εκτέλεση βασικών λειτουργιών επεξεργασίας εικόνας, είναι πολύ περιορισμένες. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει αποκλειστικά στην εισαγωγή, το χειρισμό και την επεξεργασία εικόνων ράστερ για χρήση στα σχέδια CAD. Αυτό είναι όπου έρχεται το Raster Design από την Autodesk. Το AutoCAD Raster Design μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο πακέτο ή ως plug-in σε οποιοδήποτε προϊόν κάθετου AutoCAD όπως Civil 3D ή AutoCAD Architecture. Έχει ισχυρά εργαλεία για το μέγεθος, τον καθαρισμό και τον προσανατολισμό των εικόνων ράστερ έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στο σχέδιό σας και να σχεδιάσουν καθαρά για παρουσίαση.

Τι κάνει?

Για αρχάριους, το Raster Design σας επιτρέπει να εισάγετε εικόνες από οπουδήποτε στο δίκτυό σας απευθείας σε οποιοδήποτε σχέδιο. Θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε και να κλιμακώσετε την εικόνα όπως απαιτείται ή έχει οδηγούς για να σας βοηθήσει να εισαγάγετε την εικόνα σε συγκεκριμένες θέσεις και μέγεθος συντεταγμένων. Το Raster Design συνεργάζεται στενά με προγράμματα όπως ο Χάρτης 3D για την εισαγωγή εικόνων κεραίας και GIS σε γεωγραφικά αναφερόμενες τοποθεσίες μέσω ενός απλού πλαισίου διαλόγου.

Το Raster διαθέτει επίσης πραγματικά εξαιρετικά εργαλεία για την επεξεργασία και τον καθαρισμό των εικόνων ράστερ σας. Εργαλεία όπως deskew, despeckle και invert επιτρέπουν σε σας για να πάρει τις κακές σαρώσεις και να κάνουν την αναγνώσιμη όταν σχεδιάζουν. Το Raster Design διαθέτει επίσης εργαλεία για την περικοπή εικόνας και τη μάσκα για τη μείωση των μεγεθών αρχείων καθώς και βοηθητικών προγραμμάτων για τη μετατροπή των εικόνων σας μεταξύ ασπρόμαυρου, γκρι και χρώματος για την καλύτερη απόδοση παρουσίασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Raster Design για να σας βοηθήσουμε να κάνετε κλίμακα, να περιστρέψετε και να ταιριάξετε σημεία στις εικόνες σας με τα σχεδιαζόμενα στοιχεία του σχεδίου σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα κτίριο που έχει σχεδιαστεί σε CAD και θέλετε να εισαγάγετε μια αεροφωτογραφία με το ίδιο μέγεθος και θέση, μπορείτε να διαλέξετε τις γωνίες του κτιρίου στην εικόνα σας και να τις χαρτογραφήσετε στις γωνίες του κτιρίου που σχεδιάσατε και τις κινήσεις Raster, μεγέθους και προσανατολίζει την εικόνα να ταιριάζει.

Το Raster Design περιλαμβάνει εργαλεία για τον άμεσο χειρισμό των αρχείων εικόνας. Μπορείτε να διαγράψετε κείμενο και γραμμές απευθείας από την εικόνα, ακόμη και να επιλέξετε περιοχές εντός της εικόνας και να τις μετακινήσετε. Φανταστείτε μια σάρωση ενός φορολογικού χάρτη που πρέπει να βάλετε κάποιο κείμενο στην κορυφή, αλλά υπάρχει πολύ και μπλοκ προσχέδιο δεξιά εκεί που θέλετε να πληκτρολογήσετε τη νέα σας σημείωση. Με το Raster Design, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μια περιοχή γύρω από το σημείωμα και να την μετακινήσετε σε μια άλλη θέση και να την ενσωματώσετε ξανά στην εικόνα, αφήνοντάς σας ένα καθαρό σημείο για να τοποθετήσετε τη σημείωσή σας. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τυχόν γραμμές διανύσματος που σχεδιάσατε στην κορυφή της εικόνας για να γίνει μέρος των εικόνων raster. Με άλλα λόγια, εάν χρησιμοποιήσετε το AutoCAD για να σχεδιάσετε μια εκκολαφθείσα περιοχή στην κορυφή της εικόνας σας, το Raster Design θα το μετατρέψει ώστε να είναι μέρος αυτής της εικόνας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την μετακίνηση ή την επεξεργασία του κατά λάθος.

Αυτό το πρόγραμμα περιέχει ακόμα ένα σύνολο εργαλείων διάνυσμα για την αυτόματη μετατροπή γραμμών ράστερ σε γραμμές φορέα. Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο εάν έχετε σαρωμένες εικόνες παλαιότερου σχεδίου και δεν έχετε πρόσβαση στο αρχικό αρχείο CAD. Μπορείτε να επιλέξετε μια γραμμή στην εικόνα και τα ίχνη Raster πάνω από αυτήν με μια διανυσματική γραμμή, πολυγραμμή ή 3D πολυγραμμή και να διαγράψετε τα δεδομένα raster από κάτω, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τι μπορεί να επανασχεδιάζεται πιο εύκολα. Περιέχει ακόμη και οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, ώστε να μπορεί να μετατρέπει κείμενο μέσα στην εικόνα σας απευθείας σε επεξεργάσιμες οντότητες κειμένου του AutoCAD. Τα εργαλεία διάνυσμα είναι μεγάλη, αλλά χρειάζονται λίγο κατάρτιση ή, τουλάχιστον, λίγες ώρες παίζουν γύρω για να κατανοήσουν πλήρως πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Μην τα χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά σε ένα έργο με αυστηρή προθεσμία.

Πόσο κοστίζει?

Το Raster Design πωλεί για $ 2.095,00 για ένα αυτόνομο κάθισμα, με ετήσια συνδρομή που τρέχει επιπλέον $ 300.00 περίπου. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να λάβετε δικτυακές άδειες που κοστίζουν λίγο περισσότερο (επικοινωνήστε με τον μεταπωλητή σας για ένα απόσπασμα) επειδή, ενώ το Raster Design μπορεί να μην είναι ένα εργαλείο που θα χρειαστείτε σε τακτική βάση, είναι ένα εργαλείο που όλοι οι χρήστες σας χρειάζονται περιοδικά και μια συγκεντρωτική δομή άδειας δικτύου σας επιτρέπει να διατηρείτε λιγότερες άδειες που μπορούν να μοιραστούν σε όλους τους χρήστες. Διατηρώ αρκετές άδειες σχεδίασης Raster Design (συγκεντρωμένες) ισοδύναμες με το είκοσι τοις εκατό των συνολικών αδειών μου AutoCAD. Αυτό μου δίνει περισσότερες από αρκετές άδειες για πολλαπλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτό ταυτόχρονα χωρίς το κόστος κατοχής άδειας για όλους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Raster Design σε όλους τους υπολογιστές σας χωρίς ανησυχίες και θα αντλήσει άδεια μόνο όταν είναι ενεργά σε χρήση.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Θα απαντήσω απλά αυτό: ο καθένας. Σε αυτή την εποχή, όλες οι βιομηχανίες κάνουν τακτική χρήση των εικόνων στα σχέδιά τους. Είτε είστε αρχιτεκτονική επιχείρηση που χρησιμοποιεί κομμένα φύλλα κατασκευαστών είτε μια εταιρεία υποδομής που χρησιμοποιεί εικόνες του κ. Sid για προγραμματισμό τοποθεσίας, χρειάζεστε ένα πακέτο όπως το Raster Design για να χειριστείτε όλες τις μυριάδες εικόνες που θα χρειαστεί να εργαστείτε. Το AutoCAD Raster Design θα γίνει γρήγορα ένα από τα αγαπημένα σας εργαλεία σχεδίασης και θα αναρωτηθείτε πώς επιβιώσατε για τόσο πολύ καιρό χωρίς αυτό.