Carbonite Review

Μια πλήρης ανασκόπηση του Carbonite, μιας υπηρεσίας Backup Backup

Ο Carbonite είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στον κόσμο, και για καλό λόγο.

Όλα τα εφεδρικά τους σχέδια είναι απεριόριστα και έρχονται με πολλά χαρακτηριστικά, τοποθετώντας το Carbonite στην κορυφή της λίστας μου με απεριόριστα σχέδια backup cloud .

Ο άνθρακας είναι από το 2006 και έχει μια τεράστια πελατειακή βάση, καθιστώντας την εταιρεία αυτή μία από τις πιο εδραιωμένες εταιρείες παροχής backup σε cloud.

Εγγραφείτε για Carbonite

Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια δημιουργίας αντιγράφων της Carbonite, ενημερωμένες πληροφορίες τιμολόγησης και πλήρη λίστα χαρακτηριστικών. Η εκτεταμένη περιήγησή μου στο Carbonite πρέπει επίσης να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πώς λειτουργεί ο Carbonite.

Σχέδια και κόστη καρβονίτη

Ισχύει Απρίλιος 2018

Το Carbonite προσφέρει τρία ασφαλή σχέδια (που αποκαλούνταν Προσωπικά ), σε ένα ή περισσότερα έτη, όλα σχεδιασμένα για οικιακούς υπολογιστές ή μικρές επιχειρήσεις χωρίς διακομιστές. Οι τιμές που βλέπετε παρακάτω είναι για αντίγραφα ασφαλείας μόνο ενός υπολογιστή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στον ιστότοπο της Carbonite για να δείτε τι θα κοστίσει για να υποστηρίξετε περισσότερους από έναν υπολογιστές.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες υπηρεσίες backup στο cloud, όσο μεγαλύτερη είναι η συνδρομή σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η μηνιαία εξοικονόμηση.

Carbonite Safe Βασικά

Το Carbonite Safe Basic σας παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τα αρχεία σας που έχουν δημιουργηθεί.

Παρακάτω παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο διατίθεται η τιμή Safe Basic : 1 Έτος: 71,99 δολάρια ( 6,00 δολάρια / μήνα). 2 Χρόνια: $ 136.78 ( $ 5.70 / μήνα); 3 Χρόνια $ 194.37 ( $ 5.40 / μήνα).

Εγγραφείτε για το Carbonite Safe Basic

Carbonite Safe Plus

Το Safe Plus της Carbonite σας προσφέρει μια απεριόριστη ποσότητα αποθηκευτικού χώρου, όπως το βασικό του σχέδιο, αλλά προσθέτει υποστήριξη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικών σκληρών δίσκων, την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο από προεπιλογή και τη δυνατότητα τοπικής υποστήριξης μιας πλήρους εικόνας του υπολογιστή σας.

Το πρόγραμμα Safe Plus διατίθεται ως εξής: 1 Έτος: 111,99 δολάρια ( 9,34 δολάρια / μήνα). 2 Χρόνια: $ 212.78 ( $ 8.87 / μήνα); 3 Χρόνια $ 302.37 ( $ 8.40 / μήνα).

Εγγραφείτε για το Carbonite Safe Plus

Ασφαλές πρωτόκολλο άνθρακα

Όπως τα δύο μικρότερα σχέδια, το Safe Prime της Carbonite σας δίνει απεριόριστη αποθήκευση για τα δεδομένα σας.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Basic και του Plus , η Prime περιλαμβάνει υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών σε περίπτωση μείζονος απώλειας.

Αυτά τα πρόσθετα Safe Prime φέρνουν την τιμή λίγο: 1 Έτος: 149,99 δολάρια ( 12,50 δολάρια / μήνα). 2 Χρόνια: $ 284,98 ( $ 11,87 / μήνα); 3 Χρόνια $ 404.97 ( $ 11.25 / μήνα).

Εγγραφείτε για το πρωτόκολλο ασφαλείας Carbonite

Ανατρέξτε στον πίνακα σύγκρισης των τιμών των απεριόριστων πινάκων δημιουργίας αντιγράφων για να δείτε πώς η απεριόριστη τιμολόγηση του σχεδίου της Carbonite συγκρίνεται με τους ανταγωνιστές της.

Αν ένα από τα σχέδια ασφαλείας Carbonite ακούγεται σαν να ήταν καλή, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία για 15 ημέρες χωρίς καμία δέσμευση.

Αντίθετα από κάποιες άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ωστόσο, το Carbonite δεν προσφέρει ένα 100% ελεύθερο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στον Cloud. Εάν διαθέτετε μόνο λίγα δεδομένα για να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας, ανατρέξτε στη Λίστα δωρεάν εφεδρικών σχεδίων του Cloud για διάφορες, άπειρα λιγότερο ακριβές επιλογές.

Ο Carbonite πωλεί επίσης μια σειρά επιχειρησιακών λύσεων backup cloud. Εάν έχετε διακομιστές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή χρειάζεστε κάτι που μπορείτε να διαχειριστείτε κεντρικά, γνωρίζετε ότι το Carbonite βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Backup Cloud Business, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε.

Χαρακτηριστικά άνθρακα

Όπως όλες οι υπηρεσίες backup του cloud, η Carbonite κάνει ένα μεγάλο αρχικό αντίγραφο ασφαλείας και στη συνέχεια διατηρεί αυτομάτως και συνεχώς τα νέα και αλλαγμένα δεδομένα σας.

Πέρα από αυτό, θα λάβετε αυτές τις δυνατότητες με τη συνδρομή σας για το Carbonite Safe :

Όρια μεγέθους αρχείου Όχι, αλλά αρχεία άνω των 4 GB πρέπει να προστεθούν με το χέρι στο αντίγραφο ασφαλείας
Περιορισμοί τύπου αρχείου Όχι, αλλά τα αρχεία βίντεο πρέπει να προστεθούν με το χέρι αν δεν βρίσκονται στο κεντρικό σχέδιο
Όρια δίκαιης χρήσης Οχι
Βαθμός ορίου εύρους ζώνης Οχι
Υποστήριξη λειτουργικού συστήματος Windows (όλες οι εκδόσεις) και macOS
Εγγενές λογισμικό 64-bit Ναί
Εφαρμογές για κινητά iOS και Android
Πρόσβαση αρχείων Επιτραπέζιο πρόγραμμα και εφαρμογή ιστού
Κρυπτογράφηση μεταφοράς 128-bit
Κρυπτογράφηση αποθήκευσης 128-bit
Ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης Ναι, προαιρετικά
Έκδοση αρχείου Limited, 30 ημέρες
Mirror Image Backup Οχι
Επίπεδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Οδήγηση, φάκελος και επίπεδο αρχείου
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από την Mapped Drive Οχι
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από εξωτερική μονάδα δίσκου Ναι, στα σχέδια Plus και Prime
Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (≤ 1 λεπτό) Ναί
Συχνότητα αντιγράφων ασφαλείας Συνεχής (≤ 1 λεπτό) έως 24 ώρες
Αντικατάσταση εφεδρικής επιλογής Ναί
Έλεγχος εύρους ζώνης Απλός
Επιλογές αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης Οχι
Επιλογές επαναφοράς εκτός σύνδεσης Ναι, αλλά μόνο με το σχέδιο
Επιλογές τοπικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Οχι
Κλείδωμα / Άνοιγμα Υποστήριξης αρχείων Ναί
Επιλογές επιλογής αντιγράφων ασφαλείας Οχι
Ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής / προβολής Ναί
Κοινή χρήση αρχείων Ναί
Συγχρονισμός πολλών συσκευών Ναί
Ειδοποιήσεις κατάστασης αντιγράφων ασφαλείας Email, συν άλλους
Τοποθεσίες κέντρου δεδομένων Βόρεια Αμερική
Διατήρηση ανενεργού λογαριασμού Όσο η συνδρομή είναι ενεργή, τα δεδομένα θα παραμείνουν
Επιλογές υποστήριξης Τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συνομιλία και αυτο-υποστήριξη

Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης αντιγράφων ασφαλείας Cloud για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το Carbonite συγκρίνεται με κάποιες από τις άλλες αγαπημένες μου υπηρεσίες backup cloud.

Η εμπειρία μου με άνθρακα

Γνωρίζω ότι η επιλογή της σωστής υπηρεσίας backup cloud μπορεί να είναι σκληρή - είτε όλα φαίνονται τα ίδια είτε όλα φαίνονται διαφορετικά, ανάλογα με την προοπτική σας.

Ο άνθρακας, ωστόσο, είναι μία από τις υπηρεσίες που θεωρώ πολύ εύκολο να συστήσω σε πολλούς άλλους. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από την τεχνολογία ή τις ικανότητές σας στον υπολογιστή. Όχι μόνο αυτό, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών σας στοιχείων χωρίς να χρεώσετε ένα χέρι και ένα πόδι.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερα σχετικά με αυτό που μου αρέσει και όχι για τη χρήση του Carbonite για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε νέφος:

Τι μου αρέσει:

Ορισμένες υπηρεσίες backup του cloud προσφέρουν ένα μόνο σχέδιο, το οποίο προσωπικά προτιμώ. Ωστόσο, μια ποικιλία επιλογών δεν είναι πάντα κακό, ειδικά αν θέλετε επιλογές - και πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Αυτός είναι ένας λόγος που μου αρέσει ο Carbonite - έχει τρία διαφορετικά σχέδια, τα οποία έχουν λογικές τιμές, δεδομένου ότι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα απεριόριστο ποσό.

Κάτι άλλο που μου αρέσει είναι πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στον Carbonite. Δεδομένου ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνετε όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, είναι καλό που το έχουν κάνει πραγματικά εύκολο.

Αντί να χρειάζεται να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα για να επιλέξετε ποιοι φάκελοι και αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, απλά εντοπίστε τα στον υπολογιστή σας όπως θα κάνατε κανονικά. Απλά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε να τα προσθέσετε στο εφεδρικό σχέδιό σας.

Τα αρχεία που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, όπως αυτά που δεν υποστηρίζονται, από μια μικρή έγχρωμη κουκκίδα στο εικονίδιο του αρχείου.

Το αρχικό μου αντίγραφο ασφαλείας με το Carbonite πήγε πολύ καλά, με ένα χρόνο εφεδρείας ισοδύναμο με τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες. Αυτό που θα ζήσετε εξαρτάται πολύ από το εύρος ζώνης που είναι διαθέσιμο σε εσάς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Δείτε πόσο καιρό θα πάρει το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας; για μια ακόμη συζήτηση σχετικά με αυτό.

Κάτι άλλο που εκτιμώ με τον Carbonite είναι πόσο απλή είναι η αποκατάσταση των δεδομένων σας. Για προφανείς λόγους, νομίζω ότι η αποκατάσταση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ο Carbonite κάνει σίγουρα ένα αεράκι.

Για να επαναφέρετε αρχεία, απλά περιηγηθείτε σε αυτά online, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων απευθείας μέσω του προγράμματος, σαν να υπήρχαν στον υπολογιστή σας, ακόμη και αν τα έχετε διαγράψει. Επειδή έχετε 30 ημέρες εκδόσεων αρχείων, το Carbonite καθιστά απλή την επαναφορά μιας συγκεκριμένης έκδοσης ενός αρχείου από διαφορετική ώρα ή ώρα.

Η επαναφορά υποστηρίζεται επίσης από ένα πρόγραμμα περιήγησης, έτσι ώστε να μπορείτε πραγματικά να κατεβάσετε τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε διαφορετικό υπολογιστή, αν θέλετε.

Ένα ακόμα πράγμα που μου αρέσει είναι ότι ο Carbonite όχι μόνο σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας αυτόματα όταν ανιχνεύονται αλλαγές, όπως ανέφερα παραπάνω, αλλά μπορείτε, αν θέλετε, να αλλάξετε το πρόγραμμα για να τρέξετε μόνο μία φορά την ημέρα ή κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να τρέχετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο τη νύχτα, όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπετε έναν αργό υπολογιστή ή μια συμφόρηση σύνδεσης στο Internet, όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας συνεχώς. Ωστόσο, αν το κάνετε, αυτή είναι μια ωραία επιλογή για να έχετε.

Δείτε το Internet μου να είναι αργό Αν υποστηρίζω όλη την ώρα; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Τι δεν μου αρέσει:

Κάτι που βρήκα απογοητευτικό κατά τη χρήση του Carbonite ήταν ότι δεν επέστρεψε όλα τα αρχεία στους φακέλους που επέλεξα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επειδή, από προεπιλογή, δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο για ορισμένους τύπους αρχείων. Αυτό μπορεί να μην είναι μια μεγάλη υπόθεση εάν είχατε μόνο φωτογραφίες και έγγραφα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αλλά αλλιώς θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα.

Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε αυτήν την επιλογή κάνοντας δεξί κλικ στον τύπο αρχείου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας και, στη συνέχεια, επιλέγοντας πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για αυτούς τους τύπους αρχείων.

Στην περίπτωση του Carbonite, ο λόγος για τον οποίο δεν υποστηρίζονται αυτόματα όλοι οι τύποι αρχείων είναι να αποφύγετε να προκαλέσετε προβλήματα εάν επαναφέρατε όλα τα αρχεία σας σε έναν νέο υπολογιστή. Για παράδειγμα, η εξαίρεση των αρχείων EXE είναι πιθανώς έξυπνη λόγω αυτών των δυνητικών ζητημάτων.

Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει στο Carbonite είναι ότι δεν μπορείτε να καθορίσετε πόσο εύρος ζώνης το πρόγραμμα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί για τη μεταφόρτωση και τη λήψη των αρχείων σας. Υπάρχει μια απλή επιλογή που μπορείτε να ενεργοποιήσετε που περιορίζει τη χρήση του δικτύου, αλλά δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύνολο προηγμένων επιλογών, όπως μου αρέσει να βλέπω.

Οι τελικές μου σκέψεις για τον άνθρακα

Ο καρβονίτης είναι μια καλή επιλογή αν βρίσκεστε σε μια θέση όπου δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για εξωτερικούς δίσκους, πράγμα που σημαίνει ότι το κατώτατο επίπεδο του σχεδίου, ένα σχετικά φθηνό σε αυτό, είναι τέλειο για εσάς.

Εγγραφείτε για Carbonite

Εάν δεν είστε σίγουροι αν θα πρέπει να επιλέξετε Carbonite ως λύση backup, ανατρέξτε στις αναθεωρήσεις του Backblaze και του SOS Online Backup . Και οι δύο υπηρεσίες είναι αυτές που προτείνω τακτικά, πέραν του Carbonite. Μπορεί να βρείτε αυτό το χαρακτηριστικό που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ένα από τα σχέδιά τους.