Πώς να στείλετε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η αποστολή και λήψη κειμένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε

Για να στείλετε μήνυμα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνυμα κειμένου, θα χρειαστείτε τις παρακάτω λεπτομέρειες για να ξεκινήσετε.

Εύρεση της διεύθυνσης φορέα και πύλης

Αν δεν γνωρίζετε το όνομα του φορέα κινητής τηλεφωνίας του προορισμού σας, υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι ιστότοποι που δεν επιστρέφουν μόνο τον παροχέα υπηρεσιών αλλά και τις αντίστοιχες διευθύνσεις SMS και MMS Gateway. Εδώ είναι ένα ζευγάρι που είναι εύκολο στη χρήση και τείνουν να είναι αξιόπιστα.

Εάν οι παραπάνω ιστότοποι δεν λειτουργούν όπως αναμένεται και γνωρίζετε ήδη το όνομα του μεταφορέα του παραλήπτη, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη λίστα διευθύνσεων SMS Gateway για σημαντικούς παρόχους.

Τα στοιχεία της πύλης είναι το κλειδί, καθώς χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν τη διεύθυνση του παραλήπτη σας με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο παρακάτω παράδειγμα, ο αριθμός τηλεφώνου του προορισμού μου είναι (212) 555-5555 και ο μεταφορέας είναι ο Sprint.

2125555555@messaging.sprintpcs.com

Αυτό ουσιαστικά γίνεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη μου και η πολυφωνία στο email μου θα εμφανίζεται στο τηλέφωνό τους ή σε άλλη κινητή συσκευή με τη μορφή μηνύματος κειμένου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SMS και MMS;

Όταν πρόκειται για γραπτά μηνύματα, υπάρχουν διαθέσιμα δύο είδη από τους μεταφορείς :

Για τους περισσότερους παρόχους, το μέγιστο μήκος ενός μηνύματος SMS είναι 160 χαρακτήρες. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από 160 ή ένα μήνυμα που περιλαμβάνει εικόνες ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο δεν είναι βασικό κείμενο, μπορεί να σταλεί μέσω MMS.

Με ορισμένους παροχείς, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση MMS Gateway για να στείλετε μηνύματα κειμένου μεγαλύτερα από 160 χαρακτήρες, αλλά σήμερα πολλοί χειρίζονται τη διάκριση στο τέλος τους και χωρίζουν τα κείμενά σας ανάλογα από την πλευρά του παραλήπτη. Έτσι, αν στείλετε ένα SMS 500 χαρακτήρων, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο παραλήπτης σας θα λάβει το μήνυμά σας στο σύνολό του, αλλά θα διαλυθεί σε κομμάτια 160 χαρακτήρων (δηλ. 1 από 2, 2 από 2). Εάν αποδειχθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει, είναι καλύτερο να χωρίσετε το μήνυμά σας σε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ στέλνετε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές είναι μόνο κατευθυντήριες γραμμές, δεδομένου ότι κάθε μεμονωμένος πάροχος συμπεριφέρεται ελαφρώς διαφορετικά.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Όπως συμβαίνει κατά την αποστολή μηνυμάτων μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η συμπεριφορά θα ποικίλλει από φορέα σε φορέα όταν πρόκειται για λήψη απαντήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, εάν ένας παραλήπτης απαντήσει στο μήνυμα κειμένου που έχετε στείλει, θα λάβετε αυτήν την απάντηση ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, καθώς οι απαντήσεις αυτές μπορούν να μπλοκαριστούν ή να φιλτραριστούν συχνότερα από ένα παραδοσιακό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρακτικοί λόγοι για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα κειμένου μέσω του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ίσως έχετε φτάσει στο μηνιαίο όριο του SMS ή του σχεδίου δεδομένων σας . Ίσως χάσατε το τηλέφωνό σας και πρέπει να στείλετε ένα επείγον κείμενο. Θα μπορούσε να είναι ότι κάθεστε μπροστά από το φορητό υπολογιστή σας και είναι απλά πιο βολικό από το να πληκτρολογείτε σε μια μικρότερη συσκευή. Μια άλλη πρακτική εφαρμογή αυτής της λειτουργικότητας θα ήταν να αρχειοθετήσετε παλιές συνομιλίες κειμένου στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να εξοικονομήσετε χώρο στην κινητή συσκευή σας και επίσης να αποθηκεύσετε σημαντικά μηνύματα για μελλοντική αναφορά.

Άλλα εναλλακτικά μηνύματα

Υπάρχουν διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων από τον υπολογιστή σας σε έναν παραλήπτη κινητού τηλεφώνου, πολλά από τα οποία εκτελούνται σε πολλές πλατφόρμες και τύπους συσκευών. Μερικές από τις πιο μεγάλες εφαρμογές ονόματος που υποστηρίζουν ένα επίπεδο μηνυμάτων υπολογιστή ή tablet-to-device περιλαμβάνουν το AOL Instant Messenger (AIM) , το Apple iMessage και το Facebook Messenger . Υπάρχει επίσης ένας αριθμός λιγότερο γνωστών εναλλακτικών λύσεων στην αγορά, αν και συνιστάται να είστε προσεκτικοί όταν στέλνετε μηνύματα με δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο μέσω άγνωστου τρίτου μέρους.

Εκτός από τα παραπάνω, μια γρήγορη αναζήτηση Google για "αποστολή δωρεάν μηνύματος κειμένου" επιστρέφει έναν εκπληκτικό αριθμό αποτελεσμάτων. Προσέξτε, ωστόσο, καθώς η πλοήγηση σε αυτές τις υπηρεσίες μοιάζει με το περπάτημα μέσα από ένα εικονικό πεδίο ορυχείων. Ενώ μερικοί είναι στην πραγματικότητα νόμιμοι και ασφαλείς, άλλοι γνωστοί ότι πωλούν πληροφορίες επικοινωνίας με τους χρήστες σε τρίτους και μεταφέρουν μηνύματα μέσω μεθόδων που δεν προστατεύονται και είναι εύκολα αναδιπλούμενες.