Ιστορίες από το Borderlands: Σχέδιο αποδράσεων Bravo PS4

Θα ήθελα να αγκαλιάσω τον δημιουργικό διευθυντή στο Telltale Games που μου επέτρεψε να μείνω στον κόσμο της Πανδώρας και των κυνηγών του Vault πολύ καιρό μετά το πλήρωμα που βρίσκεται πίσω από το Borderlands 2 και έκλεισε το κατάστημα και ενώ περιμένουμε τις μεγάλες μέρες μέχρι την αναπόφευκτη " Borderlands 3 "(το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ακόμη κοντά στο να ολοκληρωθεί, είναι τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά). Έχω περάσει εκατοντάδες ώρες στον κόσμο των "Borderlands 2" και σε όλες τις DLC του, και φυσικά αναγκάστηκα να προχωρήσω τα επόμενα χρόνια, αλλά τα "Tales From the Borderlands" κράτησαν αυτόν τον κόσμο ζωντανό. Πρώτα υποθέτω ότι θα το έκανε σε ένα είδος μεταβατικού τρόπου, σχεδόν όπως το φαντασμα φαντασίας απευθύνεται στους αχαλίνωτους μεταξύ δόσεων σε μια σειρά ταινιών franchise - σίγουρα, είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι απαραίτητο . Παίζοντας το τέταρτο επεισόδιο "Παραμύθια από τα σύνορα", "Σχέδιο αποδράσεων Bravo", το οποίο έπληξε την PSN την περασμένη εβδομάδα, συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι "tie-in" ή "σύντροφος" - είναι απαραίτητο για την εμπειρία "Borderlands" . Στην πραγματικότητα, έχει εμβαθύνει την εκτίμησή μου για τα παιχνίδια και τον κόσμο που έχουν δημιουργήσει.

Όταν επιστρέφω στην Πανδώρα είτε για να επαναλάβω το "Borderlands 2" είτε για την αναπόφευκτη συνέχιση της, η εμπειρία θα είναι πλουσιότερη. Το "ιστορίες" είναι κανόνας. Και είναι ένα παιχνίδι που απλά πρέπει να παίξετε.

Στο τέλος του "Catch a Ride", η συμμορία των " Tales From the Borderlands " ήταν σε μια δύσκολη, θανατηφόρα δυσάρεστη κατάσταση κάτω από το όπλο του Queenpin Vallory. Για να ανοίξει το "Bravo Plan Escape", ο Vallory αναγκάζει τον Rhys, τη Fiona και την υπόλοιπη συμμορία να επιστρέψουν στο Hyperion για να ανακτήσουν το τελικό μέρος του Gortys Project και να αναλάβουν τον κόσμο. Ναι, αυτό μπορεί να τελειώσει άσχημα. Μετά από μερικές αποφάσεις, κατέληξα σε έναν πύραυλο με τους στενούς φίλους μου, συμπεριλαμβανομένου του παλαιού Scooter φίλου. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια δεν θα χαλάσει εδώ, αλλά συγκλόνισε την κόλαση έξω από μένα, υπενθυμίζοντάς μου ότι το Telltale Games έχει μια αξεπέραστη δυνατότητα να πάει από το περιστασιακό gameplay σε συναισθηματική αναταραχή με την αναλαμπή ενός ματιού. Υπάρχουν σημεία σε όλα αυτά τα παιχνίδια - " The Walking Dead ", "Wolf Among Us", "Game of Thrones" και αυτό-στο οποίο η διαδικασία είτε / ή λήψης αποφάσεων δεν σας δίνει την επιλογή Γ ότι που αναζητάτε τόσο απεγνωσμένα. Είναι μια επιλογή μεταξύ των μικρότερων των δύο κακών.

Δεν είναι μεγάλη σπόιλερ για να πείτε ότι το ξανακάνετε στο σπίτι, ντυμένο με μια ανθρώπινη μεταμφίεση του νεκρού Vasquez (που επιτρέπει στον μεγάλο Patrick Warburton την ευκαιρία να επιστρέψει και να κάνει το φωνητικό έργο ότι το αστέρι του "Family Guy" και "The Tick ​​"κάνει τόσο καλά). Από εδώ, τα "Tales From the Borderlands" παίρνουν πιο περίπλοκα από ποτέ, συμπεριλαμβανομένου ενός "shoot-out" με μια ομάδα λογιστών που χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους ως όπλα και μια τελική συνάντηση με τον Handsome Jack που ζει στο κεφάλι του Rhys που έχει πραγματικά ευκαιρία να αλλάξουμε για πάντα τη μυθολογία "Borderlands". Αναρωτιέμαι πόσο πολύ οι 2K Games θα χρησιμοποιήσουν την ιστορία των "Tales From the Borderlands" στον κανόνα όταν δημιουργεί το "Borderlands 3." Ελπίζω ότι είναι πολύ γιατί αυτό είναι αυτό που ήταν τόσο μεγάλο για αυτή την περιπέτεια - την αφήγηση.

Το γεγονός του θέματος είναι ότι το "Borderlands" δεν ήταν ποτέ ένα franchise πρωτίστως γνωστό για την αφήγηση. Σίγουρα, ο Claptrap ήταν αστείο και ήταν η αξιοθαύμαστη σειρά των υποστηρικτών που έκαναν πραγματικά τη δουλειά του "Borderlands 2", αλλά η αφήγηση που έδωσε το franchise "Tales From the Borderlands" δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Και με αυτό το προτελευταίο επεισόδιο, είχα το πιο περίεργο συναίσθημα όταν τελείωσε. Συνειδητοποίησα ότι με ένα μόνο επεισόδιο να πάει- "Το Vault του Ταξιδιώτη" - ότι θα χάσω σύντομα αυτούς τους χαρακτήρες και αυτόν τον κόσμο. Ας ελπίσουμε, όχι για πολύ.