Τι είναι το Σχέδιο Δεδομένων;

Σχέδιο κινητού τηλεφώνου για σύνδεση στο Διαδίκτυο

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι συνδεσιμότητα. Θέλετε να έχετε πρόσβαση στο Internet όπου κι αν βρίσκεστε, στο smartphone σας ή σε άλλη κινητή συσκευή . Ένα σχέδιο δεδομένων είναι μέρος της υπηρεσίας που προσφέρουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας για να σας δώσει συνδεσιμότητα οπουδήποτε κάτω από τον ουρανό. Ονομάζεται σχέδιο δεδομένων επειδή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή υπηρεσία GSM που προσφέρει μόνο φωνητική και απλή μετάδοση κειμένου, προσφέρει τη μετάδοση δεδομένων μέσω ενός δικτύου IP και τελικά μια σύνδεση στο Internet, όπου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οι πόροι πολυμέσων.

Ένα σχέδιο δεδομένων περιλαμβάνει τη σύνδεσή σας σε ένα δίκτυο 3G , 4G ή LTE .

Χρειάζομαι ένα σχέδιο δεδομένων;

Ποιος δεν θα ήθελε να παραμείνει συνδεδεμένος παντού; Λοιπόν, δεν ήταν όλοι, γιατί έρχεται με μια τιμή που συχνά μπορεί να είναι πέρα ​​από αυτό που περιμένετε και τι προετοιμάζετε. Έτσι, πάρτε κάποιο χρόνο για να σχεδιάσετε το σχέδιό σας προτού αρχίσετε να ασχολείστε. Χρειάζεστε ένα σχέδιο δεδομένων εάν, για παράδειγμα,

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι καταφέρνουν να ικανοποιήσουν το hotspot Wi-Fi στο σπίτι, στην εργασία ή στον δημοτικό κήπο, καθώς δεν χρειάζονται κινητικότητα παντού.

Τι κοστίζει ένα σχέδιο δεδομένων;

Το κόστος των σχεδίων δεδομένων ποικίλλει ανάλογα με το ποσό του εύρους ζώνης που αγοράζετε κάθε μήνα. Εξαρτάται επίσης από τη συμφωνία που κάνετε όταν αγοράζετε το smartphone σας, καθώς οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών σχεδίου δεδομένων συνδυάζουν την υπηρεσία τους με νέες συσκευές, οι οποίες πωλούνται πολύ φθηνότερες όταν πωλούνται σε συνημμένο με ετήσια ή διετή δέσμευση εξυπηρέτησης.

Το μέσο σχέδιο δεδομένων κοστίζει περίπου 25 δολάρια το μήνα, με όριο 2 gigabytes το μήνα. Αυτό μετράει τόσο για τα δεδομένα πάνω όσο και προς τα κάτω. Πέρα από αυτό, πληρώνετε περίπου 10 λεπτά για κάθε επιπλέον megabyte που χρησιμοποιείτε. Απεριόριστα δεδομένα ανά μήνα θα σας κάνουν ευτυχισμένους αν δεν ήταν πολύ ακριβό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι χρησιμοποιούν περιορισμένα σχέδια δεδομένων, στα οποία τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε πέρα ​​από το όριο του σχεδίου δεδομένων σας μπορεί να φτάσουν σε ένα μεγάλο ποσό και να προκαλέσουν ζημιά στον προϋπολογισμό σας. Επομένως, ο προγραμματισμός είναι πολύ σημαντικός.

Πόσα δεδομένα ανά μήνα;

Τα τυπικά πακέτα για τα σχέδια δεδομένων είναι (για παράδειγμα) 200 MB, 1G, 2G, 4G και απεριόριστα. Όσο περισσότερο το όριο, τόσο περισσότερο είναι η μηνιαία σας χρέωση, αλλά όσο περισσότερο κινούνται παραπάνω, τόσο μικρότερο είναι το κόστος ανά ΜΒ. Για να αποφευχθεί η δαπανηρή πληρωμή για καθυστερημένα δεδομένα αφενός και η σπατάλη αχρησιμοποίητων δεδομένων από την άλλη, είναι σημαντικό να υπολογίσετε τη χρήση δεδομένων ανά μήνα. Για να σας βοηθήσει με αυτό, υπάρχουν πολλοί αριθμομηχανές χρήσης δεδομένων σε απευθείας σύνδεση. Ακολουθεί μια λίστα .

Προεπιλογές σχεδίου δεδομένων

Πριν λάβετε ένα σχέδιο δεδομένων, πρέπει να έχετε ό, τι χρειάζεται για να το χειριστείτε και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσθέσετε στις οικονομικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με αυτό. Το smartphone, ο tablet ή ο φορητός υπολογιστής σας πρέπει να υποστηρίζει το ασύρματο πρωτόκολλο που μεταφέρει το σχέδιο δεδομένων. Η συσκευή σας πρέπει τουλάχιστον να υποστηρίζει 3G. Για το 4G, χρειάζεστε ένα smartphone υψηλής τεχνολογίας. Η συσκευή σας πρέπει επίσης να είναι έτοιμη για πολυμέσα και να προσφέρει λειτουργίες για άνετη αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι συσκευές χαμηλού επιπέδου που υποστηρίζουν μόνο 3G δεν διαθέτουν χυμό για μια μεγάλη εμπειρία κινητού Διαδικτύου. Ένα ανοιχτό σύστημα που επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, καθώς αυτά είναι συχνά καλύτερο από τις εγγενείς εφαρμογές . Το Android είναι το πιο ανοιχτό από τα υπάρχοντα συστήματα, αλλά οι μηχανές της Apple είναι επίσης πολύ καλές, με πολλές εφαρμογές διαθέσιμες για λήψη.

Ελέγξτε τη χρήση του σχεδίου δεδομένων σας

Όπως ανέφερα παραπάνω, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε εάν το σχέδιο δεδομένων σας δεν είναι απεριόριστο. Μεταξύ των στοιχείων, θα θέλετε να βάλετε στη λίστα σας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται και λαμβάνονται (καθώς και τα ληφθέντα δεδομένα μετράνε επίσης), με τα ενδεχόμενα συνημμένα, τη ροή μουσικής και βίντεο, τον αριθμό των προβαλλόμενων ιστοσελίδων, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και φυσικά VoIP. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζετε τη χρήση VoIP . Υπάρχουν πολλά εργαλεία στο Διαδίκτυο που σας επιτρέπουν να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας, ενημερώνοντάς σας για κατώτατα όρια και ενημερώνοντάς σας για τις χρησιμοποιούμενες ποσότητες. Το Android, το BlackBerry, το iPhone και η Nokia έχουν τις εφαρμογές τους από τρίτους προγραμματιστές. Διαβάστε αυτό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις εφαρμογές, σύντομες κριτικές και πού να τις αποκτήσετε.