Η αναθεώρηση App Diet App στο iPhone

Αυτή η APP δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο ITUNES

Το καλό

Το κακό

Η τιμή
Ελεύθερος

Αν κοιτάτε να τρώτε πιο υγιεινά ή να χάσετε βάρος, η παρακολούθηση του φαγητού που τρώτε είναι ζωτικής σημασίας. Αλλά πώς να το κάνουμε; Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ημερολόγια τροφίμων που κρατούν σε σημειωματάρια. Άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν υπολογιστικά φύλλα ή ειδικά διαμορφωμένα έντυπα. Ωστόσο, εάν διαθέτετε μια συσκευή iOS , υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφής. Η εφαρμογή Eatery όχι μόνο κάνει αυτό, αλλά προσθέτει και τη σοφία άλλων χρηστών για να σας δώσει μια βαθμολογία για την υγιεινή των γευμάτων σας.

Με πολλούς τρόπους, το The Eatery είναι μια αποτελεσματική εφαρμογή παρακολούθησης γεύματος, αλλά όπως συμβαίνει και με πολλά εργαλεία που είναι διαθέσιμα σε πλήθος , είναι τόσο χρήσιμη όσο οι χρήστες του.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Καλύτερες απώλειες βάρους και διατροφικές εφαρμογές για το iPhone

Παρακολουθήστε την πρόσληψη τροφής

Το Eatery λειτουργεί με δύο πολύ βασικές λειτουργίες. Αρχικά, τραβήξτε μια φωτογραφία από κάθε γεύμα που τρώτε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του iPhone ή του iPod touch. Στη συνέχεια, προσθέστε μια προαιρετική σημείωση σχετικά με το γεύμα και, στη συνέχεια, βαθμολογήστε την σε μια κλίμακα από την προσαρμογή στο λίπος. Κάθε γεύμα, με την αξιολόγηση, προστίθεται στη ροή σας.

Όταν προσθέτετε μια νέα φωτογραφία στη ροή σας, εμφανίζονται επίσης φωτογραφίες που έχουν αποσπαστεί από άλλους χρήστες και έχουν ερωτηθεί να αξιολογήσουν τα γεύματά τους. Τα γεύματα εμφανίζονται ανώνυμα (δεν θα δείτε το όνομα του ατόμου, το γεύμα του οποίου βαθμολογείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για κάποιον που γνωρίζετε ότι γνωρίσατε ότι έχετε φάει βελγικές βάφλες για δείπνο και πάλι) και μπορείτε να παραλείψετε φωτογραφίες εάν δεν γνωρίζετε πόσο θρεπτικό είναι ένα γεύμα ή δεν μπορείτε να καταλάβετε τι δείχνει η φωτογραφία.

Όπως αξιολογείτε τα γεύματα των άλλων με βάση τις φωτογραφίες τους, οι φωτογραφίες σας εμφανίζονται σε άλλους χρήστες που τα βαθμολογούν. Καθώς ο χρόνος περνάει μετά το γεύμα σας, όλο και περισσότεροι χρήστες βαθμολογούν το γεύμα σας, δίνοντάς σας μια ακατέργαστη, καθοδηγούμενη από το χρήστη αίσθηση του πόσο καλά ή άσχημα τρώτε. Από την εμπειρία μου, είναι αρκετά συνηθισμένο να τραβήξετε 15-30 βαθμολογίες για ένα γεύμα σε μια μέρα ή δύο, οπότε παίρνετε μια αρκετά καλή διατομή απόψεων.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις βαθμολογίες για κάθε γεύμα, το The Eatery συντάσσει ένα σύνθετο σκορ για το πόσο υγιές τρώτε κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα 0 (ανθυγιεινή) έως 100 (πολύ υγιής).

Με το ιστορικό γεύματός σας διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, είναι εύκολο να αποκτήσετε μια πραγματική ιδέα για το τι ακριβώς τρώτε και να εντοπίσετε σημεία προβλημάτων. Για παράδειγμα, τα γεύματά μου είναι εξαιρετικά υγιεινά, αλλά τα σνακ μου είναι πολύ πιο μικτά, γι 'αυτό γνωρίζω ότι η προσπάθεια βελτίωσης της υγείας των σνακ μου μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής μου. Επίσης καθιστά ευκολότερο να ανακαλύψετε ότι αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα περιστασιακό καραμέλα είναι στην πραγματικότητα τρεις εβδομάδες - ένα μεγάλο πρόβλημα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της χρήσης της εφαρμογής είναι ότι, όταν γνωρίζετε ότι άλλοι άνθρωποι θα δουν και θα αξιολογήσουν τα γεύματά σας, τείνετε να θέλετε να τρώτε υγιεινότερα τρόφιμα. Κανείς δεν θέλει να πάρει αρνητική βαθμολογία. Αυτή η τυποποίηση ή ο ήπιος εξαναγκασμός από ομοτίμους μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια για να φτάσετε να τρώτε καλύτερα.

Η Σοφία των Τάφων;

Αυτά είναι τα δυνατά σημεία του The Eatery, αλλά έχει τις αδυναμίες του, οι οποίες βρίσκονται στο πράγμα που συχνά προκαλεί την αποτυχία της δίαιτας: οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή έχει τους χρήστες της - κανονικούς ανθρώπους - βαθμολογούν τα γεύματα του άλλου, οι αξιολογήσεις είναι μόνο τόσο καλές όσο οι γνώσεις διατροφής των ανθρώπων που κάνουν την αξιολόγηση. Και εάν τα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη στις ΗΠΑ είναι κάποια ένδειξη, η γνώση της διατροφής της μέσης Αμερικής είναι λίγο χαμηλή (το θέτει με χαρά). Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι τα υγιεινά γεύματα όπως η σαλάτα φακές και quinoa θα τραβούσαν ανθυγιεινές βαθμολογίες;

Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, οι χρήστες στο σύνολό τους είναι πιθανό να αξιολογήσουν τα τρόφιμα σωστά. Αυτή η σαλάτα φακή-quinoa κατέληξε με 10+ περισσότερες θετικές αξιολογήσεις από τις αρνητικές, αλλά τα αρνητικά παραμόρφωσαν ακόμα τη συνολική βαθμολογία.

Ευτυχώς, ένα δίκαιο ποσοστό των χρηστών φαίνεται να είναι εκτός των ΗΠΑ, οπότε οι διαφορετικές δίαιτες άλλων χωρών μπορεί να συμβάλουν στην εξισορρόπηση μερικών από την ανθυγιεινή ή την έλλειψη γνώσης σε ορισμένους χρήστες των ΗΠΑ.

Το άλλο μειονέκτημα που βρήκα στο The Eatery προκύπτει επίσης από το app που εξαρτάται τόσο πολύ από το crowdsourcing. Το πλήθος μπορεί να είναι σοφό, αλλά γενικά δεν μπορεί να είναι ειδικός.

Το να γνωρίζεις ότι το φαγητό σου είναι ανθυγιεινό μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά μόνο αν καταλάβεις κάτι για τη διατροφή. Αν δεν ξέρετε τι δεν ξέρετε, διαπιστώνοντας ότι ένα γεύμα δεν ήταν τόσο υγιές μπορεί να σας αφήσει να κολλήσετε. Ξέρετε ότι ήταν κακό, αλλά δεν ξέρετε γιατί ή πώς θα μπορούσατε να το αλλάξετε για να το κάνετε πιο υγιές. Αυτό είναι όπου η εμπειρογνωμοσύνη μπορεί να είναι πολύτιμη. Εάν οι προγραμματιστές του The Eatery θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο όχι μόνο να βαθμολογούν τα γεύματά μας, αλλά και να μας καθοδηγούν βάσει αυτών των αξιολογήσεων, η εφαρμογή θα δημιουργούσε αληθινά ένα ενάρετο ζεύγος.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν θέλετε να πάρετε μια λαβή για τη διατροφή σας, το Eatery μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Δεν θα σας πει οπωσδήποτε τι να φάτε, αλλά θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα πρότυπα στα γεύματά σας και τα σνακ σας, να παρακολουθήσετε το φαγητό σας και να πάρετε μια αίσθηση του πόσο υγιείς πιστεύουν οι άλλοι.

Όταν πρόκειται για καλό φαγητό και απώλεια βάρους , η κατανόηση του τι βάζετε στο σώμα σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Τι χρειάζεστε

Ένα iPhone , iPod touch ή iPad με iOS 4.2 ή νεότερη έκδοση.

Αυτή η APP δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο ITUNES