Μια σύντομη επισκόπηση του Baidu

Το Baidu είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης κινεζικής γλώσσας στην Κίνα και δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2000 από τον Robin Li. Εκτός από τις ευκαιρίες αναζήτησης, η Baidu προσφέρει επίσης μια ποικιλία σχετικών προϊόντων αναζήτησης: αναζήτηση εικόνων, αναζήτηση βιβλίων, χάρτες, αναζήτηση για κινητά και πολλά άλλα. Το Baidu βρίσκεται γύρω από το 2000 και σύμφωνα με τις περισσότερες μετρήσεις είναι η πιο δημοφιλής περιοχή κινεζικής γλώσσας σε όλη την Κίνα.

Πόσο μεγάλη είναι η Baidu;

Μεγάλο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, η Baidu είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, που ελέγχει το 61,6% της αγοράς αναζήτησης της Κίνας. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, η Alexa εκτιμά ότι το ποσοστό των παγκόσμιων χρηστών του Διαδικτύου που επισκέπτονται το baidu.com είναι 5,5%. ένας τεράστιος αριθμός όταν θεωρείτε ότι ο παγκόσμιος ψηφιακός πληθυσμός υπολογίζεται σε 6.767.805.208 (πηγή: Internet World Stats)

Τι προσφέρει η Baidu;

Το Baidu είναι κατά κύριο λόγο μια μηχανή αναζήτησης που περιπλέκει το Web για περιεχόμενο. Ωστόσο, το Baidu είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τις δυνατότητες αναζήτησης MP3, καθώς και για κινηματογραφικές αναζητήσεις και κινητές αναζητήσεις (είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα που προσφέρει κινητή αναζήτηση).

Επιπλέον, η Baidu προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων αναζήτησης και αναζήτησης. όλα αυτά παρατίθενται εδώ. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν την τοπική αναζήτηση, τους χάρτες, την αναζήτηση βιβλίων, την αναζήτηση ιστολογίου, την αναζήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μια εγκυκλοπαίδεια, την κινητή ψυχαγωγία, το λεξικό Baidu, μια πλατφόρμα κατά των ιών και πολλά άλλα.

Τι σημαίνει Baidu;

Σύμφωνα με τη σελίδα του Baidu, η Baidu ήταν "εμπνευσμένη από ένα ποίημα που γράφτηκε πριν από περισσότερα από 800 χρόνια κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Σονγκ." Το ποίημα συγκρίνει την αναζήτηση μιας ομορφιάς που υποχωρεί εν μέσω χαοτικής γοητείας με την αναζήτηση του ονείρου ενώ αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια της ζωής. ... εκατοντάδες και χιλιάδες φορές, γιατί έψαξα στο χάος, ξαφνικά, γύρισα τυχαία, όπου τα φώτα έπεφταν και εκεί στάθηκε. »Ο Baidu, του οποίου η κυριολεκτική σημασία είναι εκατοντάδες φορές, αντιπροσωπεύει επίμονη αναζήτηση για το ιδανικό . "