OS X Mavericks Ελάχιστες απαιτήσεις

Ελάχιστες και προτιμώμενες απαιτήσεις για το OS X Mavericks

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία του OS X Mavericks βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη οι Mac να στοχεύουν τόσο σε επεξεργαστή Intel 64 bit όσο και σε εφαρμογή 64 bit του firmware EFI που ελέγχει τη μητρική πλακέτα Mac. Και φυσικά, υπάρχουν και οι συνήθεις ελάχιστες απαιτήσεις για RAM και χώρο στο σκληρό δίσκο .

Για να μειώσετε την παρακολούθηση: Εάν ο Mac σας είναι σε θέση να τρέξει το OS X Mountain Lion , δεν θα πρέπει να έχει καμία δυσκολία με το OS X Mavericks.

Η λίστα των παρακάτω Mac περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα που διαθέτουν τόσο επεξεργαστή Intel 64 bit όσο και firmware 64 bit του EFI. Έχω επίσης συμπεριλάβει τα αναγνωριστικά μοντέλου για να σας διευκολύνει να διασφαλίσετε ότι το Mac σας είναι συμβατό.

Μπορείτε να βρείτε τον Αναγνωριστικό μοντέλου του Mac σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

OS Χ Χρήστες χιονιού Leopard

 1. Επιλέξτε "Σχετικά με αυτό το Mac" από το μενού της Apple .
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό έχει επιλεγεί στη λίστα περιεχομένων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.
 4. Η δεύτερη καταχώρηση στη λίστα Επισκόπηση υλικού είναι το αναγνωριστικό μοντέλου.

OS X Χρήστες λιονταριών και λιονταριών

 1. Επιλέξτε "Σχετικά με αυτό το Mac" από το μενού της Apple.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες.
 3. Στο παράθυρο Πληροφορίες για αυτό το Mac, κάντε κλικ στην καρτέλα Επισκόπηση.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύστημα αναφοράς.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό έχει επιλεγεί στη λίστα περιεχομένων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.
 6. Η δεύτερη καταχώρηση στη λίστα Επισκόπηση υλικού είναι το αναγνωριστικό μοντέλου.

Κατάλογος των Mac που μπορούν να τρέξουν το OS X Mavericks

Απαιτήσεις RAM

Η ελάχιστη απαίτηση είναι 2 GB μνήμης RAM, ωστόσο, συνιστώ 4 GB ή περισσότερο, εάν θέλετε να επιτύχετε επαρκή απόδοση κατά την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος και πολλαπλών εφαρμογών.

Αν έχετε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πακέτα μνήμης, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει τις απαιτήσεις τους στα βασικά ελάχιστα που αναφέρονται παραπάνω.

Απαιτήσεις αποθήκευσης

Μια καθαρή εγκατάσταση του OS X Mavericks καταλαμβάνει λίγο λιγότερο από 10 GB χώρου στο δίσκο (9,55 GB στον υπολογιστή μου). Η προεπιλεγμένη εγκατάσταση αναβάθμισης χρειάζεται 8 GB διαθέσιμου ελεύθερου χώρου, επιπλέον του χώρου που ήδη καταλαμβάνει το υπάρχον σύστημα.

Αυτά τα ελάχιστα μεγέθη αποθήκευσης είναι πράγματι πολύ ελάχιστα και δεν είναι πρακτικά για πραγματική χρήση. Μόλις αρχίσετε να προσθέτετε προγράμματα οδήγησης για εκτυπωτές, γραφικά και άλλα περιφερειακά, μαζί με οποιαδήποτε πρόσθετη υποστήριξη γλώσσας που χρειάζεστε, η ελάχιστη απαίτηση θα αρχίσει να ανθίζει. Και δεν έχετε προσθέσει καν δεδομένα χρήστη ή εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Όλοι οι υπολογιστές Mac που υποστηρίζουν σήμερα το OS X Mavericks είναι εξοπλισμένοι με αρκετό χώρο για να εγκαταστήσετε το Mavericks, αλλά εάν πλησιάζετε το όριο χώρου του Mac σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε είτε την προσθήκη περισσότερων αποθηκευτικών χώρων είτε την αφαίρεση αχρησιμοποίητων και ανεπιθύμητων αρχείων εφαρμογές.

FrankenMacs

Μια τελευταία σημείωση για όσους από εσάς έχετε είτε χτίσει τους δικούς σας κλώνους Mac είτε τροποποιήσατε εκτενώς τους Mac με νέες μητρικές πλακέτες, επεξεργαστές και άλλες αναβαθμίσεις.

Προσπαθώντας να καταλάβω αν το Mac σας θα είναι σε θέση να τρέξει Mavericks μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Αντί να προσπαθήσετε να ταιριάξετε το αναβαθμισμένο Mac σε ένα από τα μοντέλα Mac που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο.

Εναλλακτική μέθοδος ελέγχου για τη στήριξη της Mavericks

Υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να προσδιορίσετε αν η διαμόρφωσή σας θα υποστηρίξει το Mavericks. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να μάθετε εάν ο Mac σας εκτελεί τον πυρήνα 64 bit που απαιτείται από το Mavericks.

 1. Εκκινήστε τον τερματικό, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities.
 2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού:
 3. Uname -a
 4. Πατήστε enter ή επιστροφή.
 5. Το τερματικό θα επιστρέψει μερικές γραμμές γραμμών που εμφανίζουν το όνομα του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος, στην περίπτωση αυτή, τον πυρήνα Darwin που εκτελείται στον Mac σας. Ψάχνετε για τις ακόλουθες πληροφορίες στο κείμενο που επιστρέφεται: x86_64
 1. Εάν δείτε το x86_64 μέσα στο κείμενο, αυτό υποδεικνύει ότι ο πυρήνας εκτελείται σε χώρο επεξεργαστή 64 bit. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο.
 2. Πρέπει επίσης να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε firmware 64-bit EFI.
 3. Καταχωρίστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού:
 4. ioreg -l -p IODeviceTree -l | grep firmware-abi
 5. Πατήστε Enter ή Επιστροφή.
 6. Τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν τον τύπο EFI που χρησιμοποιεί το Mac σας, είτε "EFI64" είτε "EFI32". Αν το κείμενο περιλαμβάνει το "EFI64" τότε θα πρέπει να μπορείτε να τρέξετε το OS X Mavericks.

* - Τα Macs νεότερα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του OS X Yosemite (16 Οκτωβρίου 2014) ενδέχεται να μην είναι συμβατά με το OS X Mavericks. Αυτό συμβαίνει επειδή νεότερο υλικό μπορεί να απαιτήσει προγράμματα οδήγησης συσκευών που δεν περιλαμβάνονται με το OS X Mavericks.