Τι είναι τα επίπεδα αντιγράφων ασφαλείας;

Ορισμός επιπέδων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Τι είναι τα επίπεδα αντιγράφων ασφαλείας;

Όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή το λογισμικό που παρέχει ένα αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο , συνήθως έχετε τρεις επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να επιλέξετε αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε κάθε αρχείο που θέλετε να προσθέσετε στο αντίγραφο ασφαλείας, να επιλέξετε μόνο τους φακέλους που θέλετε να συμπεριλάβετε (οι οποίοι θα περιλαμβάνουν επίσης τους υποφακέλους και τα αρχεία σε αυτούς τους φακέλους και τους υποφακέλους) ή να επιλέξετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους φακέλους και τα αρχεία που περιέχει το drive).

Περισσότερα σχετικά με τα διαφορετικά επίπεδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Όπως ανέφερα, τα τρία επίπεδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνουν backup στο επίπεδο αρχείου, αντίγραφο ασφαλείας επιπέδου φακέλου και αντίγραφο ασφαλείας επιπέδου μονάδας δίσκου , το καθένα εξηγείται λεπτομερέστερα κατωτέρω.

Ορισμένα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υποστηρίζουν και τους τρεις τύπους αντιγράφων ασφαλείας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν μόνο ένα ή δύο. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Online Backup Comparison Chart για να δείτε ποιες από τις αγαπημένες μου online υπηρεσίες backup υποστηρίζουν κάθε επίπεδο backup.

Αρχείο αντιγράφων ασφαλείας

Το αντίγραφο ασφαλείας επιπέδου αρχείου παρέχει το πιο συγκεκριμένο επίπεδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν ένα πρόγραμμα υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο αρχείου, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε κάθε μεμονωμένο αρχείο που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.

Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μόνο μερικά αρχεία εικόνας που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε μόνο τα συγκεκριμένα αρχεία και οτιδήποτε δεν επιλέγετε δεν θα δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ορισμένα αρχεία από ένα φάκελο χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρο τον κατάλογο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων

Το αντίγραφο ασφαλείας φακέλων είναι λίγο λιγότερο εξευγενισμένο από το αντίγραφο ασφαλείας αρχείων, επειδή μπορείτε να επιλέξετε μόνο τους φακέλους που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αρχεία στους επιλεγμένους φακέλους θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το επίπεδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας επιτρέψει να επιλέξετε όλους τους φακέλους που θέλετε να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας, αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία σε αυτούς τους φακέλους που θέλετε να εξαιρέσετε από το αντίγραφο ασφαλείας.

Αυτό είναι χρήσιμο σε ένα σενάριο όπου έχετε πολλούς φακέλους, για παράδειγμα, εικόνες που περιέχονται σε έναν κύριο κατάλογο εικόνων. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσατε απλά να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του κύριου ριζικού φακέλου , ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους παιδικούς φακέλους και συνεπώς όλα τα αρχεία εικόνων.

Drive Backup

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Drive σας επιτρέπει να επιλέξετε ολόκληρο το σκληρό δίσκο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Η χρήση αντιγράφου ασφαλείας σε επίπεδο μονάδας δίσκου σας επιτρέπει να επιλέξετε εύκολα και αυτόματα κάθε φάκελο και όλα τα αρχεία που περιέχει, για αντίγραφα ασφαλείας που περιέχονται σε μια μονάδα δίσκου.

Ωστόσο, αυτό δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε τα συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους που θέλετε να εξαιρέσετε από τα αντίγραφα ασφαλείας.

Πρόσθετες επιλογές επιπέδου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ορισμένα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε εξαιρέσεις σε επίπεδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν έχετε επιλέξει αντίγραφο ασφαλείας σε επίπεδο φακέλου και συνήθως δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα αρχεία που περιέχονται στο φάκελο, μπορείτε να προσθέσετε μία ή περισσότερες εξαιρέσεις για να αποφύγετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συγκεκριμένων αρχείων.

Οι αποκλεισμοί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να περιλαμβάνουν ολόκληρη τη διαδρομή σε ένα φάκελο ή αρχείο, συγκεκριμένους τύπους αρχείων ή άλλες λεπτομέρειες, όπως η ηλικία ή το μέγεθος ενός αρχείου.

Ένα παράδειγμα εξαίρεσης που περιλαμβάνει επίπεδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα ήταν αν χρησιμοποιείτε αντίγραφο ασφαλείας σε επίπεδο μονάδας δίσκου για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο . Αντί να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε αρχείο στη μονάδα δίσκου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αποκλεισμό που δεν επιτρέπει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για όλα, εκτός εάν πρόκειται για αρχεία βίντεο ή μουσικής.

Σε αυτό το παράδειγμα, είναι εύκολο να επιλέξετε όλα τα βίντεό σας και τα αρχεία μουσικής για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς να χρειάζεται να εισέλθετε και να βρείτε κάθε αρχείο και να το σημειώσετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πράγμα που θα ήταν απαραίτητο αν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων σε επίπεδο αρχείου.

Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σε επίπεδο φακέλου για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρο τον φάκελο γεμάτο από έγγραφα, αλλά να έχετε ρυθμίσει τον αποκλεισμό, ώστε να μην δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας για κανένα από τους φακέλους με το όνομα που περιέχει το 2010.