Πώς να σχεδιάσετε τη σελίδα διαφήμισης για μια καλή διάταξη

Όλοι οι κανόνες της σωστής διάταξης σελίδας ισχύουν για τις διαφημίσεις καθώς και για άλλους τύπους εγγράφων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικώς αποδεκτές πρακτικές που ισχύουν ειδικά για το καλό σχεδιασμό διαφήμισης .

Ο στόχος των περισσότερων διαφημίσεων είναι να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν κάποιο είδος δράσης. Με ποιο τρόπο τα στοιχεία μιας διαφήμισης τοποθετούνται στη σελίδα μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Δοκιμάστε μία ή περισσότερες από αυτές τις ιδέες διάταξης για μια καλύτερη διαφήμιση.

Ogilvy Διάταξη

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αναγνώστες συνήθως εξετάζουν την οπτική, την επικεφαλίδα, την επικεφαλίδα, το αντίγραφο και την υπογραφή (όνομα διαφημιζόμενου, πληροφορίες επικοινωνίας) με αυτή τη σειρά. Μετά από αυτή τη βασική ρύθμιση σε μια διαφήμιση ονομάζεται ο Ogilvy μετά από το διαφήμιση εμπειρογνώμονα David Ogilvy που χρησιμοποίησε αυτόν τον τύπο διάταξης για μερικές από τις πιο επιτυχημένες διαφημίσεις του.

Z Διάταξη

Να επιβάλλετε πνευματικά το γράμμα Z ή ένα προς τα πίσω S στη σελίδα. Τοποθετήστε σημαντικά αντικείμενα ή εκείνα που θέλετε ο αναγνώστης να δει πρώτα στην κορυφή του Z. Το μάτι ακολουθεί κανονικά τη διαδρομή του Z, οπότε τοποθετήστε το "call to action" στο τέλος του Z. Αυτή η ρύθμιση συμπίπτει καλά με την Η διάταξη Ogilvy όπου η οπτική ή / και η επικεφαλίδα καταλαμβάνουν την κορυφή του Z και η Υπογραφή με πρόσκληση για δράση βρίσκονται στο τέλος του Z.

Ενιαία οπτική διάταξη

Παρόλο που είναι δυνατή η χρήση πολλαπλών εικονογραφήσεων σε μία μόνο διαφήμιση, μία από τις απλούστερες και ίσως πιο ισχυρές διατάξεις χρησιμοποιεί ένα ισχυρό οπτικό σε συνδυασμό με μια ισχυρή (συνήθως μικρή) επικεφαλίδα συν επιπλέον κείμενο.

Εικονογραφημένη διάταξη

Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες ή άλλες εικόνες σε μια διαφήμιση για να:

Κορυφαία βαριά διάταξη

Οδηγήστε το μάτι του αναγνώστη τοποθετώντας την εικόνα στο πάνω μισό στα δύο τρίτα του χώρου ή στην αριστερή πλευρά του χώρου, με έναν ισχυρό τίτλο πριν ή μετά το οπτικό και στη συνέχεια το υποστηρικτικό κείμενο.

Αντίσταση προς τα κάτω

Εάν μια διαφήμιση είναι καλά σχεδιασμένη, θα φανεί εξίσου καλή ανάποδα. Γυρίστε το ανάποδα, κρατήστε το με το χέρι και δείτε αν η διάταξη φαίνεται καλή .