Προσθήκη νέων φακέλων πριν από την προσθήκη αρχείων με χρήση του FTP

01 από 03

Οργανώστε τον ιστότοπό σας με φακέλους αρχείων

Είτε δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο είτε μετακινείτε ένα παλιό, πρέπει να ρυθμίσετε τους φακέλους σας προτού αρχίσετε να προσθέτετε ιστοσελίδες και άλλα αρχεία. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση του FTP. Αυτό λειτουργεί μόνο εάν η υπηρεσία φιλοξενίας σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το FTP. Εάν η υπηρεσία σας δεν διαθέτει FTP, μπορεί να θέλετε να οργανώσετε τον ιστότοπό σας με φακέλους, αλλά θα τα δημιουργήσετε με άλλα εργαλεία.

Οργάνωση του ιστοτόπου σας με φακέλους

Εάν δημιουργείτε φακέλους προτού αρχίσετε να προσθέτετε ιστοσελίδες και άλλα αρχεία, ο ιστότοπός σας θα είναι πιο οργανωμένος. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο για γραφικά, άλλο για ήχο, ένα για οικογενειακές ιστοσελίδες, άλλο για ιστοσελίδες χόμπι κ.λπ.

Η διατήρηση των ξεχωριστών ιστοσελίδων σας καθιστά ευκολότερο να τα βρείτε αργότερα, όταν πρέπει να τα ενημερώσετε ή να τα προσθέσετε.

Ξεκινήστε εξετάζοντας πώς θέλετε να οργανωθεί ο ιστότοπός σας και ποιες φυσικές διαιρέσεις βλέπετε. Εάν σχεδιάζετε ήδη διαφορετικές καρτέλες ή υποτμήματα του ιστότοπού σας, είναι λογικό να τοποθετήσετε αυτά τα αρχεία σε διαφορετικούς φακέλους.

Για παράδειγμα, δημιουργείτε έναν προσωπικό ιστότοπο και σχεδιάσατε να έχετε αυτές τις καρτέλες:

Θα συμπεριλάβετε επίσης διάφορα είδη μέσων στο δικτυακό τόπο. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε φακέλους για κάθε τύπο.

Κορυφαία επίπεδα ή υποφακέλους;

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα οργανώσετε τους φακέλους σας έτσι ώστε τα μέσα για κάθε θέμα να ζουν σε έναν υποφάκελο για αυτό το θέμα ή αν απλά αποθηκεύετε όλες τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο φωτογραφιών κορυφαίου επιπέδου κλπ. Η επιλογή σας μπορεί να εξαρτάται από το πόσα μέσα αρχεία που σκοπεύετε να προσθέσετε.

Αν δεν κατονομάσετε τα αρχεία πολυμέσων σας κάτι που θα σας βοηθήσει να τα αναγνωρίσετε αργότερα, όπως το Vacation2016-Maui1.jpg και απλώς αφήστε τα όσα ονόμαζαν από τη φωτογραφική μηχανή όπως το DSCN200915.jpg, μπορεί να είναι χρήσιμο να τα τοποθετήσετε έναν υποφάκελο για να τα βρείτε αργότερα.

02 του 03

Συνδεθείτε στο FTP σας

Ακολουθούν τα βήματα για τη δημιουργία φακέλων μέσω FTP.

Ανοίξτε το πρόγραμμα FTP και τοποθετήστε τις πληροφορίες FTP. Θα χρειαστείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας σας. Θα χρειαστείτε επίσης το όνομα κεντρικού υπολογιστή της υπηρεσίας φιλοξενίας σας. Μπορείτε να το πάρετε από την υπηρεσία φιλοξενίας σας.

Όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε φακέλους στο επάνω επίπεδο του ιστότοπού σας. Λάβετε υπόψη ότι τα ονόματα φακέλων ιστότοπων θα γίνουν μέρος της διεύθυνσης URL που οδηγεί στις ιστοσελίδες που αποθηκεύονται εκεί. Ονομάστε τους φακέλους σας με αυτό το πνεύμα, καθώς τα ονόματά τους θα είναι ορατά σε οποιονδήποτε επισκέπτεται τις σελίδες, καθώς αποτελούν μέρος της διεύθυνσης URL. Τα ονόματα των φακέλων αρχείων μπορεί επίσης να είναι διακριτικά πεζών-κεφαλαίων, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο κεφαλαία γράμματα αν το καταλάβετε. Αποφύγετε τα σύμβολα και χρησιμοποιείτε μόνο γράμματα και αριθμούς.

03 του 03

Δημιουργία φακέλου μέσα σε φάκελο

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν υποφάκελο μέσα σε ένα φάκελο που μόλις δημιουργήσατε, κάντε διπλό κλικ στο όνομα του φακέλου μέσα στο πρόγραμμα FTP. Ο φάκελος θα ανοίξει. Μπορείτε να προσθέσετε το νέο φάκελο μέσα στον άλλο φάκελο. Κάντε ξανά κλικ στο "MkDir" και ονομάστε το νέο φάκελο.

Αφού δημιουργήσετε όλους τους φακέλους και τους υποφακέλους σας, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε τις ιστοσελίδες σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε την ιστοσελίδα σας οργανωμένη.