Χρησιμοποιώντας υπερσυνδέσμους σε ένα έγγραφο του Word

Προσθέστε υπερσυνδέσμους στα έγγραφά σας για να τα συνδέσετε με άλλους πόρους

Οι υπερσύνδεσμοι συνδέουν το ένα πράγμα με το άλλο, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να πηδούν από το ένα μέρος στο άλλο με ένα απλό κλικ του ποντικιού τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπερσύνδεση σε ένα έγγραφο του Microsoft Word για να δώσετε συνδέσμους σε έναν ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες, να υποδείξετε ένα τοπικό αρχείο όπως ένα βίντεο ή ένα κλιπ ήχου, να αρχίσετε να συνθέτετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ή να μεταβείτε σε άλλο τμήμα του ίδιου εγγράφου .

Λόγω του τρόπου λειτουργίας των υπερσυνδέσμων, εμφανίζονται ως έγχρωμη σύνδεση στο MS Word. δεν μπορείτε να δείτε τι έχουν κατασκευαστεί για να κάνετε μέχρι να επεξεργαστείτε το σύνδεσμο ή κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε τι κάνει.

Συμβουλή: Οι υπερσυνδέσμοι χρησιμοποιούνται σε άλλα περιβάλλοντα, όπως και σε ιστότοπους. Το κείμενο "Υπερσύνδεσμοι" στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας είναι ένας υπερσύνδεσμος που σας οδηγεί σε μια σελίδα που εξηγεί περισσότερα σχετικά με τους υπερσυνδέσμους.

Πώς να εισάγετε υπερσυνδέσμους στο MS Word

  1. Επιλέξτε το κείμενο ή την εικόνα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση της υπερ-σύνδεσης. Το επιλεγμένο κείμενο θα εμφανιστεί επισημασμένο. θα εμφανιστεί μια εικόνα με ένα πλαίσιο που την περιβάλλει.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο κείμενο ή την εικόνα και επιλέξτε Σύνδεση ή Υπερσύνδεση ... από το μενού περιβάλλοντος. Η επιλογή που βλέπετε εξαρτάται από την έκδοση του Microsoft Word.
  3. Αν επιλέξατε κείμενο, θα συμπληρωθεί το πεδίο "Κείμενο προς εμφάνιση:", το οποίο θα θεωρηθεί ως η υπερ-σύνδεση στο έγγραφο. Αυτό μπορεί να αλλάξει εδώ αν χρειαστεί.
  4. Επιλέξτε μια επιλογή από τα αριστερά στην ενότητα "Σύνδεση σε:". Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει κάθε μία από αυτές τις επιλογές.
  5. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK για να δημιουργήσετε την υπερ-σύνδεση.

Τύποι υπερσύνδεσης MS Word

Μερικοί τύποι υπερσυνδέσμων μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα έγγραφο του Word. Οι επιλογές που βλέπετε στην έκδοση του Microsoft Word ενδέχεται να διαφέρουν από τις άλλες εκδόσεις. Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι οι επιλογές υπερσύνδεσης στη νεότερη έκδοση του MS Word.

Υπάρχον αρχείο ή ιστοσελίδα. Θα χρησιμοποιούσατε αυτήν την επιλογή για να έχετε τον υπερσύνδεσμο να ανοίξει έναν ιστότοπο ή ένα αρχείο αφού τον έχετε κάνει κλικ. Μια κοινή χρήση αυτού του τύπου υπερσύνδεσης είναι η σύνδεση κειμένου με μια διεύθυνση URL ιστότοπου.

Μια άλλη χρήση μπορεί να είναι αν μιλάτε για ένα άλλο αρχείο Microsoft Word που έχετε ήδη δημιουργήσει. Μπορείτε απλώς να συνδεθείτε σε αυτό, ώστε όταν κτυπηθεί, αυτό το άλλο έγγραφο θα ανοίξει.

Ή ίσως γράφετε ένα σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προγράμματος Notepad στα Windows. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια υπερσύνδεση που ανοίγει αμέσως το πρόγραμμα Notepad.exe στον υπολογιστή του χρήστη έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει εκεί χωρίς να χρειαστεί να φουσκώσει σε φακέλους που αναζητούν το αρχείο.

Τοποθετήστε το σε αυτό το έγγραφο

Ένας άλλος τύπος υπερσυνδέσμου που υποστηρίζεται από το Microsoft Word είναι αυτός που δείχνει σε διαφορετικό σημείο στο ίδιο έγγραφο, που συχνά ονομάζεται σύνδεσμος "άγκυρας". Σε αντίθεση με τον υπερσύνδεσμο από πάνω, αυτό δεν σας κάνει να αφήσετε το έγγραφο.

Ας υποθέσουμε ότι το έγγραφό σας είναι πολύ μακρύ και περιλαμβάνει πολλές επικεφαλίδες που διαχωρίζουν το περιεχόμενο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπερσύνδεση στο επάνω μέρος της σελίδας που παρέχει ένα ευρετήριο για το έγγραφο και ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ σε κάποιον για να μεταβεί δεξιά σε μια συγκεκριμένη επικεφαλίδα.

Αυτό το είδος υπερσύνδεσης μπορεί να δείχνει στην κορυφή του εγγράφου (χρήσιμο για συνδέσμους στο κάτω μέρος της σελίδας), επικεφαλίδες και σελιδοδείκτες.

Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο

Οι υπερσυνδέσμοι του Microsoft Word μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν νέα έγγραφα όταν πατήσετε το σύνδεσμο. Όταν κάνετε αυτόν τον τύπο συνδέσμου, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να κάνετε το έγγραφο τώρα ή αργότερα.

Αν επιλέξετε να το κάνετε τώρα, τότε μετά τη δημιουργία της υπερσύνδεσης θα ανοίξει ένα νέο έγγραφο, όπου μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να το αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, ο σύνδεσμος θα δείχνει απλώς σε ένα υπάρχον αρχείο (αυτό που μόλις δημιουργήσατε), ακριβώς όπως ο τύπος υπερσυνδέσμου "Υφιστάμενο αρχείο ή ιστοσελίδα" που αναφέρθηκε παραπάνω.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αργότερα το έγγραφο, δεν θα σας ζητηθεί να επεξεργαστείτε το νέο έγγραφο μέχρι να κάνετε κλικ στην υπερ-σύνδεση.

Αυτός ο τύπος υπερσύνδεσης είναι χρήσιμος αν τελικά θέλετε να έχετε νέο περιεχόμενο συνδεδεμένο με ένα "κύριο" έγγραφο, αλλά δεν θέλετε να δημιουργήσετε τα υπόλοιπα έγγραφα ακόμα. απλά θέλετε να δώσετε τους συνδέσμους για να μην θυμάστε να εργάζεστε αργότερα.

Επιπλέον, μόλις τις κάνετε, θα συνδεθούν ήδη στο βασικό σας έγγραφο, πράγμα που σας εξοικονομεί χρόνο για να τους συνδέσετε αργότερα.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο τελευταίος τύπος υπερσύνδεσης που μπορείτε να κάνετε στο Microsoft Word είναι αυτός που δείχνει σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε όταν κάνετε κλικ, ο προεπιλεγμένος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ανοίξει και θα αρχίσει να συνθέτει το μήνυμα χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες από την υπερ-σύνδεση.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μία ή περισσότερες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες πρέπει να αποστέλλεται το μήνυμα. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι προπληρωμένες για όσους κάνουν κλικ στην υπερ-σύνδεση, αλλά μπορούν ακόμα να αλλάξουν από το χρήστη προτού στείλουν το μήνυμα.

Η χρήση μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια υπερσύνδεση είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν έναν σύνδεσμο "επικοινωνήστε μαζί μου" που θα στείλει ένα μήνυμα στον διαχειριστή του ιστότοπου, για παράδειγμα, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, όπως ένας δάσκαλος, γονέας ή μαθητής.

Όταν το θέμα είναι προγεμισμένο, μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες να συνθέσουν ένα μήνυμα, καθώς δεν χρειάζεται να σκεφτούν ένα θέμα.