Ορισμός κοινής χρήσης σύνδεσης στο Internet (ICS)

Ορισμός:

Η Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet ή το ICS είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία των υπολογιστών με Windows (Windows 98, 2000, Me και Vista) που επιτρέπει σε πολλούς υπολογιστές να συνδεθούν στο Internet χρησιμοποιώντας μία μόνο σύνδεση στο Internet σε έναν υπολογιστή. Είναι ένας τύπος τοπικού δικτύου (LAN) που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ως πύλη (ή υποδοχής) μέσω του οποίου συνδέονται άλλες συσκευές στο Internet. Οι υπολογιστές που είναι ενσύρματοι στον υπολογιστή πύλης ή συνδέονται ασύρματα μέσω ασύρματου δικτύου ad-hoc μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ICS.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet περιλαμβάνουν:

Στα Windows 98 ή στα Windows Me, το ICS έπρεπε να ενεργοποιηθεί ή να εγκατασταθεί στον κεντρικό υπολογιστή από τον πίνακα ελέγχου Add / Remove Programs (Προσθαφαίρεση προγραμμάτων) (στην καρτέλα Εγκατάσταση των Windows, κάντε διπλό κλικ στο Internet Tools και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet). Τα Windows XP, Vista και Windows 7 έχουν αυτό το ενσωματωμένο ήδη (ανατρέξτε στις ιδιότητες "Σύνδεση τοπικής περιοχής" για μια ρύθμιση στην καρτέλα "Κοινή χρήση" στην ενότητα "Επιτρέψτε σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο αυτού του υπολογιστή").

Σημείωση: Το ICS απαιτεί από τον κεντρικό υπολογιστή να έχει μια ενσύρματη σύνδεση με ένα μόντεμ (π.χ. DSL ή καλωδιακό μόντεμ ) ή μια aircard ή άλλο μόντεμ δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και οι υπολογιστές-πελάτες είτε να συνδεθούν με τον κεντρικό σας υπολογιστή είτε να συνδεθούν μέσω του υπολογιστή του κεντρικού υπολογιστή δωρεάν ασύρματο προσαρμογέα.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet:

Παραδείγματα: Για να μοιραστείτε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο μεταξύ πολλών υπολογιστών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα δρομολογητή είτε, στα Windows, να ενεργοποιήσετε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet, έτσι ώστε άλλοι υπολογιστές να συνδεθούν σε έναν υπολογιστή με σύνδεση στο Internet.