Το Unarchiver: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Windows, Mac, Linux, Amiga: Τίποτα δεν σταματάει την απομυθοποίηση

Το Unarchiver από τον Dan Agren είναι ένα από αυτά τα βοηθητικά προγράμματα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε πώς πήρατε ποτέ μαζί σας χωρίς αυτό. Το Unarchiver είναι μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή για την αποσυμπίεση ή την απεικόνιση πολλών διαφορετικών τύπων αρχειοθετημένων αρχείων.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Στην ουσία, το The Unarchiver εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Archive της Apple, το οποίο φερμουάρ και αποσυνδέει αρχεία Mac . Όμως, το Unarchiver χειρίζεται τόσους πολλούς τύπους αρχείων συμπίεσης αρχείων που κάνει το βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων της Apple να μοιάζει με ένα φοιτητικό πρόγραμμα για μια τάξη προγραμματισμού.

Το βοηθητικό πρόγραμμα Archive έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του The Unarchiver: μπορεί να δημιουργήσει συμπιεσμένα αρχεία κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο The Unarchiver. Αλλά εάν έχετε αρχειοθετημένο αρχείο σε μορφή διαφορετική από τις λίγες που μπορεί να λειτουργήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Archive, τότε το The Unarchiver είναι η εφαρμογή για εσάς.

Το Unarchiver μπορεί να λειτουργήσει με το βοηθητικό πρόγραμμα Archive της Apple, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το File Utility να χειρίζεται το αρχείο ρουτίνας, ενώ το The Unarchiver φροντίζει για τις μορφές που χρησιμοποιούνται σε άλλες πλατφόρμες υπολογιστών, για συγκεχυμένους τύπους αρχείων ή για παλαιότερες μορφές που δεν βλέπονται πλέον πολύ συχνά.

Κάνει ακόμα και μια σπουδαία δουλειά με παλιές μεθόδους αρχειοθέτησης από τις πρώτες μέρες του Mac OS, όπως τα BinHex, Stuffit, MacBinary, DiskDoubler και Compact Pro. Συνολικά, υπολογίσαμε 60 διαφορετικές μορφές συμπίεσης αρχείων που μπορεί να λειτουργήσει το The Unarchiver, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μορφών αρχείων Mac, Windows, Linux και ακόμη και Amiga.

Η χρήση του The Unarchiver είναι τόσο απλό όσο το διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε να αναπτύξετε. Αν το βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων της Apple δεν μπορεί να το χειριστεί, το Unarchiver θα σας εκκινήσει και θα σας παρουσιάσει ένα τυπικό παράθυρο διαλόγου "Άνοιγμα", όπου μπορείτε να επιλέξετε τη θέση των αρχείων προς εξαγωγή. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο μόνο για τα εξαγόμενα αρχεία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις προτιμήσεις του The Unarchiver για να προκαθορίσετε ένα φάκελο που θα χρησιμοποιείται πάντα για την εξαγωγή αρχείων, για χρήση του τρέχοντος φακέλου στον οποίο βρίσκεται η αρχειοθέτηση ή για τη ρύθμιση που χρησιμοποιώ, η οποία είναι πάντα να ρωτήσω από πού να βγάλω τα αρχεία. Υπάρχουν επίσης και άλλες προτιμήσεις που σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τη βασική συμπεριφορά του The Unarchiver, αλλά ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώνετε την εφαρμογή, παραμένει εύκολο στη χρήση.

Το Unarchiver είναι δωρεάν.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .