Το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων θα αντικαταστήσει τα πάντα που έχουν διαγραφεί ποτέ;

Όλα τα αρχεία μου που έχουν ήδη διαγραφεί είναι διαθέσιμα για ανάκτηση;

Θα ανακτήσει ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων οτιδήποτε έχετε διαγράψει ποτέ από τη συγκεκριμένη μονάδα δίσκου;

Τι θα συμβεί αν διαγράψατε ένα αρχείο πριν από ένα ή δύο χρόνια - θα είναι σε θέση να ανακτήσει αυτό το αρχείο, μετά από αυτό το διάστημα;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα δείτε στις Ενέργειες ανάκτησης αρχείων :

& # 34; Θα αποκαταστήσει ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων οτιδήποτε είχα διαγραφεί; & # 34;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι, όχι τίποτα , αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό.

Ενώ αυτό μπορεί να σας εκπλήξει να μάθετε, οι πληροφορίες σε ένα αρχείο, για παράδειγμα, δεν καταργούνται στην πραγματικότητα όταν διαγραφεί. Το σύστημα αρχείων, το οποίο μοιάζει με ένα ευρετήριο που παρακολουθεί το σημείο όπου βρίσκονται τα κομμάτια ενός αρχείου, χαρακτηρίζει απλώς τις περιοχές που περιείχαν το αρχείο ως ελεύθερο χώρο που το λειτουργικό σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει με νέα δεδομένα.

Με άλλα λόγια, οι συντεταγμένες των χαρτών που κατέχουν τη θέση του αρχείου καταργούνται από το ευρετήριο, καθιστώντας ουσιαστικά το αρχείο αόρατο στο λειτουργικό σύστημα ... και σε εσάς.

Φυσικά αόρατο είναι πολύ διαφορετικό από ό, τι πάει για πάντα , πράγμα που είναι μεγάλη είδηση.

Ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων λειτουργεί εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι, ενώ οι οδηγίες σε ένα αρχείο λείπουν, το πραγματικό αρχείο δεν είναι, εφ 'όσον ο φυσικός χώρος δεν έχει αντικατασταθεί από κάτι νέο alread y.

Τώρα που ξέρετε λίγο περισσότερο για το πώς λειτουργεί, μπορώ καλύτερα να απαντήσω στην ερώτηση: ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων δεν είναι πιθανό να ξεδιαγράψει όλα όσα έχετε διαγράψει γιατί τουλάχιστον κάποιο μέρος του φυσικού χώρου που καταλαμβάνουν αυτά τα διαγραμμένα αρχεία είναι πιθανό έχουν αντικατασταθεί με νέα αρχεία.

Δείτε πόσο καιρό είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την κατάργηση ενός αρχείου που έχω διαγράψει; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο καιρό τείνει να πάρει τα αρχεία για να αντικατασταθούν φυσικά, τι είδους αρχεία τείνουν να αντικατασταθούν νωρίτερα από άλλα και πολλά άλλα σχετικά με αυτό το θέμα που μπερδεύει κάπως.