Τι σημαίνει αναδιάταξη;

Επεξήγηση του τι σημαίνει να ξανακάνετε κάτι σε έναν υπολογιστή

Για να επαναφέρετε κάτι απλά σημαίνει να αποσυνδέσετε ή να την αφαιρέσετε και στη συνέχεια να την συνδέσετε ξανά ή να την εγκαταστήσετε ξανά. Η επαναρύθμιση ενός εξαρτήματος του υπολογιστή συχνά επιλύει προβλήματα που προκαλούνται από χαλαρές συνδέσεις.

Είναι ένα κοινό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επανατοποθέτηση περιφερειακών καρτών , καλωδίων τροφοδοσίας και διασύνδεσης, μονάδων μνήμης και άλλων συσκευών που συνδέονται σε έναν υπολογιστή.

Σημείωση: Αν και μοιάζουν παρόμοια, οι λέξεις "reseat" και "reset" δεν σχετίζονται. Η επαναφορά αφορά σε ένα κομμάτι υλικού , ενώ η επαναφορά επαναφέρει κάτι πίσω σε προηγούμενη κατάσταση, όπως όταν πρόκειται για ελαττωματικό λογισμικό ή ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης .

Πώς να γνωρίζετε πότε χρειάζεται κάτι ξανά

Το πιο εμφανές σημάδι ότι πρέπει να επανατοποθετήσετε κάτι είναι αν εμφανιστεί ένα πρόβλημα αμέσως μετά τη μετακίνηση του υπολογιστή σας, να το χτυπήσετε ή να κάνετε κάποια άλλη φυσική ενέργεια με αυτό.

Για παράδειγμα, αν έχετε μετακινήσει τον υπολογιστή σας από ένα δωμάτιο σε άλλο και, στη συνέχεια, η οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα , ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι κάτι σχετικό με την κάρτα γραφικών , το καλώδιο βίντεο ή την οθόνη έχει αποσυνδεθεί κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Η ίδια ιδέα ισχύει και για άλλα μέρη του υπολογιστή σας. Εάν το χτύπημα στο φορητό σας υπολογιστή και η μονάδα δίσκου flash σταματήσει να λειτουργεί, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων στη μονάδα δίσκου flash. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να αποσυνδέσετε τη μονάδα flash και στη συνέχεια να την συνδέσετε ξανά για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Πραγματικά, το ίδιο ισχύει και για κάθε κομμάτι της τεχνολογίας που έχετε. Εάν μετακινήσετε την τηλεόρασή σας από ένα ράφι σε άλλο και κάτι δεν λειτουργεί, επανατοποθετήστε όλα τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα σε αυτό.

Μια άλλη φορά που μπορεί να χρειαστεί να επανατοποθετήσετε κάτι είναι σωστό μετά την τοποθέτησή του! Αυτό μπορεί να φανεί απίθανο και περιττό, αλλά εάν το σκεφτείτε, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι εάν εγκαταστήσατε κάτι αλλά δεν λειτουργεί αργότερα, το πρόβλημα έγκειται στην ίδια την διαδικασία εγκατάστασης (δηλαδή, το υλικό πιθανότατα δεν είναι υπεύθυνο, ειδικά αν είναι καινούργιο).

Ας υποθέσουμε ότι εγκαθιστάτε ένα νέο σκληρό δίσκο και ο υπολογιστής σας δεν το αναγνωρίζει 15 λεπτά αργότερα όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή. Πριν επιστρέψετε αμέσως στον σκληρό δίσκο, θεωρήστε ότι είναι πολύ πιο πιθανό να μην είναι συνδεδεμένο σε όλο το δρόμο από ότι ένας ολοκαίνουργιος σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί απλά.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε κατά νου όταν εγκαθιστάτε ή αντικαθιστάτε υλικό, ειδικά στο εσωτερικό της συσκευής, είναι ότι μπορεί να είναι εύκολο να τρέξετε τυχαία άλλα εξαρτήματα, ακόμα και αυτά με τα οποία δεν εργάζεστε άμεσα. Επομένως, παρόλο που πρόκειται απλώς για το σκληρό δίσκο που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη μνήμη RAM ή την κάρτα γραφικών εάν την απομακρύνετε κατά λάθος.

Πώς να ξανακάνετε κάτι

Η επαναρύθμιση είναι ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Το μόνο που ασχολείται με την επανεγκατάσταση είναι η αποσύνδεση κάτι και στη συνέχεια η επανασύνδεσή της. Δεν έχει σημασία τι είναι το "πράγμα" - η επανατοποθέτηση λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Κοιτάζοντας πίσω τα παραπάνω παραδείγματα, θα θέλατε να ελέγξετε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στην οθόνη, επειδή αυτό είναι πολύ πιθανό να μετακινηθεί κατά τη μετακίνηση του υπολογιστή σας. Εάν αποσυνδέσετε και επανασυνδέσετε τα καλώδια της οθόνης σας, μην διορθώσετε το πρόβλημα, είναι πιθανό να αποσυνδεθεί η ίδια η κάρτα οθόνης από τη μητρική πλακέτα , οπότε θα χρειαστεί επανεγκατάσταση.

Αυτή η ίδια μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων ισχύει για οποιοδήποτε σενάριο όπως αυτό, όπως συμβαίνει με το παράδειγμα του σκληρού δίσκου. Γενικά, απλώς αποσυνδέστε το κομμάτι του υλικού και, στη συνέχεια, συνδέστε το ξανά, θα κάνει το τέχνασμα.

Ακολουθούν διάφορα μαθήματα που θα βοηθήσουν στην επανατοποθέτηση των εργασιών:

Φυσικά, η επανατοποθέτηση είναι συνήθως μόνο ένα από τα πολλά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε ως μέρος της διαδικασίας να υπολογίσετε τι συμβαίνει με το κομμάτι της τεχνολογίας σας.

Δεδομένου ότι η επανεγκατάσταση είναι κάτι που κάνετε με το υλικό, στον "πραγματικό" κόσμο, το επόμενο βήμα αντικαθιστά συχνά το κομμάτι του υλικού για να δούμε αν αυτό βοηθά.

Τι ΔΕΝ πρέπει να επαναλάβετε

Δεν είναι απαραίτητο να επανεγκατασταθεί κάθε πράγμα στον υπολογιστή σας όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δοκιμάστε το καλύτερο για να σκεφτείτε λογικά τι θα μπορούσε να χάσει κατά τη διάρκεια μιας κίνησης ή τι σοβαρότητα μπορεί να είχε για πολύ καιρό να εργαστεί και να σας δώσει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, μην βιαστείτε να επαναφέρετε τη CPU . Αυτό το σημαντικό μέρος του υπολογιστή σας είναι ένα από τα πιο ασφαλή στοιχεία και είναι εξαιρετικά απίθανο να "κουνηθείτε χαλαρά" με οποιοδήποτε μέσο. Εκτός αν πραγματικά πιστεύετε ότι η CPU χρειάζεται προσοχή, αφήστε την μόνο.