Πόσο συχνά πρέπει να εκτελέσω ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου;

Είναι η Καθαρισμός Μητρώου μια τακτική εργασία συντήρησης υπολογιστών;

Χρειάζεται να τρέχετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου μία φορά το μήνα, ή μια φορά την εβδομάδα ή κάθε μέρα μια καλύτερη ιδέα για ένα καθαρισμό μητρώου;

Για παράδειγμα, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι η εκτέλεση ενός προγράμματος defrag είναι ένα μεγάλο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάθε τόσο συχνά επειδή τα αρχεία κατακερματίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι το ίδιο πράγμα με σφάλματα στο μητρώο των Windows ;

Η παρακάτω ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε στο Registry Cleaner FAQ :

& # 34; Πόσο συχνά πρέπει να σαρώσω το μητρώο μου για προβλήματα με ένα από αυτά τα προγράμματα καθαρισμού μητρώου; & # 34;

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται να ακούσουν αυτό ως την απάντησή μου:

Είστε απολύτως, θετικά, ΔΕΝ πρέπει να εκτελέσετε ένα καθαρότερο μητρώου σε κάθε είδους τακτική βάση!

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν έχουν ποτέ νόμιμο λόγο για να τρέξουν ένα καθαρότερο μητρώου.

Σε αντίθεση με τις online διαφημίσεις, τις κακές πληροφορίες από το γείτονά σας και ίσως τη δική σας πεποίθηση πριν από αυτή τη στιγμή, ο καθαρισμός μητρώου ΔΕΝ είναι καθήκον συντήρησης υπολογιστών . Δεν μπορώ να είμαι πιο σαφής σε αυτό το θέμα.

Πριν από πολύ καιρό, τα καθαριστικά μητρώου ήταν πιο συχνά και πιο σωστά, που αναφέρονται ως προγράμματα επισκευής μητρώου , επειδή αυτό είναι που κάνουν - επιδιορθώνουν ορισμένα είδη προβλημάτων στο μητρώο των Windows που προκαλούν μια πολύ σύντομη λίστα με προβλήματα υπολογιστή.

Δείτε τι τύποι προβλημάτων υπολογιστών Καθορίζουν τα προγράμματα καθαρισμού μητρώου; για βοήθεια για να υπολογίσετε ποια είδη ζητημάτων θα πρέπει στην πραγματικότητα να προσπαθείτε να διορθώσετε με ένα μητρώο καθαρότερο εργαλείο.

Οι συνήθειες είναι δύσκολο να σπάσουν, οπότε παίρνω συχνά αυτή την ερώτηση παρακολούθησης σε αυτό το σημείο:

Ίσως ο καθαρισμός μητρώου να είναι υπερτιμημένος, αλλά τι είναι η ζημιά στην εκτέλεση ενός κάθε ημέρα / εβδομάδα / μήνα / έτος ... μόνο σε περίπτωση; & # 34;

Ειλικρινά, θα πήγαινα πέρα ​​από τα υπερτιμημένα και να πω περιττό. Γιατί θα θέλατε να κάνετε οποιαδήποτε συντήρηση που είναι εντελώς περιττή;

Καθαρίζετε την οθόνη του smartphone σας με βόρακα, παρόλο που λίγο νερό και ένα πανί μικροϊνών κάνει την εργασία; Μου απορροφείτε το αγαπημένο σας βιβλίο σε σαπουνόνερο για να απομακρύνετε τη σκόνη όταν ένα γρήγορο σκούπισμα ολοκληρώσει το ίδιο πράγμα;

Οι αναλογίες είναι χρήσιμες, αλλά ας φτάσουμε στις λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό μητρώου:

Για ένα, είναι χάσιμο χρόνου . Έχετε δουλειά να κάνετε, βίντεο ρωγμών για να παρακολουθήσετε, πρωταθλήματα ποδοσφαίρου φαντασίας για να σχεδιάσετε, κλπ. Οτιδήποτε άλλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για είναι μια καλύτερη χρήση του χρόνου σας από την εκτέλεση ενός καθαρισμού μητρώου για κανέναν ιδιαίτερο λόγο.

Δεύτερον, είναι σπατάλη των πόρων του υπολογιστή σας . Η χρήση του σκληρού δίσκου , της μνήμης RAM και της CPU του υπολογιστή σας για νόμιμους σκοπούς είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε έναν υπολογιστή, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φθαρεί κανείς αυτά τα κομμάτια υλικού, ακόμη και λίγα λεπτά νωρίτερα από ό, τι χρειάζεται για τον καθαρισμό του μητρώου.

Τέλος, και το πιο σημαντικό, αφήνοντας ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο χάος γύρω από μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές των Windows είναι επικίνδυνο όταν δεν υπάρχει καμία ανταμοιβή που θα έπρεπε. Ρίξτε μια ματιά σε Ασφαλείς χρήσεις για τα καθαριστικά μητρώου; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Μην με ενοχλείτε. Όπως ανέφερα στην πρώτη ενότητα παραπάνω, υπάρχει ένας χρόνος και χώρος για τα καθαριστικά μητρώου, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα κανονικό καθήκον υπολογιστή που κάποιος πρέπει να κάνει.

Αν δεν έχετε δει ήδη, ρίξτε μια ματιά μέσα μου Τι κάνει ένα Registry Cleaner κάνει; για περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα αυτά ... και όχι για.