Κόκκινο X αντί για εικόνα σε διαφάνεια PowerPoint

01 από 04

Τι συνέβη με την εικόνα σε μια διαφάνεια του PowerPoint;

Η εικόνα λείπει στο σχήμα της διαφάνειας του PowerPoint. © Wendy Russell

Τις περισσότερες φορές, όταν εισάγετε μια εικόνα σε μια διαφάνεια PowerPoint, δεν έχετε κανένα πρόβλημα στο μέλλον, με την παρουσίαση να δείχνει για πάντα την εικόνα αυτή. Ο λόγος είναι ότι έχετε ενσωματώσει την εικόνα στη διαφάνεια, έτσι θα είναι πάντα εκεί.

Η κάτω πλευρά της ενσωμάτωσης των εικόνων σας είναι ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει το μέγεθος του αρχείου σας που είναι αρκετά μεγάλο, εάν η παρουσίασή σας είναι "βαριά εικόνα". Για να αποφύγετε αυτό το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε υψηλή ανάλυση για τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να συνδεθείτε με το αρχείο εικόνας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει το δικό της μοναδικό πρόβλημα.

Πού πήγε η εικόνα;

Είναι ενδιαφέρον ότι μόνο εσείς ή κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Αυτό που συνέβη ήταν ότι η εικόνα που είχε συνδεθεί , μετονομάστηκε, μετακινήθηκε από την αρχική της θέση ή απλά διαγράφηκε από τον υπολογιστή σας. Επομένως, το PowerPoint δεν μπορεί να βρει την εικόνα και αντί να τοποθετήσει στη θέση του είτε ένα κόκκινο X είτε ένα σύμβολο κράτησης θέσης εικόνας (που περιέχει ένα μικρό κόκκινο X).

02 από 04

Πώς μπορώ να βρω το αρχικό όνομα αρχείου της εικόνας του PowerPoint που λείπει;

Μετονομάστε το αρχείο PowerPoint προσθέτοντας το .zip στο τέλος του ονόματος αρχείου. © Wendy Russell

Ποιο είναι το όνομα αρχείου της αρχικής εικόνας;

Ας ελπίσουμε ότι το αρχείο εικόνας μεταφέρθηκε απλά σε μια νέα θέση στον υπολογιστή σας. Αλλά, αν δεν ξέρετε ότι το όνομα του αρχείου είναι, έχετε ακόμα ένα πρόβλημα. Έτσι, υπάρχει ένας τρόπος για να μάθετε το αρχικό όνομα αρχείου και ίσως έχετε ακόμα αυτό το αρχείο εικόνας. Πρόκειται για μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων, αλλά τα βήματα είναι γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε με τη μετονομασία του αρχείου PowerPoint

  1. Μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο παρουσίασης του PowerPoint.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ονόματος αρχείου και επιλέξτε Μετονομασία από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται.
  3. Το όνομα του αρχείου θα επιλεγεί και θα πληκτρολογήσετε .zip (ή .ZIP) στο τέλος του ονόματος αρχείου. (Η επιστολή δεν είναι θέμα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφαλαία γράμματα ή πεζά γράμματα.)
  4. Κάντε κλικ στο νέο όνομα ή πατήστε το πλήκτρο Enter για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μετονομασίας.
  5. Αμέσως θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που σας προειδοποιεί για την αλλαγή του ονόματος αρχείου. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να εφαρμόσετε αυτήν την αλλαγή.

03 του 04

Εντοπίστε το όνομα αρχείου εικόνας που λείπει στην παρουσίαση του PowerPoint

Ανοίξτε το αρχείο ZIP για να εντοπίσετε το αρχείο κειμένου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την εικόνα PowerPoint που λείπει. © Wendy Russell

Πού βρίσκετε το όνομα αρχείου εικόνας;

Μόλις μετονομάσετε την παρουσίαση του PowerPoint, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο για αυτό το αρχείο. Θα μοιάζει με φάκελο αρχείου με φερμουάρ. Αυτό είναι το σύνηθες εικονίδιο αρχείου για ένα αρχειωμένο αρχείο.

  1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του αρχείου συμπιεσμένου αρχείου για να ανοίξετε το αρχείο. (Σε αυτό το παράδειγμα, το όνομα του αρχείου PowerPoint είναι το κείμενο fills.pptx.zip . Το δικό σας θα είναι κάτι διαφορετικό.)
  2. Ανοίξτε αυτούς τους φακέλους (η διαδρομή αρχείου) διαδοχικά - ppt> διαφάνειες> _rels .
  3. Στη λίστα με τα ονόματα των αρχείων που εμφανίζονται, αναζητήστε το όνομα που περιέχει τη συγκεκριμένη διαφάνεια που λείπει από την εικόνα. Κάντε διπλό κλικ στο όνομα αρχείου για να ανοίξετε το αρχείο.
    • Στην εικόνα που εμφανίζεται παραπάνω, η εικόνα 2 λείπει από την εικόνα, οπότε θα ανοίχτηκα το αρχείο με όνομα slide2.xml.rels . Αυτό θα ανοίξει το αρχείο στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που έχει ρυθμιστεί στον υπολογιστή μου για αυτόν τον τύπο αρχείου.

04 του 04

Λείπει το όνομα αρχείου εικόνας του PowerPoint που εμφανίζεται σε αρχείο κειμένου

Βρείτε τη διαδρομή αρχείου προς την αρχική εικόνα στο slide3 του PowerPoint. © Wendy Russell

Αναζητήστε το όνομα αρχείου εικόνας που λείπει

Στο πρόσφατα ανοιγμένο αρχείο κειμένου, μπορείτε να δείτε την πλήρη διαδρομή αρχείου και το όνομα του αρχείου εικόνας που λείπει που θα εμφανίζεται στην παρουσίαση του PowerPoint. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το αρχείο εξακολουθεί να υπάρχει κάπου αλλού στον υπολογιστή σας. Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση αρχείων, θα εντοπίσετε τη νέα κατοικία αυτού του αρχείου εικόνας.

Και τελικά...

Αφού η εικόνα είναι και πάλι ασφαλής και υγιής, θα πρέπει να μετονομάσετε το αρχείο .ZIP στο αρχικό του όνομα του αρχείου παρουσίασης του PowerPoint.

  1. Χρησιμοποιήστε τα βήματα στη δεύτερη σελίδα αυτού του σεμιναρίου και καταργήστε το .ZIP από το τέλος του ονόματος αρχείου.
  2. Για άλλη μια φορά, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι όταν προειδοποιείτε για την αλλαγή του ονόματος αρχείου. Το εικονίδιο του αρχείου θα επανέλθει στο αρχικό εικονίδιο του PowerPoint.

Η κακή είδηση

Εάν το αρχείο εικόνας είχε πράγματι διαγραφεί από τον υπολογιστή σας, δεν θα εμφανιστεί ποτέ στην παρουσίασή σας. Οι επιλογές σας είναι:

Σχετικά Tutorials
Τοποθετήστε μια εικόνα μέσα σε ένα σχήμα PowerPoint
Εισαγάγετε ένα κείμενο μέσα στο κείμενο σε μια διαφάνεια του PowerPoint 2010