Προσθέστε ένα στοιχείο γραμμής μενού για να εξάγετε ένα CD ή DVD

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή μενού για να εξάγετε μέσα

Ένα στοιχείο μενού Eject CD / DVD στη γραμμή μενού του Mac σας είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να εξαγάγετε ή να τοποθετήσετε γρήγορα ένα CD ή DVD. Η γραμμή μενού παρέχει πρόσβαση στα στοιχεία της ανά πάσα στιγμή, οπότε ανεξάρτητα από την εφαρμογή που εκτελείτε, ανεξάρτητα από το πόσα παράθυρα γεμίζουν πάνω από την επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να εκτοξεύσετε γρήγορα ένα CD ή DVD χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε τα παράθυρα γύρω για να σύρετε το εικονίδιο στα σκουπίδια.

Το στοιχείο γραμμής μενού Εξαγωγή παρέχει επίσης κάποια πρόσθετα οφέλη. Εάν έχετε πολλές μονάδες CD ή DVD, το μενού Εξαγωγή θα απαριθμήσει κάθε μονάδα δίσκου, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τη μονάδα που θέλετε να ανοίξετε ή να κλείσετε. Το μενού Εξαγωγή έρχεται επίσης χρήσιμο για την εξαγωγή πεισματικών CD ή DVD, όπως ένα CD ή DVD που δεν αναγνωρίζει το Mac σας. Επειδή το CD ή το DVD δεν συναρμολογούνται ποτέ, δεν υπάρχει κανένα εικονίδιο που να μεταφέρεται στον κάδο απορριμμάτων και κανένα αναδυόμενο μενού με βάση τα συμφραζόμενα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εξαγωγή του μέσου εκτύπωσης.

Προσθέστε ένα στοιχείο εξαγωγής στη γραμμή μενού

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο / System / Library / CoreServices / Extras του μενού.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Eject.menu στο φάκελο Extras του μενού.

Το στοιχείο μενού Εξαγωγή θα προστεθεί στη γραμμή μενού του Mac σας. Θα έχει το εικονίδιο εξαγωγής, το οποίο είναι ένα καμβά με μια γραμμή κάτω από αυτό. Αν κάνετε κλικ στο στοιχείο Εξαγωγή, θα εμφανιστούν όλες οι μονάδες CD / DVD που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας και θα έχετε τη δυνατότητα να 'ανοίξετε' ή 'Κλείσιμο' κάθε δίσκου, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.

Τοποθετήστε το μενού εξαγωγής

Όπως κάθε άλλο στοιχείο της γραμμής μενού, μπορείτε να τοποθετήσετε το μενού Εξαγωγή για να εμφανιστεί οπουδήποτε στη γραμμή μενού.

  1. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο εντολών.
  2. Σύρετε το εικονίδιο μενού Εξαγωγή στη γραμμή μενού στην επιθυμητή θέση μέσα στη γραμμή μενού. Αφού αρχίσετε να σύρετε το εικονίδιο Εξαγωγή, μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο εντολών.
  3. Αφήστε το κουμπί του ποντικιού όταν το μενού Εξαγωγή είναι εκεί που θέλετε να είναι.

Αφαιρέστε το μενού εξαγωγής

  1. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο εντολών.
  2. Κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο μενού Εξαγωγή από τη γραμμή μενού . Αφού αρχίσετε να σύρετε το εικονίδιο Εξαγωγή, μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο εντολών.
  3. Απελευθερώστε το κουμπί του ποντικιού όταν το μενού εξαγωγής δεν εμφανίζεται πλέον στη γραμμή μενού. Το εικονίδιο εξαγωγής θα εξαφανιστεί.