Σειρά Fallout Δημοσίευση Αποκάλυπτων Παιχνιδιών για PC

01 από 08

Σειρά Fallout

Λογότυπο Series Fallout. © Bethesda Softworks

Το Fallout είναι μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών που τοποθετούνται σε μετα-αποκάλυπτικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πυρηνική καταστροφή. Η σειρά ξεκίνησε το 1997 με τα πρώτα δύο να κυκλοφορούν από την Interplay Entertainment. Αρχικά δημοσιευμένο από την Interplay Productions, τα δικαιώματα της σειράς Fallout ανήκουν στο Bethesda Game Studios. Υπάρχουν έξι κύριες κυκλοφορίες στη σειρά, ωστόσο όλα τα παιχνίδια δεν ακολουθούν μία ιστορία. Το Fallout μέσω του Fallout 3 ακολουθεί το ίδιο κύριο τόξο ιστορίας, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια Fallout έχουν οριστεί στον παγκόσμιο κόσμο παιχνιδιών που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικές θέσεις με διαφορετικούς χαρακτήρες που μπορούν να αναπαραχθούν και δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

02 από 08

Fallout

Fallout Screenshot. © Interplay

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 1997
Προγραμματιστής: Interplay Entertainment
Εκδότης: Διασκέδαση διασκέδασης
Είδος: Ρόλος
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Το Fallout απελευθερώθηκε το 1997 και ήταν ένα χτύπημα από την αρχή τόσο κριτικά όσο και εμπορικά, με πολλά βραβεία του έτους και θεωρείται ένα πρωτοποριακό και κλασικό παιχνίδι PC. Ο πνευματικός διάδοχος στην τάξη Wasteland , Fallout, βρίσκεται στη Νότια Καλιφόρνια τον 22ο αιώνα, πολλά χρόνια μετά την καταστροφή μεγάλου μέρους του κόσμου λόγω του παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, κάτοικος του Vault 13, ο οποίος έχει την εντολή να αντικαταστήσει το σπασμένο τσιπ νερού που φιλτράρει το Vault. Οι παίκτες θα κερδίσουν πόντους εμπειρίας και θα αποκτήσουν νέες ικανότητες καθώς ολοκληρώνουν διάφορες συναντήσεις και αναζητήσεις επίλυσης προβλημάτων. Το Fallout περιλαμβάνει επίσης χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες που βοηθούν τον πρωταγωνιστή στις περιπέτειές του. Το παιχνίδι είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι ρόλων ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο σημαίνει ότι οι ενέργειες και οι μάχες βασίζονται σε στροφές χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σημείων για να καθορίσουν ποιες ενέργειες μπορούν να ληφθούν.

03 του 08

Fallout 2

Fallout 2 Στιγμιότυπο οθόνης. © Bethesda Softworks

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 1998
Προγραμματιστής: Black Isle Studios
Εκδότης: Διασκέδαση διασκέδασης
Είδος: Ρόλος
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Το Fallout 2 είναι η άμεση συνέχεια του Fallout, που έχει τεθεί 80 χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού παιχνιδιού. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός από τους απογόνους των πρωταγωνιστών του Fallout και την προσπάθειά τους να βρουν μια μηχανή που μπορεί να αποκαταστήσει το περιβάλλον που ονομάζεται Κήπος της Eden Creation Kit ή GECK. Το Fallout 2 περιλαμβάνει ένα πολύ μεγαλύτερο κόσμο του παιχνιδιού και πιο μακρύ ιστορικό, χρησιμοποιεί το ίδιο γενικό παιχνίδι, μηχανική παιχνιδιών και γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Το Fallout 2 είναι ένας ανοιχτός κόσμος που επιτρέπει στους παίκτες να ταξιδεύουν σε διάφορες τοποθεσίες όποτε τους αρέσουν. Η μάχη είναι για άλλη μια φορά βασισμένη στους παίκτες που χρησιμοποιούν ένα σύστημα σημείων δράσης για κίνηση, πυρκαγιά, χρήση εξοπλισμού κλπ. Όντας ένας κόσμος των επιχειρήσεων, οι ενέργειες που παίρνουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να επηρεάσουν την ιστορία / το παιχνίδι των μελλοντικών συναντήσεων.

04 του 08

Fallout: Τακτικές

Fallout Tactics. © Bethesda Softworks

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2001
Προγραμματιστής: Micro Forte
Εκδότης: 14 Degrees East
Είδος: Ρόλος
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Το Fallout Tactics είναι γνωστό και ως Fallout Tactics: Η Αδελφότητα του Χάλυβα είναι ένα παιχνίδι ρόλων σε πραγματικό χρόνο που παίζει το παιχνίδι στο σύμπαν Fallout, αλλά δεν συνεχίζει την ιστορία από το Fallout ή το Fallout 2. Στο Fallout Tactics οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο ενός νέου μέλους η Αδελφότητα του Χάλυβα, μια ομάδα επιζώντων που είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης του πολιτισμού. Το Fallout Tactics είναι λιγότερο από ένα παιχνίδι ρόλων και περισσότερο από ένα συνδυασμό πραγματικού χρόνου και στρατηγικής βασισμένης στη σειρά. Οι μάχες και οι στροφές συμβαίνουν διαφορετικά και στο Fallout Tactics, με τρεις διαφορετικούς τρόπους μάχης, το συνεχές γύρο βασίζεται. το οποίο ουσιαστικά είναι πραγματικό, καθώς όλοι οι χαρακτήρες αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα. Individual Turn Based, το οποίο είναι το παραδοσιακό turn based σύστημα που χρησιμοποιείται στα πρωτότυπα παιχνίδια ή το Squad Turn Based, το οποίο κάθε ομάδα παίρνει μια στροφή ταυτόχρονα.

05 του 08

Fallout: Αδελφότητα χάλυβα

Fallout: Στιγμιότυπο αδελφότητας του χάλυβα. © Interplay

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Ιανουαρίου 2004
Προγραμματιστής: Interplay
Εκδότης: Interplay
Είδος: Παιχνίδι ρόλων δράσης
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Fallout: Η Αδελφότητα του Χάλυβα ήταν το πρώτο παιχνίδι Fallout εκτός του PC, κονσόλα. Η ιστορία χωρίζει και πάλι από την ιστορία του Fallout και του Fallout 2 με παίκτες που ελέγχουν μέλη της Αδελφότητας του Χάλυβα. Το ίδιο το gameplay δεν συγκρίνεται πραγματικά με τα άλλα παιχνίδια, καθώς είναι περισσότερο ένα γραμμικό παιχνίδι παιχνιδιού που βασίζεται σε αποστολή, ενώ ο παίκτης μπορεί να επιλέξει να παίξει από έναν από τους έξι χαρακτήρες.

06 του 08

Fallout 3

Fallout 3 Στιγμιότυπο οθόνης. © Bethesda Softworks

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Οκτωβρίου 2009
Προγραμματιστής: Bethesda Game Studios
Εκδότης: Bethesda Softworks
Είδος: Παιχνίδι παιχνίδι ρόλων δράσης
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Για πολλούς το Fallout 3 αντιπροσωπεύει το τρίτο παιχνίδι στη σειρά Fallout παρά το πέμπτο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το Fallout 3 παίρνει την ιστορία από το Fallout 2. Μόλις 36 χρόνια μετά τα γεγονότα του Fallout 2, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός επιζών από το Vault 101. Μετά την ατυχή εξαφάνιση του πατέρα του πρωταγωνιστή , ξεκινάει από το Vault με την ελπίδα να τον βρει. Το Fallout 3 λαμβάνει χώρα στο Capital City, το οποίο είναι τα ερείπια της Washington DC. Το παιχνίδι διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως VATS, Companions, Λεπτομερή δέντρα ικανότητας / χαρακτηριστικών και πολλά άλλα. Το παιχνίδι κάνει επίσης μια εξαιρετική δουλειά να παραμείνει αληθινή στο πλούσιο παιχνίδι ιστορίας που βρέθηκε στα πρώτα δύο παιχνίδια Fallout.

Υπήρχαν πέντε διαφορετικά πακέτα DLC που κυκλοφόρησαν για το Fallout 3, γεγονός που καθιστά το συνολικό ποσό παιχνιδιού διαθέσιμο μάλλον εκπληκτικό. Τα πακέτα DLC περιλαμβάνουν "Λειτουργία: Anchorage", "The Pitt", "Broken Steel", "Point Lookout" και "Mothership Zeta".
Περισσότερα : Στιγμιότυπα οθόνης

07 του 08

Fallout: Νέο Βέγκας

Fallout Νέο Βέγκας Στιγμιότυπο οθόνης. © Bethesda Softworks

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Οκτωβρίου 2010
Προγραμματιστής: Obsidian Entertainment
Εκδότης: Bethesda Softworks
Είδος: Παιχνίδι παιχνίδι ρόλων δράσης
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Fallout: Το New Vegas είναι το έκτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε κάτω από το όνομα Fallout και το δεύτερο παιχνίδι Fallout που κυκλοφόρησε η Bethesda Softworks. Το Fallout New Vegas λαμβάνει χώρα τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Fallout 3, όμως δεν είναι άμεση συνέχεια του Fallout 3. Το Fallout New Vegas λέει μια νέα ιστορία με τους παίκτες να αναλαμβάνουν το ρόλο ενός courier που έχει προσληφθεί για τη μεταφορά ενός μυστηριώδους πακέτου στο "παλιό" Vegas Strip. Με τον τρόπο όμως που πυροβολούνται και αφέθηκαν για νεκρούς, αν δεν ήταν για το είδος ρομπότ Victor που έτυχε να έρθουν μαζί. Ο Courier τοποθετεί στη συνέχεια το κλεμμένο πακέτο. Όπως το Fallout 3, το Fallout New Vegas κυκλοφόρησε τα πακέτα DCL fiver. Περιλαμβάνουν: "Dead Money", "Honest Hearts", "Old World Blues", "Lonesome Road" και "Arsenal Runners Arms και Stash του Courier"
Περισσότερα: Ημερολόγιο προγραμματιστών

08 από 08

Fallout 4

Fallout 4 Στιγμιότυπο οθόνης. © Bethesda Softworks

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Νοεμβρίου 2015
Προγραμματιστής: Bethesda Game Studios
Εκδότης: Bethesda Softworks
Είδος: Παιχνίδι παιχνίδι ρόλων δράσης
Θέμα: Μετα-Αποκάλυψη
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Το Fallout 4 είναι ένα ανοιχτό παγκόσμιο παιχνίδι μετά την Αποκάλυψη που βρίσκεται μέσα και γύρω από τη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός επιβιώσαντος στο Vault, καθώς εμφανίζονται σε έναν εχθρικό κόσμο. Το παιχνίδι παίζει πολύ μοιάζει με το Fallout 3 και το Fallout New Vegas με τη δυνατότητα αναπαραγωγής μεταξύ της προβολής πρώτου και τρίτου προσώπου. Ο κόσμος των παιχνιδιών είναι επίσης ένας εκτεταμένος χώρος που δίνει στους παίκτες την ελευθερία να αναλάβουν αποστολές, πλήρεις αποστολές βασισμένες στην ιστορία και ακόμη και βασική συνιστώσα κατασκευής. Το Fallout 4 είναι μόνο ένας παίκτης και διατίθεται στα συστήματα Xbox One και PlayStation 4 εκτός από τον υπολογιστή.

Το πρώτο DLC που κυκλοφόρησε για το Fallout 4, το Fallout 4: Το Automatron κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016 και εισάγει ένα νέο roboting στοιχείο που επιτρέπει στους παίκτες να σώσουν εξαρτήματα και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά ρομπότ για την καταπολέμηση βίαιων ρομπότ δολοφόνων των Μηχανικών.