Πριν αγοράσετε ένα Mac mini 2009

Ένα παλαιότερο Mac mini μπορεί να κάνει ένα μεγάλο δεύτερο Mac

Τα Mac minis είναι μικρά και φθηνά. Είναι μια καλή επιλογή για τους χρήστες Mac για πρώτη φορά, για την προσθήκη σε συστήματα οικιακού κινηματογράφου, για την προσθήκη ενός δεύτερου Mac στο νοικοκυριό ή για την εξυπηρέτηση ως πολύ φορητοί επιτραπέζιοι υπολογιστές για φοιτητές που φοιτούν σε κολέγια.

Αλλά τόσο ελκυστικό όσο το Mac mini, δεν είναι άψογο. Το μικρό μέγεθος και η χαμηλή τιμή του Mac mini απαιτούν κάποιους συμβιβασμούς που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να φέρετε ένα σπίτι.

BYODKM (Φέρτε τη δική σας οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι)

Το Mac mini είναι σήμερα ο μόνος Mac που δεν έρχεται με το δικό του πληκτρολόγιο και ποντίκι, μια κάπως περίεργη ιδέα στην πρώτη κοκκινίζει. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η αγορά-στόχος για το Mac mini είναι switchers των Windows, η ιδέα έχει νόημα. Οι περισσότεροι διακόπτες των Windows διαθέτουν ήδη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι που μπορούν να λειτουργούν με το Mac mini.

Εάν πρόκειται για τον πρώτο σας υπολογιστή ή το παλιό πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας είναι λίγο μακρύ στο δόντι, μπορείτε να παραγγείλετε το Mac mini με ένα πληκτρολόγιο της Apple και το Magic Mouse ή να αγοράσετε σχεδόν οποιοδήποτε βασικό με βάση το USB ή ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι για υπολογιστές Windows ή Mac.

Σημείωση: Το παρόν έγγραφο καλύπτει το Mac minis μέχρι το 2009. Μπορείτε να βρείτε επιπλέον οδηγούς αγοράς Mac mini στη διεύθυνση:

Πριν αγοράσετε ένα mini Mac 2010

Πριν αγοράσετε ένα Mac mini 2012

Είναι η προσθήκη μνήμης ένα έργο DIY;

Η Apple λέει ότι το Mac Mac 2009 υποστηρίζει έως και 4 GB μνήμης RAM, ωστόσο, αυτή η προδιαγραφή βασίζεται στις μονάδες μνήμης που ήταν άμεσα διαθέσιμες τη στιγμή της απελευθέρωσης του μίνι. Το 2009 Mac mini μπορεί να υποστηρίξει έως και 8 GB μνήμης RAM, χρησιμοποιώντας δύο μονάδες μνήμης 4 GB PC8500 DDR3 1066 MHz. Η Apple προτείνει τη συμπλήρωση των δύο διαθέσιμων αυλακώσεων σε συνδυασμένα ζευγάρια. μπορείτε επίσης να αφήσετε μια ανοιχτή σχισμή. Θα βρείτε τις μεγαλύτερες μονάδες μνήμης για το Mac mini διαθέσιμες από διάφορες πηγές άλλων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των OWC (Other World Computing) και του Crucial, και οι δύο από τους οποίους έχουν οδηγούς διαμόρφωσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τη σωστή μνήμη για το Mac.

Επειδή η μνήμη RAM του Mac mini δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι προσβάσιμη από το χρήστη, γενικά προτείνω να το αγοράσετε με τη μεγαλύτερη ρύθμιση μνήμης RAM upfront που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Εάν είστε βολικοί, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας RAM μόνο για το ήμισυ της τιμής που χρεώνει η Apple. Αλλά η διαδικασία αποσυναρμολόγησης και επανασυναρμολόγησης δεν είναι εύκολη και οποιαδήποτε ζημιά προκαλείτε μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.

Τι γίνεται με την προσθήκη σκληρού δίσκου;

Το Mac mini ήρθε με την επιλογή του αγοραστή ενός σκληρού δίσκου 160 GB, 320 GB ή 500 GB. Επειδή ο σκληρός δίσκος σε ένα Mac mini είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός Mac mini 2009 με τη μεγαλύτερη διαμόρφωση σκληρού δίσκου διαθέσιμη.

Εάν είστε ένα πρόσωπο DIY, το Mac mini διαθέτει πολλές επιλογές για να κάνετε μόνοι σας όταν πρόκειται να αναβαθμίσετε την εσωτερική αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του οπτικού χώρου αποθήκευσης με μια δεύτερη ή τρίτη μονάδα δίσκου.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να πάτε με τη βάση 160 GB και να προσθέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε. Μια εξωτερική μονάδα δίσκου από έναν τρίτο προμηθευτή θα πρέπει να είναι λιγότερο δαπανηρή από τις επιλογές της μονάδας σκληρού δίσκου της Apple και θα πρέπει να αποδίδει καλύτερα, καθώς ένας εξωτερικός θα χρησιμοποιεί πιθανότατα ταχύτερους σκληρούς δίσκους .

Τι είναι το κουτί;

Το Mac mini είναι μερικές φορές θεωρείται ως απλά ένα entry-level Mac. Αλλά ενώ είναι το λιγότερο επεκτάσιμο μοντέλο Mac διαθέσιμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα underachiever. Η απόδοση του Mac mini είναι παρόμοια με πολλά από τα μοντέλα της σειράς φορητών υπολογιστών MacBook Pro της Apple, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη καθώς χρησιμοποιούν πολλά από τα ίδια στοιχεία.

Δημοσιεύθηκε: 1/21/2008

Ενημερώθηκε: 7/3/2015