Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) Οδηγός αγοράς

Με τον προγραμματισμό υψηλής ευκρίνειας (HDTV) όλο και πιο διαθέσιμος μέχρι σήμερα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις.

Είναι η Υψηλή Ευκρίνεια η ίδια με την Ψηφιακή;

Ναι και ΟΧΙ. Ο υψηλός ορισμός είναι η κορυφαία ανάλυση που προσφέρεται στην κατηγορία της ψηφιακής τηλεόρασης. Το ψηφιακό καλώδιο διατίθεται σε τρεις μορφές - τυπικό, ενισχυμένο και υψηλής ευκρίνειας. Το πρότυπο έχει ανάλυση 480i, ενισχυμένη είναι 480p, ενώ ο υψηλός ορισμός είναι 720p και 1080i. Επομένως, το HD είναι ψηφιακό, αλλά δεν είναι όλα ψηφιακά HD.

Οι φίλοι μου αγόρασαν σύνολα υψηλής ευκρίνειας, αλλά είναι ακριβοί. Χρειάζομαι πραγματικά ένα;

Η ανάγκη για τηλεόραση HD είναι αμφισβητήσιμη. Μετά από όλα, δεν προσφέρεται όλο τον προγραμματισμό σε HD και υπάρχει επιπλέον χρέωση για τον προγραμματισμό HD. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε αλλά δεν θέλετε ή χρειάζεστε πρόσθετη δαπάνη, μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη εικόνα με άλλες ψηφιακές (SDTV και EDTV) τηλεοράσεις. Μπορείτε επίσης να περιμένετε ένα ή δύο χρόνια και να δείτε τι συμβαίνει με τις τιμές και τον προγραμματισμό.

Πόσο κοστίζει ένα τηλεοπτικό κόστος υψηλής ευκρίνειας και ποιος το κάνει;

Οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων κάνουν HDTV σε μια ποικιλία από στυλ. Μπορείτε να αγοράσετε HD σε σωλήνες, οπίσθια προβολή CRT, LCD, DLP, LCOS και Plasma. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, αλλά ένα μέσο χάσμα τιμών είναι $ 500 για μια μικρή οθόνη CRT προς τα πάνω στα $ 20,000 για την πιο πρόσφατη τεχνολογία πλάσματος.

Πρέπει να εγγραφώ στο καλωδιακό / δορυφορικό για λήψη HDTV;

Όχι, πολλοί συνεργάτες δικτύου γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ήδη σήματα υψηλής ευκρίνειας μέσω του αέρα. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια HDTV με ενσωματωμένο δέκτη και HD Antenna για την αποκωδικοποίηση του σήματος. Ωστόσο, αν θέλετε να λάβετε ένα σήμα HD (TNT, HBO, ESPN) ενός σταθμού που δεν εκπέμπει, θα χρειαστεί να παραγγείλετε ένα πακέτο HD καλωδιακής / δορυφορικής λήψης.

Μήπως ο καλωδιακός / δορυφορικός μου παροχέας προσφέρει HDTV; Αν ναι, τι χρειάζομαι;

Πολλοί πάροχοι καλωδίων / δορυφόρων προσφέρουν κάποιο είδος προγραμματισμού υψηλής ευκρίνειας. Συνήθως, χρεώνουν μια επιπλέον χρέωση και απαιτούν να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα δέκτη υψηλής ευκρίνειας. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε το μηνιαίο σας κόστος αγοράζοντας έναν δέκτη HD σε καταστήματα λιανικής και σε απευθείας σύνδεση. Για να μάθετε τους όρους χρήσης και το κόστος, επικοινωνήστε με τον τοπικό πάροχο καλωδίων / δορυφόρων.

Έχω το πακέτο HDTV που προσφέρεται από τον καλωδιακό / δορυφορικό παροχέα μου, αλλά δεν λαμβάνω το σήμα Hd. Τι δίνει;

Παίρνετε το σήμα αλλά μπορεί να μην έχετε τα εργαλεία για να το αποκτήσετε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και δέκτη. Αν ναι, εντοπίστε τα κανάλια HD στη γραμμή προγραμματισμού σας καθώς τα κανάλια χωρίζονται μεταξύ καναλιών HD και μη HD. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα που παρακολουθείτε προσφέρεται σε HD. Πολλά κανάλια HD εκτελούν σήμα μη HD όταν προβάλλουν προγραμματισμό εκτός HD. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε τις παραμέτρους της τηλεόρασής σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί σε 1080i ή 720p. Αν είναι σε 480p, τότε δεν παρακολουθείτε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, παρόλο που το πρόγραμμα προσφέρεται σε HD, καθώς το 480p είναι η ανάλυση βελτιωμένου ορισμού.

Τι είδους προγραμματισμός προσφέρεται σε HD;

Ο προγραμματισμός ποικίλλει από σταθμό σε σταθμό και σημειώστε ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν διαθέτουν προγράμματα υψηλής ευκρίνειας. Μερικά από τα μεγαλύτερα κανάλια που μεταδίδουν τον προγραμματισμό HD περιλαμβάνουν τα τέσσερα μεγάλα δίκτυα εκπομπής, TNT, ESPN, Discovery, ESPN και HBO.

Τι σημαίνει το 720p και το 1080i;

Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, η εικόνα που βλέπετε αποτελείται από πολλές σαρωμένες γραμμές. Συνθέτουν, συνθέτουν την εικόνα στην οθόνη. Μεταβλητές και προοδευτικές είναι οι δύο τεχνικές σάρωσης που χρησιμοποιούνται. Οι γραμμές ανάλυσης διαφέρουν για τις ψηφιακές τηλεοράσεις - 480, 720 και 1080. Επομένως, η ανάλυση μιας τηλεόρασης καθορίζεται από τις γραμμές και τους τύπους σάρωσης. Μια ανάλυση 720p είναι μια τηλεόραση με 720 προοδευτικές σαρωμένες γραμμές. Μια ανάλυση 1080i έχει 1080 μεταφρασμένες σαρωμένες γραμμές. Παράλληλα, μια προοδευτική σάρωση θα παρουσιάσει μια πιο καθαρή εικόνα από την αλληλεπίδραση, αλλά θα παρατηρήσετε ότι ο περισσότερος προγραμματισμός HD εμφανίζεται στην ανάλυση 1080i.

Ποιος είναι ο λόγος πλευράς;

Ένα σήμα υψηλής ευκρίνειας μεταδίδεται σε αναλογία διαστάσεων 16: 9. Το 16: 9 είναι επίσης γνωστό ως ευρεία οθόνη ή γραμματοκιβώτιο - όπως η οθόνη σε κινηματογραφικές αίθουσες. Μπορείτε να αγοράσετε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας είτε με τυπικό λόγο (4: 3) είτε με ευρεία οθόνη. Πραγματικά, είναι θέμα προτίμησης, είτε σας αρέσει η τετράγωνη είτε η ορθογώνια οθόνη. Οι περισσότεροι προγραμματιστές μπορούν να μορφοποιηθούν για να ταιριάζουν σε όποιο λόγο διαστάσεων προτιμάτε.