Πώς να συνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε το Apple Airplay με το HomePod

Από το κουτί, οι μοναδικές πηγές ήχου που υποστηρίζει η Apple HomePod είναι αυτές που ελέγχονται από την Apple: Apple Music , iCloud Music Library, Beats 1 Radio , κλπ. Αλλά τι εάν θέλετε να ακούσετε το Spotify , Pandora ή άλλο πηγές ήχου με το HomePod; Κανένα πρόβλημα. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AirPlay. Αυτό το άρθρο σας δείχνει πώς.

Τι είναι το AirPlay;

πιστωτική εικόνα: Hoxton / Tom Merton / Getty Images

Το AirPlay είναι μια τεχνολογία της Apple που σας επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο και βίντεο από συσκευή iOS ή Mac σε συμβατό δέκτη. Ένας δέκτης μπορεί να είναι ένα ηχείο όπως το HomePod ή ένα ηχείο τρίτου μέρους, μια τηλεόραση Apple ή ακόμα και ένα Mac.

Το AirPlay είναι ενσωματωμένο στο επίπεδο του λειτουργικού συστήματος του iOS (για iPhones, iPads και iPod touch), το MacOS (για Mac) και το tvOS (για την Apple TV). Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει επιπλέον λογισμικό για εγκατάσταση και ουσιαστικά οποιεσδήποτε συσκευές ήχου ή βίντεο που μπορούν να εμφανιστούν σε αυτές τις συσκευές μπορούν να μεταδοθούν μέσω του AirPlay.

Το μόνο που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay είναι μια συσκευή που την υποστηρίζει, έναν συμβατό δέκτη και και οι δύο συσκευές να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Πολύ απλό!

Πότε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με το HomePod

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με το HomePod. Αυτό συμβαίνει επειδή το HomePod διαθέτει εγγενή, ενσωματωμένη υποστήριξη για την Apple Music, τις αγορές του iTunes Store , όλη τη μουσική της iCloud Music Library, του Beats 1 Radio και της εφαρμογής Podcasts της Apple. Αν αυτές είναι οι μοναδικές πηγές μουσικής σας, μπορείτε απλά να μιλήσετε στο Siri στο HomePod για να παίξετε μουσική.

Ωστόσο, αν προτιμάτε τον ήχο σας από άλλες πηγές - για παράδειγμα, Spotify ή Pandora για μουσική, Clouds ή Castro για podcasts , iHeartradio ή NPR για ζωντανό ραδιόφωνο - ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε το HomePod για να τους παίξετε χρησιμοποιεί το AirPlay. Ευτυχώς, επειδή το AirPlay είναι ενσωματωμένο στα λειτουργικά συστήματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό είναι πολύ εύκολο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως Spotify και Pandora με το HomePod

Για να αναπαραγάγετε μουσική από το Spotify, την Pandora ή σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που αναπαράγει μουσική, podcasts, audiobooks ή άλλα είδη ήχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Βρείτε το κουμπί AirPlay. Αυτό πιθανόν να βρίσκεται στην οθόνη που εμφανίζεται ενώ παίζετε ήχο. Θα βρίσκεται σε διαφορετική θέση σε κάθε εφαρμογή (θα μπορούσε να είναι σε τμήματα όπως έξοδος, συσκευές, ηχεία κ.λπ.). Αναζητήστε μια επιλογή για να αλλάξετε τη θέση αναπαραγωγής ή για το εικονίδιο AirPlay: ένα ορθογώνιο με ένα τρίγωνο που μπαίνει από κάτω. (Αυτό εμφανίζεται στο screenshot της Pandora για αυτό το βήμα).
  3. Πατήστε το κουμπί AirPlay .
  4. Στη λίστα των συσκευών που εμφανίζονται, πατήστε το όνομα του HomePod ( το όνομα που δώσατε κατά τη διάρκεια της ρύθμισης , είναι ίσως το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται).
  5. Η μουσική από την εφαρμογή πρέπει να αρχίσει να παίζει από το HomePod σχεδόν αμέσως.

Πώς να επιλέξετε το AirPlay και το HomePod στο Κέντρο ελέγχου

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να μεταφέρετε μουσική στο HomePod χρησιμοποιώντας το AirPlay: Κέντρο Ελέγχου . Αυτό λειτουργεί για σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή ήχου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε βρίσκεστε στην εφαρμογή είτε όχι.

  1. Αρχίστε να παίζετε ήχο από οποιαδήποτε εφαρμογή.
  2. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου μεταβαίνοντας από κάτω (στα περισσότερα μοντέλα iPhone) ή κάτω από το επάνω μέρος (στο iPhone X ).
  3. Εντοπίστε τα στοιχεία ελέγχου μουσικής στην επάνω δεξιά γωνία του Κέντρου Ελέγχου. Αγγίξτε τα για επέκταση.
  4. Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε μια λίστα με όλες τις συμβατές συσκευές AirPlay στις οποίες μπορείτε να μεταδώσετε ήχο.
  5. Πατήστε το HomePod (όπως παραπάνω, που πιθανόν ονομάζεται για το δωμάτιο στο οποίο είναι τοποθετημένο).
  6. Εάν η μουσική σταμάτησε να παίζει, πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής / παύσης για να συνεχίσετε.
  7. Κλείστε το Κέντρο ελέγχου.

Πώς να παίξετε ήχο από ένα Mac στο HomePod

Οι υπολογιστές Mac δεν απομακρύνονται από τη διασκέδαση του HomePod. Δεδομένου ότι υποστηρίζουν επίσης το AirPlay, μπορείτε να αναπαράγετε μουσική από οποιοδήποτε πρόγραμμα στο Mac μέσω του HomePod. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό: σε επίπεδο OS ή σε ένα πρόγραμμα όπως το iTunes.

Το Μέλλον: AirPlay 2 και Multiple HomePods

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Το AirPlay είναι αρκετά χρήσιμο τώρα, αλλά ο διάδοχός του θα κάνει το HomePod ιδιαίτερα ισχυρό. Το AirPlay 2, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2018, θα προσθέσει δύο πολύ δροσερά χαρακτηριστικά στο HomePod: